Jonge uitstraling op je 40e

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by RoryblokzijlLeave a Comment

Een jonge uitstraling op je 40e.

Hoe krijg je dat nu voor elkaar?
In een eerder artikel –  40 zijn en je 30 voelen – maakte ik al een beginnetje met tips. Omdat ik het gevoel had dat het weer eens tijd werd voor een vrolijk, inspirerend artikel (misschien juist omdat er zoveel herfst in de lucht zit) was ik aan het denken wat dat nu precies is, jezelf ‘jong’ voelen.

Tevreden zijn

Ik heb het niet over een wanhopige poging om mee te willen doen met de twintigers en ok, misschien dertigers qua uiterlijk of kledingstijl. Nee, ik heb het over goed in je vel zitten, je goed in je lichaam voelen en een positieve instelling. Ongeacht of je een gezin hebt, alleen bent, een bruisende carrière nastreeft of misschien juist even een pas op de plaats maakt. Voor mijzelf merk ik dat een jonge uitstraling betekent dat ik het essentieel vind om ‘mee te doen’. Om volop in de wereld te staan. Kortom, dat ik geniet van wat ik wel heb en niet alleen maar kijk naar dat wat er niet is.

Lekker in je vel door te sporten

Het gaat voor mij vooral om tevreden zijn. Bijvoorbeeld blij zijn dat ik drie keer per week kan en wil sporten (goed in je lichaam voelen). Door sporten maak je ook nog eens stoffen als dopamine en endorfine aan. Deze stofjes geven je een geluksgevoel. Hoe erg ik soms ook tegen sporten op zie, hoe zwaar het ook was, de rest van de dag heb ik veel energie. Je huid gaat er ook nog eens van stralen! Combineer de sportles met achteraf een uitgebreid badkamermoment (douche, haarmasker, scrubben, gezichtsmasker, fijne make-up) en je dag is volmaakt! Althans, zo kan het zijn natuurlijk.

Low budget? No problem

Ook met een budget kan je veel doen om jezelf een jonge uitstraling te geven. Kijk eens een (gratis) magazine in van bijvoorbeeld Douglas. Volledige artikelen zijn gewijd aan het jong houden van je huid. Jonge uitstraling dus. Natuurlijk gaat het dan vaak om exclusieve en dus dure artikelen. Maar probeer eens een product eruit te halen en dat low-budget te vinden. Hoe vaak heb ik mij wel niet zitten te vergapen aan de bronzing powder van Guerlain, om vervolgens een low budget variant te vinden van Essence (eigen merk Kruidvat). Natuurlijk zal de kwaliteit (wat) minder zijn, maar geniet ook van je creativiteit waardoor je een oplossing hebt gevonden waarbij je flink wat geld hebt bespaard.

Nu wil ik niet impliceren dat je door make-up een jonge uitstraling krijgt, maar het gebruik ervan kan er misschien wél aan bijdragen.

Jonge uitstraling

 

Een jonge uitstraling op je 40e. Belangrijk of niet?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl