Met de voetjes van de vloer (maar dan net even anders)

In Lifestyle by Roryblokzijl59 Comments

Voetjes van de vloer? Driemaal raden … jullie dachten vast dat ik het over dansen zou hebben. Gek genoeg heb ik dat best alweer een tijd niet gedaan. Raar, want dansen is echt een van mijn passies. Misschien heeft het er wel mee te maken dat ik de laatste paar maanden niet zo fit was. Van de ene griep in de andere verkoudheid belandde. En het gewoon best wel druk heb gehad. Resultaat? Mama was moe.

Belegen mama versie 1.0

Brrrr, wat klinkt dit belegen. En zo bedoel ik het ook helemaal niet. Want ‘belegen’ is een term waar ik jeuk van krijg (net zoals van het woord ‘mompants‘, hoe verzín je het). Maar goed. Moe is moe. En ook daar kan je wat mee doen. In mijn geval? Even niet meer uitgaan (daarmee bedoel ik dansen). Met man en kind op een zondagmiddag even de kroeg in. Drankje doen. Dat dan weer wel.

Roofbouw plegen op je lichaam?

Meer op mijzelf letten. Zodra ik voel dat het even niet zo goed gaat, dan stop ik met activiteiten als … dansen, maar ook sporten. Waar de man juist dán even lekker aan de fitness-apparaten gaat hangen. Moet ik er niet aan denken om roofbouw te plegen op mijn lichaam. Dan maar even rustig aan. Tikje bankhangen met een fijne serie voor het slapen gaan. Lopen doe ik toch wel genoeg op een dag.

Een vermoeid lijf

Dat moe zijn hè, dat resulteert ook wel in een vermoeid lijf. Dat zo nu en dan best een opkikker kan gebruiken. Een gezichtsscrub en masker gebruiken we allemaal weleens, kan ik mij zo voorstellen. Een bodyscrub vind ik persoonlijk ook heel fijn. Zeker als je daarna een fijne huidolie of bodylotion gebruikt zoals deze van Kneipp. Maar die voetjes dan? Krijgen die ook weleens een fijne behandeling?

Knellende panty’s en stiletto heels

Ik zal je vertellen. Nee. Dat is denk ik alweer een eeuw geleden. Zonde! Want je voetjes mag je heel dankbaar zijn. Je loopt er iedere dag op. Stopt ze in sokken die lang niet altijd meer van 100% katoen zijn. Knellende panty’s. Strakke stilettoheels. Warme laarzen. Verwen je voeten dan ook eens. Hmmm, klopt. Maar ineens bedacht ik mij dat ik in een zeer zeldzaam moment van opruimen mijn prachtige, nagenoeg ongebruikte voetenbadje heb weggegeven.

Badje voor de voetjes

O, nou dan gebruik ik onze plastic bak wel die we al twintig jaar meeslepen met elke verhuizing. Wat?!? Heb ik die ook weggedaan? Nee hè. Want op het moment dat ik dacht dat ik wel weer eens mijn voetjes mocht verzorgen kreeg ik een superfijn pakket thuisgestuurd. Prachtige doosjes met fijne lentekleurtjes in geel groen en oranje. Met daarin verwenproducten voor de voeten:voetbutter, eeltcrème, voetcrème, bruistablet èn voetbadkristallen.

Met de voetjes van de vloer (maar dan net even anders)
(Heerlijk deze voetcrème. Het hydrateert, verzorgt, beschermt en herstelt de huid van je voeten)

Lopen op zachte wolkjes

Er móest dan ook direct een nieuw bakje worden gescoord waar ik mijn voeten lekker in kon laten weken. Missie geslaagd! Ik kon beginnen met testen. Nooit gedacht van te voren dat het zó fijn aan kon voelen. Het was alsof ik – echt waar, ik overdrijf niet – op zachte wolkjes liep. Dit had ik veel eerder moeten doen (maar ja, daar kan je niets meer aan veranderen). Ik ga het integreren in mijn ritme. Strak plan.

Met de voetjes van de vloer (maar dan net even anders)

Eelt, voetjes, ‘rommel’ tussen je tenen, kalknagels

Je vindt van jezelf waarschijnlijk altijd wel dat je voeten niet mooi zijn. Gelukkig heb ik een mooie herinnering om aan terug te denken. Toen Mila een jaar of twee was kreeg ik een pedicure-behandeling cadeau. Ik vond het wat ingewikkeld en gênant. Dat bleek nergens voor nodig te zijn, want de pedicure vond dat ik mooie, goed verzorgde voeten en nagels had. Een klein beetje eelt. Maar (zo vertelde ze het letterlijk) ik had geen rommel tussen mijn tenen (ieeew), kalknagels of andere gekke plekjes.

