VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!

In Beeld, Lifestyle by Roryblokzijl3 Comments

De uitreiking van de VIVA400-awards. Wat was het een amazing avond! Ik heb genoten. Ik heb ‘gekeet’. En gewoon ontzettend veel lol gehad. Dat ik niet heb gewonnen deed eigenlijk niet ter zake. Want eigenlijk heb ik natuurlijk wel gewonnen. Door te zijn gekozen uit 1300 inzendingen (dat aantal heb ik van horen zeggen). Door te behoren tot een van de 400 genomineerden. Dankbaar! Blij! Awesome!

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!

(Bij binnenkomst direct een foto)

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(Wow, wat een entree voor alle VIVA400-genomineerden)

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(VIVA400, de ontvangst)

Un peu nerveux

Natuurlijk was het van te voren best een tikje spannend. In je eentje naar een heel groot event gaan. In je eentje maar toch ook samen. Met 399 andere vrouwen die ook allemaal alleen zijn gekomen. Naar het superleuke event van de VIVA, namelijk de VIVA400! Met mijn nieuwe camera (het feestje ter ere van het 5-jarig bestaan van MaisonPR was de eerste gelegenheid waar ik de camera bij mij had) en nog steeds geen extra opgedane kennis over alle mogelijkheden van deze supercamera legde ik de avond voor je vast.

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(Letterlijk een – VIVA400 – sprookje, prachtig!)

Een sprookje

Ok, het VIVA400-sprookje ging iets anders. Een lange reis. Andere routes door wegopbrekingen. Veel, heel veel regen. Maar hoe fijn was het dat ik na aankomst in mijn fijne (H2o-)hotel besloot dat ik dus echt gewoon met een taxi richting de mooie Laurenskerk zou gaan? Lopend was het niet echt fijn te doen, op best hoge hakken en een dun jurkje. Zeker niet met de stortregen, kou en wegopbrekingen.

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(VIVA400-vrouwen, let’s mingle)

Het prinsesje en de schoen

Toch was ik enorm verrast toen de taxi een witte stretch-limo bleek te zijn. Wow! De chauffeur werkte heel fijn mee met mijn sprookje. Ik:”Wow, een stretch-limo voor mij?“. Hij:”Ik werd opgeroepen om een prinsesje op te halen“. Ik:”Dan zal ik maar mijn schoentje verliezen“. Hij moest heel even kort nadenken en zei toen met een dikke smile:”Dan zal ik maar straks het schoentje bij je aanpassen!“. Dat het een topavond zou worden wist ik toen al!

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(Dinner, anyone?)

VIVA400

De VIVA400 dus. Na de ontvangst in de prach-ti-ge locatie (Laurenskerk in Rotterdam), keek ik mijn ogen uit. De smoothie van Innocent was een fijn aperitief na de lange reis vanuit de polder. Naast de modellen van Renault – onder ander de Clio en de Captur – was er een stand van Rob Peetoom aanwezig met veel visagistes voor een ‘touch up‘ (waar heel veel vrouwen dankbaar gebruik van maakten. Ja, ik ook), een fotografe die mooie foto’s kon maken voor je LinkedIn-profiel en nog veel meer.

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(Touch-up door het team van Rob Peetoom)

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(After)

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(After-touch-up-by-team-Rob Peetoom-selfie. Ai, mijn lachrimpels zijn ineens wel heel erg aanwezig – doen ze normaal nooit, hoor)

Dit jaar praatte de ontzettend grappige en leuke Dennis Weening de avond aan elkaar, ondersteund door Kirsten Steenvoort (Brand Manager) van VIVA, de juryleden en dichters Romano en ‘M’. Een balletdanser van het Scapino Ballet Rotterdam ondersteunde de poetry slam-achtige aankondigingen van de winnaressen per categorie met een speciale dans, gebaseeerd op het gedicht.

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!

40 en voor het eerst een selfie

Samen met Melissa van Pure Beauty Brands, Mandy van Stichting Mommaluv en Tamara van de blog passievrouwen (en nog 396 andere vrouwen die ik overigens niet allemaal heb gesproken) heb ik ontzettend genoten van deze top-avond. We hebben gelachen. Gekletst. Filmpjes gemaakt. De aanwezige pers maakte dankbaar gebruik van de pogingen van sommige genomineerden *kuch* zoals ondergetekende om selfies te maken die niet altijd even geweldig gelukt waren. Zie de eerste foto hieronder. Need I say more? Ik kan nog steeds niet stoppen met lachen, iedere keer als ik deze geweldige not-so-selfie zie …

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(Soms loopt het anders … selfie-troubles)

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(Melissa, Tamara en ondergetekende)

Wereldverbeteraar

Noem mij naïef maar ik had er echt heel veel vertrouwen in dat Mandy Ladan van de stichting Mommaluv in deze categorie de winnares zou zijn. Ik heb Mandy eerder ontmoet bij het Fabulous Mama of the Year-event waar zij ook een award heeft gewonnen. Als we het hebben over een wereldverbeteraar, dan denk ik aan Mandy. Met haar missie maakt zij de wereld een beetje mooier. Benieuwd naar wat Mandy precies doet? Kijk eens op haar site en decide for yourself! Wist je dat premier Mark Rutte haar onlangs heeft uitgenodigd om te vertellen over haar stichting en wat zij allemaal doet?

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(Wereldverbeteraar Mandy en ‘moi’)

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(We hadden er zin in!)

Soms gaat het niet om winnen

Maar om de mooie ervaring. Om de kans die je hebt gekregen. De extra publiciteit. De aandacht voor jouw persoontje. En voor wat je doet. Want ook ik wil de wereld een beetje mooier maken. Kinderen in hun kracht zetten. Aandacht geven aan wat er toe doet. Mijn steentje bijdragen aan het grotere geheel. Dat je tijdens zo’n mooie avond ook andere ondernemende, ambitieuze, prachtige vrouwen leert kennen die allemaal bezig zijn met iets moois in de wereld te zetten. Dat is toch fantastisch?

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(De  VIVA400-winnaars uit elke categorie)

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(En alle winnaars, juryleden en presentator bij elkaar!)

Uh, toiletselfie anyone?

Melissa en ik eindigden de avond wel op een heel speciale manier. Tijdens de laatste pitstop viel onze blik op een wel heel bijzondere oproep van Omoda: “Maak je leukste toiletselfie en maak kans op een paar schoenen van Omoda“. Dat lieten Melissa en ik ons geen twee keer zeggen. We hebben zóveel foto’s gemaakt dat we niet konden kiezen. Het werd een collage. Het resultaat zien? Check de social media met hashtags #Omoda en #VIVA400. Vooruit, we doen er nog eentje bij: #toiletselfie. Zullen we alvast onze maten doorgeven Omoda?

VIVA400, niet gewonnen en toch eigenlijk wèl!
(Omoda! We really, really need new shoes! #toiletselfie #Omoda #VIVA400)

Goodiebag, drilboor, bespreking en kroeg…

Lieve Melissa bracht mij terug naar mijn hotel, waar ik – helemaal hyper – natuurlijk niet direct kon gaan slapen. Want we hadden ook een enorm grote en zware goodiebag meegekregen. Whut?!? Wat een fijne producten. Amazing! Na een korte nacht slaap (ernstig vroeg begonnen de werkzaamheden om het hotel heen. Denk aan ‘drilboor’ en je begrijpt wat ik bedoel) en een heerlijk ontbijt kon ik er weer tegenaan. Bepakt en bezakt ben ik via Utrecht – zakelijke bespreking met vriendinnetje Muck – uiteindelijk via de kroeg waar ik man en dochtertjelief weer zag, thuis aanbeland. What a night. What a day. Wat een ervaring. Overweldigend. Dankbaar en blij.

Wat doet Rory?

Benieuwd wat ik – naast mijn blog 40envoorheteerstmoeder – nog meer doe? Kijk eens op Milaboekjes of op de site van het eerste Nederlandse kinderyogabordspel. Op welk nummer ik ben ‘geëindigd’? Los van het feit dat wat ik al zeg: “Ik heb niet gewonnen en toch eigenlijk wel“. Begreep ik dat komende woensdag – 23 november – de VIVA uitkomt waarin alle 400 genomineerden worden genoemd en waar ook een shortlist wordt vermeld. Ik ben nieuwsgierig! En weet je? Als ik nu zo alle foto’s terugzie. Waar de glimlach letterlijk niet van mijn gezicht af te slaan is. Ik terugdenk aan al het ‘gekeet’ met de dames. Dan is dit voor mij al een onvergetelijke avond geweest!

Gaan jullie ook allemaal de VIVA kopen komende woensdag? En wat vinden jullie van onze BRILJANTE toiletselfie?!?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]