Do the Conservatorium – The Grand Blogger Dinner 2017

In Lifestyle by Roryblokzijl6 Comments

Geweldig! The Grand Blogger Dinner in het Conservatorium hotel ?!? Was ik vorig jaar al ontzettend blij dat ik op het juiste moment op de juiste plek was (ik schreef al eerder over Het Grote Blogger Diner 2016). Dit jaar was deze lucky girl (ok, lucky woman) wederom uitgenodigd voor dit heerlijke event. De dresscode was dit jaar ‘Italian chic‘ en ik was erg blij dat ik een mooi exemplaar uit de collectie van de vrouwelijke couturier Laura Blagogee mocht lenen voor deze bijzondere gelegenheid. Een práchtige jurk gemaakt van satijnzijde en chiffon ‘Black Butterflies‘.

Do the Conservatorium - The Grand Blogger Dinner 2017
Say yes to the dress

Noem het belangrijk of niet. Maar ik vind dit soort events een feestje. En wil mij ook zo kleden. Overigens ook wanneer je een concert in het Concertgebouw bijwoont. Of een voorstelling in Carré. Of een diner in een restaurant. Het leven is een feestje en voor dit soort gelegenheden is het gewoon zo fijn om je ook mooi aan te kleden. Dus ik nam de dresscode ‘Italian chic‘ erg serieus. Het was mooi om te zien dat de andere genodigden ook veel aandacht aan de dresscode en hun uiterlijk hadden besteed. Want een feestje was The Grand Blogger Dinner zeker. De locatie eveneens. Het vijfsterren Conservatorium hotel ademt een bepaalde sfeer uit. Chique, modern, luxe en dat allemaal te vinden in het centrum van Amsterdam.

Do the Conservatorium - The Grand Blogger Dinner 2017

Maar jij kan écht eten!

We werden bij binnenkomst naar het terras geleid, waar het heerlijk vertoeven was. We werden getrakteerd op heerlijke amuses. Daar begon het grote genieten al. Want ook al ben ik geen foodblogger; ik ben werkelijk dol op eten. Zelf experimenteren in de keuken. Verschillende keukens uitproberen. Gerechten proeven. Yes please! Ik noem een aantal voorbeelden van een aantal van onze datenights: Happy Happy Joy Joy, Blauw in Utrecht én Amsterdam, het Sazanka (teppan yaki) restaurant in het Okura hotel, Mario in Neck, maar ook een fijne hamburger bij eetcafé Langendijk of een lekker hapje bij de Foodhallen in Amsterdam of bij een kleine Warung. Heerlijk.

Do the Conservatorium - The Grand Blogger Dinner 2017

Conservatorium hotel, niet conservatief

Het fijne van The Grand Blogger Dinner – ditmaal dus gehouden in het mooie Conservatorium hotel in Amsterdam – is dat je diverse gerechten proeft, gemaakt door zes (al dan niet sterren) topchefs met onder andere ingrediënten van zeven merkpartners van Mr. Goodiebag. En dat alles gecombineerd met bijpassende waters van Chaudfontaine (check het nieuwe uiterlijk van de flessen!) en dranken (speciaalbieren zoals Palm hop en Cornet en heerlijke wijnen en port). Daadwerkelijk een indrukwekkend palet aan smaken. De smaakpapillen werden flink aan het werk gezet, indeed!

Do the Conservatorium - The Grand Blogger Dinner 2017

Do the Conservatorium - The Grand Blogger Dinner 2017
Links het nieuwe ontwerp. Rechts een doorkijkje door mijn glas…

Conimex black label

Zowel de topchefs als een spokesperson van het desbetreffende merk hebben vooraf een uitleg gegeven over het gerecht. Ook deelden zij de visie van het merk. Zo werd ik persoonlijk zeer getriggerd door het verhaal van Conimex en hun nieuwe lijn ‘Conimex Black’. Want waar ik vroeger vond dat Conimex gericht was op de Nederlandse smaakpapillen, deed de smaak van de heerlijke tweede gang ‘Asian veggy pancake by Conimex Black‘ echt niet onder voor mijn – tot nu toe -favoriete merk Koningsvogel. Het gerecht was toegankelijk, smaakvol en had toch de Aziatische smaak die ik zo waardeer.

Do the Conservatorium - The Grand Blogger Dinner 2017
Links bovenaan: Kwartel au four à la Verstegen (malse kwartel uit de oven met een selectie van verse groente en truffel aardappels). Erbij Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater èn Palm Hop Select

Rechts bovenaan: Asian veggie pancake by Conimex Black (Aziatische rijstrol met geraspte tofu, verse kimchi, wakame puree en appel in gemberbier). Erbij kregen we Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater licht bruisend en een glas heerlijke Allram Grüner Veltliner

Onderaan: Een duet van La Morena (Mexicaanse tostadas met pulled chicken en een mango-avocado salsa & pulled mushroom met feta-koriander topping). Erbij werd Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater licht bruisend en een glas Laroche By Viña Chardonnay Casablanca Valley geschonken

Do the Conservatorium - The Grand Blogger Dinner 2017

Netwerken to the max

Rory en eten. Een hele goede combinatie. Omdat alle medegasten op de een of ander manier wel een band hebben met ‘food’, zat het daar in het Conservatoriumhotel wel goed. Behalve gegeten en gedronken werd er namelijk ook veel gepraat en genetwerkt. Over onze sites, onze doelgroep, product en ook over het leven op zich. Nuttig, verhelderend, inspirerend en blij makend. Ik kan niet anders zeggen.

Do the Conservatorium - The Grand Blogger Dinner 2017
Even een sfeerbeeld

Do the Conservatorium - The Grand Blogger Dinner 2017
Linksbovenaan: Klavers Roem (Crème van romige Klaverkaas Roem geserveerd met een salade van Klaverzuring, rogge cruesli en vlierbloesem parels). Hierbij werd Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater bruisend en een glas Bouchard Père & Fils, Bourgogne la Vignée geschonken (volgens mij heb ik dit glas wijn gemist)

Daaronder en tevens linksonder: Captain’s dinner by Kesbeke (Gepekelde rundersukade met verse kapucijners, gegarneerd met oud-Hollands zuur en een ijsje van piccalilly en ossenworst). Hierbij dronken we Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater en een heerlijk glas Cornet (speciaalbier)

Rechts: Wow! Cherry blossom chocolate tree (Conservatorium hotel). Need I say more? I don’t think so. In een woord: heerlijk. Hierbij dronken we bruisend mineraalwater van Chaudfontaine en een glaasje DOW Nirvana port

Een mocktail in plaats van een cocktail

Dat begon overigens al op het terras van het Conservatorium, onder het genot van een fijne mocktail (cocktail zonder alcohol) van Finley. Ik dronk een Finley pamplemousse & orange sanquine. Een nieuw product, met ook nog eens minder calorieën door de vervanging van suiker door stevia. Dit ligt sinds enkele maanden in de schappen ligt bij Albert Heijn. In een aantal smaken overigens. Ik vond deze specifieke variant erg lekker. In de juiste entourage – maar ook bij je thuis – kan je het zo mooi presenteren in een mooi glas, zodat je mocktail echt niet onder doet voor een cocktail. Luxe ogend. Fris. Niet al te zoet. Lekker.

Do the Conservatorium - The Grand Blogger Dinner 2017
Oh oh. Tijdens het maken van een #ussie werden Monique en ik samen op de foto gezet

Drankjes tijdens de zwangerschap?

Prettig. Want wellicht herkenbaar? Tijdens mijn zwangerschap was ik het zó zat. En was ik zo klaar met de ‘spa bleuh’ zoals ik het noemde. Wat had ik deze Finley drankjes toen graag gezien. Wat ik zelf dronk behalve water? Ja, een Crodino vond en vind ik ook altijd lekker, maar dan het liefst met een scheutje whiskey. En dat is nu net niet de bedoeling. Alcoholvrij bier en wijn bleek vaak alcoholarm. Ja, we hebben het hier misschien over maar 0,0000003 procent alcohol. Maar dat was voor mij al teveel. Waarom? Lees het artikel wat ik schreef over FAS en dan begrijp je wellicht mijn keuzes voor non-alcoholische drankjes tijdens de zwangerschap.

Do the Conservatorium - The Grand Blogger Dinner 2017

#ivehadamrexperience

Aan het einde van het zes gangendiner mochten we nog in de bar nagenieten van een heerlijke mocktail, (Swinckels’) biertje of glas wijn. Even napraten met mede-genodigden en natuurlijk met Alwin – samen met Nicolai – de organisatie achter Mr Experience (ook wel bekend als Mr Goodiebag) is altijd gezellig. Een dansje doen stond hoog op mijn wishlist, maar dat kwam er helaas niet meer van. Wellicht een andere keer. Hoe dan ook heb ik bijzonder genoten van The Grand Blogger Dinner. En ben ik geïnspireerd om zelf allerlei lekkers te maken. Want in de fijne goodiebag (dankjulliewel!) trof ik heel veel producten aan waar ik veel fijne gerechten mee kan gaan maken. De kruidenolie van Verstegen en de chilipaste en zoete dikke ketjap van Conimex Black staan al op de planning van de komende weken.

Ben jij bekend met de genoemde merken en hun producten? Wat gebruik jij weleens als je zelf kookt?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Ik heb een uitnodiging voor The Grand Blogger Dinner ontvangen

Photocredits: uitgelichte foto, fles Chaudfontaine en foto op het terras: Mr Experience / Anneke Jager. Overige foto’s gemaakt door mijzelf

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]