Thule Sleek Xmas Story – Noah’s Kerstavontuur

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl17 Comments

Wie goed doet, goed ontmoet“. Dat is wat ik heb geleerd van mijn ouders en in het leven. Hoe mooi is het dat PR-bureau TerrierCom in samenwerking met Thule speciaal voor de kerstdagen een schrijfchallenge heeft georganiseerd (met als titel ‘Thule Sleek Xmas Story – Noah’s Kerstavontuur’) onder alle mama & papa influencers in Nederland. Kerst draait namelijk om liefde, saamhorigheid en delen.

Liefde, saamhorigheid en delen

Hoe bedoel je dat precies Rory? “What’s in it for you?“. Voor mij persoonlijk niets. Maar wat wel heel gaaf is dat de winnares van de schrijfwedstrijd een Thule Sleek kinderwagen inclusief accessoires (ter waarde van +/- €1500,-) mag weggeven aan een persoon of instelling die het verdient én een nieuwe kinderwagen goed kan gebruiken. En dat is toch veel mooier? De eerste vijf alinea’s zijn al door het PR-bureau en Thule opgegeven. Vanaf daar maak ik het verhaal af.

Thule Sleek Xmas Story – Noah’s Kerstavontuur

Het is Kerstavond. Kleine Noah ligt in zijn bedje te slapen. Hij hoort zacht geklop op zijn raam. Noah schrikt wakker en kijkt verbaasd om zich heen.

Voor Noah’s raam staat een oude man met een grote witte baard in een rood pak. “Is dat nou de Kerstman?” denkt Noah… “Of ben ik nog aan het dromen?” Hij opent zijn raam en wrijft zijn ogen uit. Want buiten ziet hij rendieren zweven, maar dan zonder slee!

Noah, help ons!”, roept de Kerstman. “De slee is stuk en we moeten nog alle kerstcadeautjes rondbrengen.” Noah aarzelt geen moment en helpt de Kerstman door het raam naar binnen.

Samen sluipen ze op hun tenen naar de woonkamer. Daar ziet de Kerstman een Thule Sleek kinderwagen staan. “Van wie is deze?”, vraagt hij. Noah antwoordt blij: “Van mama, ze krijgt een kerstkindje!

De Kerstman aarzelt geen moment en vraagt: “Mag ik de Thule Sleek vanavond lenen? Ik beloof dat ik ‘m weer op tijd terugbreng!” Noah twijfelt even en antwoordt: “Ik weet niet of mama dat wel goed vindt. Ze heeft lang gespaard voor deze kinderwagen en is er heel voorzichtig mee”.

Aan de andere kant zegt mama altijd dat je – waar je kan – andere mensen in nood moet helpen. Dat heeft zij weer van haar moeder geleerd”. De Kerstman kijkt blij naar de kleine Noah en bedenkt iets heel leuks. “Wil jij vannacht met mij mee, Noah? Dan kan je zien wat ik doe – als Kerstman – en mag je mij ook helpen met het rondbrengen van de cadeautjes”.

Dat wil Noah wel. Zou het van mama mogen? Hij denkt even na en besluit dan dat mama het vast goed zal vinden als hij meegaat. Dan kan hij ook zien wat de Kerstman met mama’s kinderwagen doet en kan hij later alles vertellen aan zijn broertje of zusje. Want  hij weet nog steeds niet of hij een broertje of zusje krijgt.

Hij pakt de hand van de Kerstman en samen stappen ze voorzichtig het raam uit. De rendieren worden vastgemaakt aan mama’s Thule Sleek  en de cadeaus worden met linten in en om de kinderwagen bevestigd. “Waar gaan wij dan zitten Kerstman?” vraagt Noah. “Wij houden ons vast aan de duwbeugel. Houd je goed vast! Daar gaan we!”.

Genietend zweeft Noah door de lucht. De rendieren kijken af en toe glimlachend om en vervolgen hun weg naar de belangrijkste bestemming van die avond, de Voedselbank van hun stad.

Noah weet niet zo goed wat het is en de Kerstman legt het uit: “De voedselbank zorgt ervoor dat families en mensen die weinig geld hebben, toch te eten krijgen. Omdat het vandaag Kerstavond is, wil ik de kinderen van deze gezinnen ook een kerstcadeautje geven”.

Oh, maar dat is een goed idee!” zegt Noah. “Wilt U dan ook een cadeautje dat voor mij bestemd is aan een ander kindje geven?”. De Kerstman lacht vertederd naar Noah en ze vliegen naar de Voedselbank. De cadeautjes worden neergelegd op een grote stapel.

Noah helpt goed mee. Zo goed, dat de Kerstman even later voorzichtig een in slaap gevallen Noah op de Thule Sleek legt en ze samen – met de rendieren – terugvliegen naar Noah’s huis. Hij legt Noah in bed. Zet de Thule Sleek kinderwagen weer terug op zijn plek. En geeft Noah een kus op zijn hoofd.

De volgende ochtend wordt Noah laat wakker en herinnert zich zijn nachtelijk avontuur. Hij rent naar beneden om papa en mama alles te vertellen over de Kerstman, de Thule Sleek en de Voedselbank.

Ze luisteren geamuseerd naar zijn drukke relaas. “Lieverd, wat een prachtige droom! Bijzonder dat je de kinderwagen hebt kunnen gebruiken en de Kerstman hebt kunnen helpen met zijn bijzondere taak. Heel fijn dat je zo goed aan anderen hebt gedacht” zegt mama.

Maar mama, het is echt waar!” moppert Noah. “Kom schat, we gaan eens kijken wat er allemaal onder de kerstboom ligt” zegt mama. Tussen de kerstcadeautjes ziet Noah ineens iets liggen.

Het is een muts, net als die van de Kerstman, maar dan kleiner. Er zit een klein briefje bij waar in een mooi handschrift op geschreven staat: ‘Voor lieve Noah. Dankjewel voor je hulp de afgelopen nacht. Liefs, de Kerstman. PS ik heb een nog kleiner kerstmutsje voor het kerstkindje – je broertje of zusje – in de Thule Sleek kinderwagen gedaan’.

Wat vinden jullie van mijn versie van Noah’s Kerstavontuur? En wat vinden jullie een goede instelling om een Thule Sleek kinderwagen aan te schenken?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Update: ik heb de schrijfwedstrijd gewonnen en op donderdag 20 december zal ik de kinderwagen – samen met het PR-bureau – overhandigen aan een goed doel dat ik heb uitgezocht.

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]