6 dingen die ik van de Blogbouwers heb geleerd

In Persoonlijk by RoryblokzijlLeave a Comment

6 dingen die ik van de Blogbouwers heb geleerd

Het was september 2013. En ik begon met het stappenplan. Het plan in acht stappen van de Blogbouwers. En het ‘wonder’ gebeurde. Daar waar ik al die jaren niet heb doorgezet. Niet heb gedurfd. Het heb laten gaan. Kwam nu ineens de omslag. Het duwtje in de rug. De start van mijn blog! En dat door het ‘Blogbouwers Stappenplan’

1. Durf! En hak die knoop door

Maar Rory, wat heb je dan precies geleerd? Ik heb geleerd om keuzes te durven maken. Niet te lang talmen en blijven hangen. Lang ergens over nadenken geeft je niet de garantie dat je een honderd procent juiste keuze gaat maken. Dat weet je niet van te voren. Dat zou ook niet goed zijn. Waag de sprong en kijk waar je uitkomt. Van uitstel komt afstel. Inspirerend. Letterlijk. Want ik deed het gewoon.

2. Geloof in jezelf

Als ik bleef hangen bij technische details of bij uren nadenken over futiliteiten werd ik terug gefloten. En geholpen! Gestimuleerd om verder te gaan. Om te geloven in jezelf en waar je voor staat.

3. Afschermen

Ik heb geleerd om mij meer af te schermen van de ‘waan van de dag’. Pak je moment. Doe even je muziek uit. Zet je telefoon uit en laat de social media even voor wat het is. Hoe moeilijk het ook is. Zie de (weinige) tijd die je hebt als een kans en niet als een gebrek. Wees blij met wat je hebt.

4. Durf te dromen…maar doe er ook wat mee

Ik heb geleerd om oprecht goed naar mijzelf te kijken. Wie ben ik? Wat wil ik? En wat ga ik daarvoor doen? Alleen ergens over dromen is niet genoeg. Begin gewoon ergens en laat het schip niet stranden. In mijn geval? Een paar weken nadat ik was begonnen met mijn blog, heb ik gewoon even 200 visitekaartjes laten drukken. Hoppa!

5. Verkoop jezelf

Ik heb zelf de neiging om mijzelf te snel te klein te voelen. Onzin, nergens voor nodig heb ik geleerd van de Blogbouwers. Je bent al een (ervarings)expert. Je kunt een prijs vragen voor de producten die je maakt / aanbiedt.

6. Online offline

Ik heb Jelle na veel online contact (hij heeft mij veel en erg goed geholpen met mijn blog) nu ook eens offline ontmoet. Erg inspirerende paar uurtjes. Hij heeft mijn ogen geopend. En ervoor gezorgd dat ik aan het nadenken ben over diepgang die ik wil aanbrengen in mijn artikelen. Tegelijkertijd stimuleert hij je ook om dicht bij jezelf te blijven. Je geïnspireerd te voelen, maar ook je eigen pad te volgen.

6 dingen die ik van de Blogbouwers heb geleerd

Denk jij er wel eens over na om een eigen blog te beginnen? Dan kan ik je dit stappenplan van harte aanbevelen!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Wil je mijn artikelen ontvangen in je mail?

[ vul je e-mail in en klik op ok! ]