Heb jij ook zo’n bloedhekel aan strijken? En waarom dit kan helpen

In Lifestyle by Roryblokzijl17 Comments

Strijken. Zolang als ik mij kan herinneren, heb ik echt een hekel aan strijken. Het is zo’n gedoe. De strijkplank heb je niet in de woonkamer staan (in ieder geval bij mij niet), dus die sleep je van de zolder (waar het koud is) naar de huiskamer. En dan – terwijl je een fijne Netflix-serie kijkt – strijk je ‘even’ de was weg. Klinkt ideaal, maar is het niet. Onze voorkeur gaat uit naar Scandinavische (of Engelse of Amerikaanse) misdaad-series. Die zijn vaak behoorlijk complex, dus je moet echt ‘je kop erbij houden’.

Heb jij ook zo'n bloedhekel aan strijken? En waarom dit kan helpen
Gewoon even uitklappen op de eettafel…

Strijken met de blik op oneindig?

Als ik aan het strijken ben en het strijkijzer is heet en de kleding kwetsbaar? Dan moet ik niet tegelijkertijd televisie kijken. Dat gaat fout. Is mijn ervaring. Dat doe ik dus niet meer. Maar strijken op zich vind ik een geestdodende activiteit. Waar ik een wasje draaien en die opvouwen soms nog best ‘lekker’ (echt waar) kan vinden om te doen. Even lekker met je handen bezig zijn en uit je hoofd. Geldt dat voor strijken dus niet. Voor mij.

Hoeveel overhemden heeft je man?!?

Dat moet anders kunnen dacht ik. Inmiddels ben ik in de loop der jaren een expert geworden in glad en strak opvouwen (zodat strijken niet hoeft) en strijk ik echt minimaal. Maar die 128 overhemden van je man dan? Kuch. Daar hadden we een andere (betaalde) oplossing voor gevonden. Heel luxe, ik weet het. De tijd is dan ook aangebroken dat ik misschien zelf wat meer zal moeten strijken. De vraag is dan hoe je dat makkelijker kan maken, en leuker.

Heb jij ook zo'n bloedhekel aan strijken? En waarom dit kan helpen
… of even snel op het aanrecht

Strijkkralen, een creatieve bezigheid

Want ook iemand anders vindt het jammer dat de strijkplank niet (meer) naar beneden komt. Ik heb het natuurlijk over dochterlief en haar liefde voor strijkkralen. Het is een creatief werkje dat goed is voor de fijne motoriek. En eigenlijk is het ook gewoon ook hartstikke leuk om te doen. Maar ja, dan moet je moeder wel even je creatie willen strijken. Zodat je het geknutselde kunstwerkje ook kunt ophangen of neerleggen zonder dat het weer uit elkaar valt.

Er staat een strijkplank in de gang

Terugdenkend aan vroeger weet ik nog dat mijn moeder de strijkplank in de gang naar boven had staan (dat heb je in de wat langer bestaande woningen nog. Een kleine gang achter de voordeur en een tweede afgesloten gangetje bij de dichte trap naar de eerste verdieping). Toen ik destijds mijn haren wilde strijken (echt gebeurd) had ik de strijkplank ook zo uitgeklapt. Deze opbergplek maakte de drempel toch minder hoog.

Heb jij ook zo'n bloedhekel aan strijken? En waarom dit kan helpen
Zo ingeklapt en lekker lichtgewicht

Strijken op een TableTop?

Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar de nieuwe kleine strijkplank S (95 x 30 cm), TableTop van Brabantia, die je door middel van een grote uitklapbare haak kunt ophangen – bij mij hangt deze strijkplank nu aan de kapstok in de gang tussen de jassen. Makkelijk te pakken, klein, compact. En overal neer te zetten. Op het aanrecht of op de eettafel. De uitvouwbare anti-slip voetjes krassen niet.

Wat zegt Brabantia?

Loop je niet echt warm voor strijken? Met deze TableTop tafelstrijkplank neemt het in elk geval zo min mogelijk tijd en ruimte in. Compact, stabiel en perfect voor makkelijk strijken van shirts, truien, broeken en blouses. Anti-slip voetjes houden hem op zijn plaats en beschermen je tafel of werkblad. Klaar? Inklappen en weghangen maar! Reusachtig handig dus, deze kleine Brabantia strijkplank.

Heb jij ook zo'n bloedhekel aan strijken? En waarom dit kan helpen
Handige plek en lekker dichtbij

Eerlijk zeggen, strijk je nu meer?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog steeds niet heel veel strijk. Alleen als het echt nodig is. Daarentegen is het grote voordeel dat de drempel om de grote strijkplank van zolder te halen weg is. Ik gebruik gewoon alleen nog de TableTop. Even makkelijk uitklappen op de eettafel. Stoomstrijkijzer erbij en klaar! Het kost minder moeite (en dus energie), minder ruimte en daardoor toch ook minder tijd.

Strijken, doe jij het veel? En waar bewaar jij jouw strijkplank?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De TableTop van Brabantia heb ik toegezonden gekregen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]