Sinterklaashop … doe je mee? + WINACTIE!

In Lifestyle by Roryblokzijl58 Comments

Sinterklaas en Hop maakt de … Sinterklaashop!

Sinterklaashop ... doe je mee?

Een superleuk initiatief van Yvonne Ufkes van Kidzblogger. Met een groot aantal mamabloggers gaan we deze leuke uitdaging aan. Op een laagdrempelige manier – tijdens een hele feestelijke en gezellige periode rondom Sinterklaas – kennismaken met de vele mamabloggers die Nederland en België rijk is. Dat wil toch iedereen? Want om er nog meer een feestje van te maken? Heeft iedere deelnemende mamablogger een superleuke winactie opgesteld! 

Over Kidzblogger

Op de site van initiatiefnummer Yvonne lees je veel artikelen over uitjes voor kinderen (pretpark, dierentuin of dagjes weg), mode voor zowel jongens en meisjes, maar ook leuke weetjes en tips. Een vaste rubriek op Kidzblogger is ‘Mama is in gesprek’. Heel leuk om meer te lezen over andere mama’s en wat ze doen. En wist je dat ik ook mee mocht doen aan deze leuke rubriek met een heel gezellig interview?

” Euh, wat betekent de Sinterklaashop precies?

In het kader van de gezellige feestdagen – en in het bijzonder de Sinterklaastijd – ‘hop’ je gezellig van de ene naar de andere blog, zodat je niet alleen kennis kunt maken met andere (mama)blogs. Maar ook mee kunt doen met de winacties. Ja, je leest het goed. Elke deelnemer aan deze leuke Sinterklaashop heeft een leuke winactie gekoppeld aan zijn artikel! Hoe mooi is dat? En natuurlijk is het heel gezellig als je bij elke blog een reactie achterlaat. Het hoeft niet. Maar het mag wel. Vinden we leuk!

Van Made by Malou

Sinterklaashop dus. Als het goed is word je op de veelzijdige site van Malou van Made by Malou verwezen naar mij. Wat ik zo leuk vind aan Malou en haar blog? Malou – 26 jaar en moeder van Nomi en Lenn schrijft met name persoonlijke artikelen over hoe zij het moederschap ervaart. Ik heb het gevoel dat Malou op een heel open en kwetsbare manier schrijft – zoals bijvoorbeeld dit artikel over naar de kinderarts gaan – waardoor je jezelf als moeder kunt identificeren met haar. Ook is zij de initiatiefneemster geweest voor de fijne Facebookgroep ‘Moeders die elkaar respecteren’. Een groep waar je – over het algemeen – zonder oordeel als moeders dingen met elkaar kunt bespreken.

Via mij – wie is Rory?

En nu kom je via de Sinterklaasbloghop bij mij terecht. Ik zal je wat meer vertellen over mijzelf en mijn blog 40envoorheteerstmoeder.

Ik ben Rory. Een zogenaamde ‘moeder op latere leeftijd’. Ik was dolgelukkig toen ik op mijn veertigste geheel onverwacht, maar zó ontzettend gewenst zwanger werd van ons dochtertje Mila. Inmiddels 46 verjaardagsfeestjes gevierd en is mijn lieve baby getransformeerd in een lieve kleuter van ruim 4,5 jaar!

Waar ik over schrijf? Veel persoonlijke artikelen over mijn eigen ervaringen en strubbelingen als moeder. Mijn ervaringen op het gebied van op latere leeftijd zwanger worden en zijn, bevallen, het opvoeden van je kind. Hoe anders sta je in het leven dan wanneer je jonger zou zijn geweest? Waar loop je tegenaan? Waar heb je juist veel profijt van? Maar ook: hoe blijf je – naast moeder en partner – jezelf? Wat zijn dan de leuke dingen om te doen? Hoe hou je jezelf jong (van lichaam èn van geest). Dat en nog veel meer vind je op mijn site.

Naar MetMirjam

Ikzelf verwijs je graag door naar de site van Mirjam ‘MetMirjam‘. Ook zij blogt vanuit een persoonlijke benadering. Een persoonlijk artikel wat mij geraakt heeft is dit artikel over minder werken om bij je kind te zijn . Wat is het toch, dat moeders elkaar zo veroordelen. Zelf wil ik daar natuurlijk ook niet aan meedoen. Maar soms ontkom je er niet aan. Dan houd ik mij té lang in en komt er vanzelf een ontploffing in de vorm van een artikel dan. Een andere blogpost waar ik blij van werd is dit artikel over gezonde tussendoortjes onderweg. Food for thought. Letterlijk in dit geval.

#SINTERKLAASHOP

Geweldige hashtag! Lekker duidelijk ook. Refererend aan de gezellige periode rondom Sinterklaas. Hoppen van de ene blog naar de andere. Tegelijkertijd ook een hele goede gelegenheid voor mij om collega-bloggers wat vaker te bezoeken. Ik neem mijzelf voor om minimaal een keer per week een rondje te doen op de sites van collega-bloggers, maar dat lukt helaas niet altijd.

Winactie!

Altijd leuk toch? Yep, ook op mijn blog kun je een hele leuke prijs winnen! Voor diegenen die mij wat beter kennen. Ik maak samen met mijn beste vriendin een serie kinderboekjes en aanverwante artikelen: Milaboekjes. Ook heb ik samen met dezelfde beste vriendin en een bevriende kinderyogadocent het eerste Nederlandse kinderyogabordspel ontwikkeld.

Knuffel Meneertje Hoppiepap

Omdat we zojuist een van de ontzettend leuke en lieve hoofdpersoontjes uit ons eerste boekje (Mila’s onderwaterwereld) – Meneertje Hoppiepap – uit het boekje hebben ‘geplukt’ leek mij dat de ultieme prijs. Een lief en zacht knuffeltje voor je baby of kindje.

Sinterklaashop ... doe je mee?

Gezellige kalender

Maar dat niet alleen. Wist je dat wij ook een hele gezellige kalender hebben laten maken? Elke maand biedt een inkijkje in het leven van Mila. Afgestemd op het jaargetijde. Hartstikke leuk voor op de muur. Weet je wat? Dat doen we er ook bij.

Sinterklaashop ... doe je mee?

Winnen? Hoe doe je mee?

Wil jij Meneertje Hoppiepap èn de gezellige kalender winnen? Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder (en optioneel ook die van Milaboekjes). Je kunt reageren dat je meedoet aan mijn winactie onder deze blogpost, of via social media (FacebookTwitterInstagram). De actie loopt tot en met 26 november, 00.00 uur. De winnaar krijgt een persoonlijk bericht op 26 november!

De Sinterklaashop. Had jij er al van gehoord? En wat vind jij van een bloghop?

Veel plezier met de Sinterklaashop (next stop: de leuke site van Mirjam ‘MetMirjam‘) en tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]