40 zijn en je 30 voelen

In Lifestyle by Roryblokzijl7 Comments

40 zijn en je 30 voelen. Er is een groot verschil tussen de leeftijd waar mensen over het algemeen naar vragen (geboortedatum) en je ‘werkelijke’ leeftijd. Oftewel, hoe oud voel je jezelf? In het laatste geval laat je je leiden door waar je hart ligt. En daar gaat het mij nu precies om.

Gevoelsleeftijd

Op dit moment voel ik mij 30 jaar. Natuurlijk verschilt dit wel per dag of moment. Maar over het algemeen is 30 een leeftijd die goed bij mij past. Hoe kan dat, vraag je je misschien af. Wat doe je precies wat ervoor zorgt dat je gevoelsleeftijd zo anders is?

Pluk de dag

40 zijn en je 30 voelen. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Ik probeer ieder moment volledig mee te maken. Het een kan naast het ander bestaan, mooie momenten maar ook verdrietige situaties. Je kan je ontzettend moe voelen maar door jezelf zorgvuldig, met aandacht aan te kleden haal je jezelf uit de neergaande spiraal. Als jij het dagelijks leven niet afwisselend en bijzonder probeert te maken, wie doet het dan wel voor je?

Uitje

Sinds ik mijn baan ben kwijtgeraakt is een wandeling naar de plaatselijke supermarkt met mijn dochtertje soms het enige uitje op de dag. Daar probeer ik dan ook echt wat van te maken. Het is makkelijk genoeg om je dagelijkse outfit te laten bestaan uit een spijkerbroek en t-shirt of misschien zelfs wel een comfy joggingbroek. Daar is niets mis mee! Maar wel als je jezelf ongelukkig voelt daarin en je jezelf heen en weer sleept.

Shoppen in je eigen kast

Mijn persoonlijke remedie. Laat je inspireren door (mode)bladen en maak leuke combinaties vanuit je eigen kledingkast. Scheelt een hoop geld en het hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Doe eens een paar mooie hakken aan onder je spijkerbroek. Vervang je trui eens door een colbertje. Draag wel die prachtige ketting op je basic shirtje. Waarom niet? Omdat het maar een ‘gewone’ dag is? Onzin. Iedere dag is wat je ervan maakt.

Wat is jullie dagelijkse ritueel? En verschilt een werkdag veel van een ’thuis’-dag?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl