Suggesties voor Sint en Kerst: wat springt er uit dit jaar?

In Lifestyle, Opvoeding by Roryblokzijl22 Comments

Cadeautjes tijdens het feest van Sint en de Kerstdagen. Wordt het eigenlijk niet allemaal veel teveel voor de kinderen? Gisteren hadden we het er nog over met familieleden die gezellig bij ons kwamen eten. Is genoeg niet genoeg? Hoe hebben wij het vroeger zelf ervaren? En wordt het niet een ontzettende ‘overdaad’ allemaal? Hoe ga je nu het beste met deze dagen (en de blijkbaar bijbehorende stroom cadeaus) om?

Gelooft jouw kind nog in de Sint?

Ik heb daar wel een idee (en mening) over. Allereerst vind ik het heel leuk om de traditie rondom Sint (Sinterklaas) – ons dochtertje is nu 7 jaar – levend te houden. Ze gelooft nog in de Goedheiligman en dat wil ik ook graag nog even zo houden. Ik hoorde het zelf pas toen ik 9 jaar was (dat de beste man niet bestond) en wellicht is dat wat laat. Hoe dan ook vind ik 7 jaar een prima leeftijd om nog in de Sint te geloven.

Hoé vaak mag ze haar schoen zetten?

Je schoen zetten? Ik vind dat het kan en mag. Hoe vaak? Daar verschillen de meningen over. As we speak heeft ons meisje gisteravond – de dag van de intocht van Sinterklaas – haar schoentje mogen zetten. Wat mij betreft mag dat nog twee keer (in het weekend) voordat het 5 december is. Wat ze dan in haar schoentje krijgt? Kleine cadeautjes. Zoals een etui van ‘My Little Pony’, of een klein knuffeltje. Dat houdt het leuk. Ze is er hartstikke blij mee. En ik vind het genoeg.

Suggesties voor Sint en Kerst: wat springt er uit dit jaar?

Waar vier jij het feest van de Sint?

Op 5 december vieren we het bij ons thuis. In het weekend erna komt de Sint ook altijd nog even langs bij Oma en Opa dus dan vieren we het nog een tweede keer. Met alle volwassenen hebben we lootjes getrokken (we kopen een cadeau en schrijven een gedicht, namens Sint en Piet) en voor de kinderen kopen we dan allemaal een kleinigheidje. Hartstikke gezellig en leuk. Ook de kinderen laten zich dan onderdompelen in de gezellige sfeer die er heerst.

Kleine cadeautjes en grote(re) cadeaus

Op dé dag – 5 december dus – krijgt ze van ons de wat grotere cadeaus, samen met kleine cadeautjes zoals bijvoorbeeld een chocolade letter of wat pepernoten. Die grotere cadeaus? Wat ik dan heb uitgezocht? Heel eerlijk was ik dit jaar ontzettend blij met het hele leuke event van Hasbro #ontdekhasbro van september van dit jaar. In ‘Het Wondere Woud’ leerden we alle leuke merken en nieuw speelgoed kennen in een hele leuke setting. Zodat er voldoende aandacht kon zijn voor elk merk en item.

Suggesties voor Sint en Kerst: wat springt er uit dit jaar?
Photocredits: Kirsten van Santen

#ontdekhasbro

We kregen een hartstikke mooie en gepersonaliseerde goodiebag mee met daarin zulke mooie cadeaus. Die wilde ik niet allemaal in een keer geven, dat zou echt een overdaad zijn geweest. In plaats daarvan vroeg ik of ik het ook in fases aan ons dochtertje mocht geven. Gelukkig was daar zeker begrip voor. Aldus had ik meteen het ontzettend leuke spel ‘Egeltje Plof’ gegeven uit de goodiebag en heb ik Mila gezegd dat ik de rest zou bewaren. Inmiddels is ze dat min of meer vergeten en kan ik dus de andere supermooie cadeaus namens de Sint geven.

Suggesties voor Sint en Kerst: wat springt er uit dit jaar?
Een tikje overbelicht, but you get the picture, right?

Iets met Disney en Play-Doh

Nieuwsgierig? Deze prachtige doos van Disney, ‘Ralph breaks the internet‘ met Mulan en Cinderella (de Disney prinsessen, maar dan gekleed in een casual look) ligt op haar te wachten. Eveneens als de waanzinnige leuke ‘Play-Doh Kitchen Creations – pizzeria‘. Daar heeft ze op het event zoveel mee gespeeld. Wat zal ze hier blij mee zijn. Met recht een #ontdekhasbro event. En weet je dat ik helemaal niet zo vaak bij events kom waar speelgoed de hoofdrol speelt? Des te leuker is het om dit soort dingen met jullie te kunnen delen.

Suggesties voor Sint en Kerst: wat springt er uit dit jaar?

Ook een Sint-(en Kerst) tip: ‘Go Glam Nail Stamper’

Want er is nog meer. Een tijdje terug mocht ik namens Shopaholiek een weer heel ander leuk event bijwonen. Namelijk een heuse Go-Glam Salon Party bij Pink Studio in hartje Amsterdam. Spinmaster (waar Candylocks, Twisty Petz en natuurlijk de Go Glam Nail Stamper en de Pattern Packs onder vallen) had dit – samen met het PR-bureau – wel heel leuk opgezet. Allemaal kleine ‘minime’s‘ waarvan de nageltjes en het haar onder handen werden genomen. Mijn meisje heeft echt genoten. En geniet thuis nog na met de hierboven genoemde items. Voor een meisje van deze leeftijd is het wel een echte aanrader. Hoe vaak we al niet haar nageltjes hebben gedaan. Eerst lakken, dan een mooie print erop. Toplaagje erop en klaar!

Suggesties voor Sint en Kerst: wat springt er uit dit jaar?

En de ‘Blazelets Style Studio

En nu we toch met leuke cadeaus voor meisjes bezig zijn. Heb je weleens gehoord van de ‘Blazelets Style Studio‘ van Ravensburger? (genomineerd voor speelgoed van het jaar 2019). Dit kreeg ik toegestuurd en is ook zo leuk om te doen (tip: geduld is een schone zaak). Denk aan poeder, glitter, en een mal om zo je eigen armbandjes te kunnen ontwerpen èn maken. Als je een kindje – en haar vriendinnetje – trappelend van ongeduld naast je hebt staan dan is dat wel een dingetje.

Suggesties voor Sint en Kerst: wat springt er uit dit jaar?

Is het al klaar? Klaar? Is het al klaar?

Herken je het? Daardoor niet goed lezen. Iets fout doen en dat het door hen gemaakte armbandje dan net wat langer moet drogen dan je denkt? Vonden ze niet leuk. Maar het resultaat na een minuutje of twintig? Dat mocht er zijn. Komende week gaan we weer lekker aan de slag met dit leuke koffertje en inhoud. Neemt overigens ook leuk mee bij een weekendje weg of op vakantie. Net zoals de eerder genoemde Go Glam Nail Stamper (zit ook in een leuke toilettas). En natuurlijk geldt dat ook voor veel van het andere speelgoed wat ik heb genoemd.

Suggesties voor Sint en Kerst: wat springt er uit dit jaar?
Ongeduld bij de meisjes leidt bij mij tot een wat gestresst uiterlijk… sorry!

Oprechte aandacht alsjeblieft!

Wat ik belangrijk vind (en waarom ik dus graag speelgoed in fases geef)? Ik wil graag dat er oprechte aandacht is voor dat waar ze mee speelt. Ik vind het zelf heel vervelend om te ervaren dat een kind pakketjes openmaakt op een achteloze manier en dan al meteen kijkt naar wat erna komt (zo van: “Next!“). Zo ben ik zelf niet opgevoed en dat wil ik dan ook aan ons dochtertje meegeven. Op deze manier zie en ervaar ik dat er met veel belangstelling wordt gekeken naar en gespeeld met het speelgoed dat ze voor zich heeft liggen. Eens in de zoveel tijd verschuif ik wat items. Op deze manier zie ik haar daadwerkelijk met al het moois spelen dat ze heeft.

Wie goed doet, goed ontmoet

Is het op gegeven moment tijd om weer op te ruimen? Dan kijken we goed wat nog bij haar past, qua leeftijd en fase. Waar echt niet meer mee wordt gespeeld gaat dan naar zolder. Dan wordt het opletten overigens, want daar moet het proces niet eindigen. Nee, de bedoeling is dat we dan kijken wat naar een nichtje, vriendinnetje of anders een goed doel gaat. Want het is zonde als speelgoed ligt te verstoffen, terwijl er zoveel minder bedeelde kinderen in binnen- en buitenland zijn die hier zo ontzettend blij mee zijn.

Hoe ga jij om met de feestdagen en de overdaad aan speelgoed die soms je huis binnenkomt? Wat is jouw ultieme goede doel om speelgoed een tweede ronde te geven?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Het genoemde speelgoed heb ik gekregen

Wat het (ongeveer) kost? Ik heb gekeken bij Bol.com (geen affiliate)

Egeltje Plof – € 24,99
Disney, ‘Ralph breaks the internet’ 2 prinsessen – € 32,35
Play-Doh Kitchen Creations – pizzeria – € 21,99
Go-Glam Nail Stamper (zonder extra’s die je los aan kunt schaffen) – € 32,35
Blazelets Style Studio – € 23,99

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]