Met de voetjes van de vloer (maar dan net even anders)
(Voetbadkristallen, heerlijk voor een voetenbad om lekker te ontspannen en je voeten te verfrissen)

Aandachtspunt!

Aandachtspunt voor wanneer je een voetenbad wilt nemen? Warm water is handwarm water. Niet hóp, de kraan vol open op de heetste stand en dan zonder te voelen je voeten erin doen. Yup. So that you know. Ook … boven de bak hangen met je gezicht als je de voetbadkristallen laat oplossen in (te) heet water. Geen aanrader. Mijn ogen prikten vijf minuten later nog. Gooi het maar op mijn enthousiasme. En leer van mijn #fails. Afijn, nadat ik er een liter koud water bij had gedaan was het dan ook tien minuutjes genieten van echte onvervalste me-time.

Met de voetjes van de vloer (maar dan net even anders)
(Deze eeltcrème wil ik echt dagelijks gebruiken. Ik heb niet veel eelt, maar het voelt wel veel zachter na het gebruik van deze crème)

Letterlijk gronden

Iets anders wat ik heb gemerkt? Mijn doel was om in ieder geval twee keer per week een voetenbadje te nemen en uitgebreid de verschillende soorten crèmes uit te proberen. Wel zo handig, om alvast te anticiperen op de zomer die hopelijk toch echt gaat komen (onlangs hoorde ik op de radio dat het ’s nachts weer koud wordt!). Maar ik neem gewoon de tijd niet. Niet vaak genoeg in ieder geval. Om regelmatig tussendoor even te rusten, te genieten, van een ontspanmoment. Want dat is het eigenlijk ook. De tijd nemen om letterlijk te gronden (met je voeten in het badje op de grond).

Met de voetjes van de vloer (maar dan net even anders)
(Dit is het enige product wat ik nog niet heb kunnen testen. Wel heb ik al gelezen dat het naast verfrissend en ontspannend óók verzorgend werkt voor vermoeide voeten hebt. Dat moment – komende Eerste Pinksterdag heb ik eindelijk weer een feestje waar ik vanaf een uurtje of twaalf tot en met vier achter elkaar ga dansen (echt waar!) – wacht ik nog even af om de ultieme test te kunnen doen)

Even uitrusten en erna niets doen

Een mooi (Spaans) gezegde in de Happinez-scheurkalender die echt in het oog sprong: “Hoe heerlijk is het om uit te rusten en dan na afloop niets te doen“. Weet je dat ik direct terug moest denken aan vroeger? Toen je nog lekker zomaar even kon lummelen. Hangend op de bank gewoon naar buiten kon staren. Minuten, misschien zelfs wel een half uur, of een uur! Dat kan ik mij nu helemaal niet meer voorstellen. Zeker omdat al mijn vrije tijd opgaat aan mijn blog, de Milaboekjes en een nieuw product – het dieren orakelboek – behorend bij ons kinderyogabordspel.

Met de voetjes van de vloer (maar dan net even anders)
(Heerlijke voedende butter. Maakt mijn voeten minder droog en de huid heerlijk zacht. Je kan je voeten ook voor het slapen gaan dik insmeren en met katoenen sokken aan gaan slapen. Ik ervaar dat zelf als iets minder prettig (ik vind het wat warm en mijn voeten worden er wat ‘onrustig’ van), maar wellicht is het bij jou juist heel fijn)

We zijn het verleerd

Ik ben het gewoon verleerd. En met mij vele anderen volgens mij. Aldus. Ga ik zo afsluiten en echt weer even de tijd nemen. Voor het beloofde voetenbad. Massage van mijn voetjes. Met een van de heerlijke crèmes van Kneipp. Wie doet er met mij mee? Een voor allen, allen voor een!

WINACTIE (gesloten)

Een winactie? Ik mag van Kneipp maar liefst twee complete voetpakketten weggeven! (Voetbadbruistablet,  voetbadkristallen, 5-in-1 voetcrème, voetbutter èn eeltcrème). Hoe doe je mee?

  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht op mijn pagina weten dat je meedoet.
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder.
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel.
  • De winactie loopt van 11 mei tot en met 21 mei 2017, 00.00 uur.
  • De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Hoe vaak neem jij een ontspan-/beautymoment voor jezelf? En wat doe je dan precies?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

Kneipp voetbadbruistablet (80 gr) – € 1,89
Pot Kneipp voetbadkristallen (500 gr) – € 7,99
Kneipp 5-in-1 voetcrème (75 ml) – € 8,49
De Kneipp voetbutter (100 ml) – € 8,99
Eeltcrème van Kneipp (50 ml) – € 8,49

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]