Het effect (op jezelf) van het dragen van mooie lingerie

Het effect (op jezelf) van het dragen van mooie lingerie

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl12 Comments

Ik weet het nog goed. Mama vertelde mij altijd dat je op moest letten dat je met goed (lees: héél) ondergoed van huis moest gaan. Geen panty met een ladder erin. Geen onderbroek met gaten (vind ik sowieso een vereiste trouwens, niet alleen als je van huis gaat). Dat heb ik altijd onthouden. En later heb ik daar nog het een en ander aan toegevoegd. Namelijk dat ik het belangrijk vind om móói ondergoed, mooie lingerie te dragen. Het liefste een setje (dat de bh en het slipje bij elkaar passen), of een bodystocking.

Een sport bh in de tachtiger jaren, geen feest

Dat was overigens vanaf pakweg mijn twintigste. Als tiener had ik namelijk eerst nog de fase van sport bh’s. Het is mij een raadsel waarom ik dat zo mooi vond trouwens als ik terugdenk. Een sport bh bevatte toen nog geen beugels, maakte dus vrij plat (en ik had al niet zoveel borst) en het was eigenlijk – ik heb het over de jaren tachtig – gewoon ronduit lelijk. Maar toen ik aan mijn eerste echte baan begon, in Amsterdam. Ging er een wereld voor mij open. Ik ging op mijn twintigste namelijk in het confectiecentrum werken. Je weet wel, het modepaleis (zo noemde ik het destijds) waar alle leuke modebedrijven bij elkaar zaten.

Het effect (op jezelf) van het dragen van mooie lingerie

De kracht van lingerie

Zo ook een lingerie-merk van járen geleden, Lovable. Ik weet niet eens of ze nog bestaan. In ieder geval was het voor mij – als beginner in de wereld van lingerie – een walhalla. Zeker toen ik het fenomeen ‘monsterverkoop’ ontdekte. Voor een fractie van de prijs kon ik aan allerlei moois komen. In dit geval aan hele mooie Italiaanse lingerie. Het resultaat? Dat weet ik namelijk nog wel. Zo’n tien bodystockings en diverse bh’s en broekjes. Van kant, in het zwart, wit, pastelkleurtjes en felrood. Nu zwaar gedateerd en 80 procent heb ik niet meer. Maar mijn punt is: alles was mogelijk (en dat merkte ik ook in mijn portemonnee). Maar het is een mooie herinnering, want ik weet het nu nog.

Lingerie en nachtkleding, een onderwerp van gesprek

Afijn, that was then and this is now. Onlangs had ik een gesprek met een vriendin over … juist, je raadt het al. Lingerie en nachtkleding. Zij vertelde mij dat ze het zo belangrijk vond om in een mooie negligé te slapen, zodat het leuk is voor haar man om tegenaan te kijken. Gedeeltelijk ben ik het daarmee eens. Mijn visie over het dragen van mooie nachtkleding en lingerie is juist namelijk dat ik het graag voor mijzelf doe. Ik voel mijzelf fijner en dat straal ik vervolgens ook uit. Dat is met ‘gewone’ kleding – die iedereen kan zien – al zo, maar juist ook met lingerie.

Het effect (op jezelf) van het dragen van mooie lingerie

Bodystockings en meer

De meningen daarover verschillen. Ja, alleen je partner ziet het. En heb je geen partner, dan ben jij de enige die het ziet. Maar wat geeft dat? Hoe fijn is het om je mooi aan te kleden voor jezelf? Ik kan echt glunderend rondlopen bij het idee dat ik een prachtige nieuwe bodystocking draag onder die ogenschijnlijk eenvoudige sweater en skinny jeans. Wat je van binnen voelt, dat straal je ook uit. En als je jezelf dan fijn voelt, what’s the harm in that? Waar ik dan shop vraag je? Momenteel meestal online – al mogen we inmiddels weer de winkels in – zoals bijvoorbeeld bij LASCANA.

Een podcast over blote benen?

Lingerie dus. Zoveel mensen, zoveel meningen. Iets waar ik zelf ook voor sta is dat ik in de zomer bij een fijne temperatuur (kijk, het moet niet te koud zijn) gewoon lekker onvoorbereid zo met blote benen naar buiten ga. En dan bedoel ik niet alleen in de tuin. Ik ga rustig de supermarkt in, het schoolplein op of naar een afspraak met een (kort) rokje of jurkje aan. Onlangs heb ik meegewerkt aan een podcast van de Koffietijd.club (van het televisieprogramma Koffietijd) met twee andere vrouwen. Daarin mocht ik vertellen hoe ik over het onderwerp ‘blote benen in de zomer’ dacht. Ik doe er dus oprecht niet moeilijk over. Ja, ik ben onlangs vijftig geworden. En ik heb niet meer het figuur van toen ik in de twintig was. Maar ik ben nog steeds tevreden met hoe ik eruit zie.

Het effect (op jezelf) van het dragen van mooie lingerie

Korte rokjes, zwierige jurkjes

Aldus de blote benen. Ik draag het liefste rokjes en jurken in de zomer. Bij voorkeur boven de knie of juist van die luchtige, losse maxi jurken, maar dan met een mooie split zodat de nadruk wel op je benen ligt. Ook daarvoor doe ik graag inspiratie op bij LASCANA. Ik vind het leuk dat je er een leuke mix kunt vinden van chique tot strandjurkjes, Ibiza-stijl tot casual. Prints maar ook mooie uni variaties. Ja, als ik nu zo naar buiten kijk (de zon schijnt op dit moment volop, al is het dus helaas nog wel net iets te fris) dan wordt het weer tijd om mijn eigen garderobe goed door te lopen, op te ruimen en te kijken wat ik deze zomer nog zou willen aanschaffen.

En daaronder dan graag mooie lingerie!

En daaronder draag ik dan natuurlijk graag ook mooie lingerie. Natuurlijk let ik trouwens dan wel op het type lingerie. Ooit een string gedragen onder een kort wijd rokje? En dan in een omgeving met veel wind een trap opgelopen? Been there done that. Die fout maak ik niet nog een keer. Dus onder een kort wijd rokje draag ik tegenwoordig eerder een leuke boxer. De string bewaar ik maar voor onder een strakke broek waar je niet graag de lijntjes van je onderbroek doorheen ziet. Tja, waar je allemaal maar aan wilt denken, toch? Ik kan er zo een hele podcast aan wijden. Op zichzelf niet eens zo’n slecht idee. Want ik vraag mij serieus af hoeveel vrouwen en meisjes het met mij eens zijn. Het effect van mooie lingerie dragen op jezelf.

Draag jij graag lingerie? En wat heeft jouw voorkeur: een setje, losse bh en broekje – en dan een bikinislipje, hipster, string of anders – of een bodystocking?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl