Mama is even aan het ‘bezinnen’

In Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

Euh, mama is even aan het ‘bezinnen’? Wat bedoel je daar precies mee? Is dat ‘cocoonen‘, even ‘aan jezelf werken’ of iets totaal anders? Cocoonen kan je het niet echt noemen, want ik ga mij niet opkrullen op de bank. Aan mijzelf ‘werken’ zou ik ook niet willen zeggen, want ik wil juist even helemaal niets. Wat ik eigenlijk bedoel? Zo na de hectische maanden vol feestdagen, maar ook juist een eerste drukke maand in het nieuwe jaar. Wil.ik.even.helemaal.niets.

Bezinnen, precies zoals ik het zeg

En hoe doe je dat? Bezinnen? Even helemaal niets? Precies zoals ik het zeg. Even een pas op de plaats. Goed voor jezelf zorgen. Rust nemen. Genieten. Letterlijk rust in je hoofd en rust in je lijf. Ik heb het niet over de sportschool, over een dagje bankhangen. Nee, ik heb het over een dag … wellness. Echt de tijd nemen om te bezinnen.

Dat denkhoofd hè!

Waar ik tijdens een insanity- of bodypump les gek genoeg toch ineens weer vol in mijn hoofd kan zitten (“Heb ik nu wel de school gebeld?”, “Staat het artikel online?”, “Heb ik de vergaderstukken al gelezen?”). Is dat tijdens een bezoek aan een wellness resort, zoals Thermen Bussloo wel heel anders. Je bent daar volledig uit je eigen omgeving. Je geeft je over aan een heel ander ritme. Hebt (letterlijk) geen knellende, te dikke of te dunne kleding aan. Gewoon je eigen lijf en (soms) een badjas erover. Letterlijk alleen maar ruimte overhouden om te genieten en bezinnen.

Mama is even aan het 'bezinnen'
Lekker puur natuur. Geen mascara of oogpotlood (sowieso geen lippenstift vanwege de kapotte mondhoeken). Even helemaal niets…

Out of your comfort zone

Toch is het wel iets wat ik een tikje spannend vond. Gek genoeg. Want ik zie mijzelf niet als preuts. Totaal niet. Maar dit soort dingen doe ik gewoon niet regelmatig. Je stapt letterlijk uit je comfort zone. Maar wel met een doel. Namelijk goed voor jezelf (laten) zorgen. Want naast het bezoek aan de vele sauna’s en heerlijke baden mochten we (schoonmoeder en ik) ook genieten van een heerlijke gezichtsbehandeling.

Van analyse naar peeling

En dat was fijn! Een huidanalyse, grondige reiniging, mild peeling, een fantastisch repair mask van Doctor Babor (ik kreeg een fullsize exemplaar van schoonmoeder cadeau! Dankjewel lieve A.) en een anti wrinkle eye cream en extra firming cream volgde. Wat voelde mijn huid fijn! Daarna moet je wel even een half uur wachten voordat je in een van de baden duikt (nou ja, waadt) of een sauna ingaat. Zo kunnen de crèmes goed intrekken.

Iets met 25 jaar samen en het Okura

De laatste keer dat ik een gezichtsbehandeling heb gehad? Toevallig niet zo heel lang geleden. Rond 23 mei 2016. Waarom ik dat zo precies weet? Omdat we toen 25 jaar samen waren (yep, echt waar) en  H. mij (enorm!) had verrast met een overnachting in het waanzinnige Okura hotel in Amsterdam, inclusief een uitgebreide lichaams- en gezichtsbehandeling in de Spa. En – na een overheerlijke cocktail in de Sky bar – ook nog een geweldig diner in het Sazanka teppan yaki-restaurant. Maar ik wijd weer eens teveel uit.

Cabines en kleine ruimtes

De keer daarvoor was toen ons dochtertje net was geboren (dus een jaartje of vier / vijf geleden). En ik als verjaardagscadeau een beautybehandeling kreeg, inclusief gebruik van de sauna, bruiningscabine en nog veel meer. Maar ja. Toen kwam ik er ook (weer) achter dat kleine ruimtes, afgesloten cabines en meer van dat soort werk dus ècht niet mijn ding zijn.

Hoeveel sauna’s?!?

Maar Rory, wat heb je dan allemaal gedaan bij Thermen? Heb je even? Ik ben volledig van mijn geloof afgestapt want ik ben maar liefst 6 (!) sauna’s in geweest. De allereerste was zelfs de Finse sauna (80 graden, my God). Schoonmoeder zei gewoon: “Waarom probeer je het niet even?“. Ik zal je vertellen. Het was fijn! Ik had de smaak te pakken. Want vier andere varianten (Saltarium -60 graden -, Infraroodsauna, stoomcabine en Caldarium) volgden.

Van late lunch naar het Osmaans badhuis, dat is ook bezinnen

Een late lunch in restaurant N-Joy was ook een fijne onderbreking. Heerlijke, goed gevulde salade gegeten (wel erg grote porties vonden wij). Een heerlijk glas wijn erbij (want hé, bij bezinnen hoort ook genieten) en als afsluiter – na de late lunch – het Osmaans badhuis. Al moet ik toegeven dat we in de kristalstoom ruimte stonden en dachten: “Wat heet!“. Aldus eruit, lekker scrubben bij de zout- en scrubruimte, uitgebreid douchen en heerlijk chillen in het bloesembad.

Resumerend

Was het misschien even (kort) wennen aan het concept van een Thermen. Maar de sfeer was zo prettig, gemoedelijk en met name veilig (vind ik heel belangrijk). Iedereen kan gewoon zichzelf zijn. Ik heb geen blikken van en naar elkaar gezien. Het was eigenlijk heel ‘normaal’. Zelfs in het begin. Toen wij even lekker een cappuccino en een (wederom mega) stuk taart namen. Zittend in een fijne loungestoel in je badjas. Gezellig kletsend met andere gasten. Voelde het goed.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Als ik een minpuntje zou moeten noemen? Het was wel een stuk drukker in de middag. Een volgende keer zou ik héél graag een hotelovernachting willen inbouwen. Zodat je lekker de hele (vroege) ochtend kan genieten van de rust en alle faciliteiten van een heel fijne en mooie Thermen. Nu waren wij er namelijk pas om half elf. Kortom, ik ben erg blij dat ik Thermen Bussloo heb ontdekt. Ik zou het oprecht iedereen kunnen aanraden (en stiekem zijn schoonmoeder en ik al aan het nadenken over een volgend bezinningsmoment).

Mama is even aan het 'bezinnen'
Stiekem toch een #selfie gemaakt. Mijn huid voelde gewoon zó rustig aan na een dagje bezinnen en de fijne gezichtsbehandeling.

Ben jij weleens in een Thermen geweest? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer