40 en voor het eerst moeder

In Zwanger! by Roryblokzijl4 Comments

40 en voor het eerst moeder. En eindelijk is het dan zover. Mijn blog is ‘geboren’. Na jarenlang nadenken heb ik dan toch  de knoop doorgehakt. Hiervoor was er altijd een reden te bedenken waarom ik er niet mee verder kon gaan: te druk met werk, teveel te doen in huis, te druk sociaal leven, teveel reisjes naar het buitenland. Tijdens een van de vakanties, op Kos in Griekenland, gebeurde spontaan het meest onverwachte en het meest welkome geschenk in mijn hele leven…ik werd zwanger! En dat in mijn veertigste levensjaar, terwijl ik het nooit meer had verwacht, maar intens had gehoopt. Wat kan je je dan dankbaar voelen.

Mindset

Sindsdien is er zo ontzettend veel veranderd in mijn leven. Mijn hele mindset is gewijzigd en wel op een manier zoals ik mij nooit had kunnen voorstellen. Met als gevolg dat ik na jarenlange trouwe dienst mijn vaste baan heb verloren en ik mijzelf op dit moment een thuisblijfmoeder kan noemen.

Veel te vertellen!

40 en voor het eerst moeder. Ik kan jullie zoveel meer vertellen over zwanger zijn op je veertigste. Over hoe serieus ik mij heb voorbereid; hoe je je als 40-jarige kan kleden tijdens en na je zwangerschap, hoe een baby je jong houdt; over hoe je jezelf in ‘shape’ houdt. Ik heb zoveel met jullie te delen.

Hebben jullie vragen of opmerkingen waar ik jullie mee kan helpen, gebaseerd op mijn eigen ervaringen? Ik hoor het graag.

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl