4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

In Lifestyle by Roryblokzijl10 Comments

De mijlpaal van 4 jaar is bereikt. Een nieuwe fase breekt aan. Wederom eentje van loslaten. Je kunt het niet zo gek bedenken of het gebeurt. Van – als het lukt én als je het wilt – borstvoeding naar de eerste hapjes. Van verlof naar – als je daarvoor hebt gekozen – kinderdagopvang. Naar de peuterspeelzaal. Dan heb ik het nog niet over alle andere ‘eerste momenten’. Wat er dan zo bijzonder is aan 4 jaar? Waarom ik het een mijlpaal noem? Omdat ik het gevoel heb dat het de echte eerste stap is van ontwikkeling naar zelfstandigheid. Het eerste moment dat je kind zich ‘losweekt’ van jouzelf, als moeder. Beseft dat ze zelf ook een individu is. Heb ik niet uit de boeken hoor. Het is puur mijn gevoel.

4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

4 jaar? Op naar de basisschool

Want wat ook een heel belangrijk moment is. Als je 4 jaar wordt ga je naar school. Op je verjaardag zelf (hoe verzinnen ze het). Natuurlijk is het niet verplicht. En mag je de dag naar eigen inzicht – maar wel in overleg met de school – verschuiven. Dat dan weer wel. Maar toch. Peuter-bijna-kleuter is op een maandag jarig. Om dan de dag te gaan verzetten. Je wilt haar natuurlijk ook niet meteen in een uitzonderingspositie brengen. Aldus besloten om de (familie)verjaardag te vieren op zaterdagmiddag. Dan heeft ze de zondag nog om te chillen, voordat dan toch echt het schoolleven begint.

4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

Hoe vier je een mijlpaal

Een familieverjaardag? Yep. Een kennis van ons ziet een kinderverjaardag als hét moment om iedereen. Van familie tot vrienden, van kennissen tot collega’s, tot vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen. Het moet groots, het moet meeslepend. Pffff, veel te druk naar mijn zin. Respect voor diegenen die dit wel graag op deze manier vieren. Absoluut! Maar voor mij veel te vermoeiend. Ik vind het veel fijner om het ‘en petit comité’ te vieren. Alleen maar met de ‘closest family’, zoals Opa’s en Oma’s, ooms en tantes. And that’s it. De ‘echte’ kinderverjaardag vieren, dat kan nog lang genoeg.

4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

En petit comité

Mijn focus bij deze mijlpaal. Bij deze verjaardag. Waarop peuter dan toch echt officieel een kleuter wordt. Ligt bij gezelligheid, intimi om je heen, lekker eten en drinken, een prachtige taart (hé, het is maar een keer per jaar), warmte en dierbaarheid. En Mila? Die geniet enorm van alles wat het leven haar biedt. Blij en tevreden met de versiering in huis. De mooi ingepakte kadootjes. Haar verjaardagskronen. Een gemaakt door de juf van de peuterspeelzaal en een gemaakt door mij. De übertaart van patisserie De Ridder. De familie. De visite. De verjaardag. Haar verjaardag.

4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

Hoe haal je in februari de zomer(verjaardag) in huis?

Simpel. Je hebt waarschijnlijk de verwarming lichtjes aan. Zo niet, dan is het door de aanwezigen wel warm in huis. Er is gezellige drukte. Er wordt gekookt. Gekletst. Gespeeld. Fijne muziek op de achtergrond. Of Opa speelt piano. Voel je het al? Gezelligheid zorgt voor warmte in je hart en dus voor warmte om je heen. Natuurlijk kun je ook je kleding aanpassen. Waarom geen vrolijke zomerkleuren? Laagjes over elkaar. Gezelligheid kent geen tijd. En creëert warmte.

4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

4 jaar! Hoe vier je deze mijlpaal?

Wat was het een fantastisch vierde verjaardagsfeest! Wat was voor jou een mijlpaal in het leven van je kind? En hoe vier jij een verjaardag?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

De kleding in dit artikel hebben wij mogen lenen (styling by myself)

 

Kleding Rory
Kanten jurk oranje ‘Graciee’: InWear, EUR 149,95
Jasje ecru: Soacked in Luxury, EUR 79,95
Pump oranje/ecru ‘Grace’: My Sweet Shoe, EUR 139,95
Jurk gemêleerd grijs/wit: Nü Denmark, EUR 99,95
Pump leopard ‘Rita’: My Sweet Shoe, EUR 119,95
Clutch brons metallic ‘Sue’: Bulaggi, EUR 54,95
Ketting (privé bezit): Dji Dji Italia
Ring met parel (privé bezit): Mijn Boudoir

Kleding Mila
Bikerjack oranje tye dye: Noppies, EUR 59,99
Ecru t-shirt (privé bezit)
Groen rokje met bloemetjes: Bomba for Girls, EUR 49,95
Sweatshirt met print ‘Bonjour mon amour’: FunkyXS, EUR 49,95
Kanten rokje ecru/roze dip dye: Bomba for Girls, EUR 49,95
Gouden schoenen (privé bezit)