Verwen jezelf deze feestdagen met Filorga

Verwen jezelf deze feestdagen met Filorga

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle, Ouders by Roryblokzijl14 Comments

Verwen jezelf met de feestdagen? Dit jaar is het allemaal anders dan anders. En ik vermoed dat dit nog wel een tijd zo blijft. Wat je dan om je heen ziet? Is dat men het positieve uit dit alles wil halen en probeert er iets van te maken. Toch een kritische noot, ik heb het niet over de mensen die de maatregelen stelselmatig negeren en ‘en masse‘ bij elkaar komen in groepen, zonder afstand en meer. Nee, ik heb het over diegenen die – rekening houdend met wat mag en kan – focussen op het positieve. Sinterklaas (tijdelijk) nieuwe stijl hebben gevierd. Al vrij vroeg de kerstboom in huis hebben gehaald. Het gezellig maken. En kijken naar wat er nog wel kan en mag.

Feestdagen versie 2020

Ik kan allerlei opsommingen doen. Over wat ontzettend erg is en wat minder. Over hoe wij Nederlanders de crisis ervaren versus de (arme) mensen in ontwikkelingslanden. Hoe ik denk over de horeca dicht versus de grote winkel(ketens) open. Maar dat doe ik niet. Ik wil wegblijven van de stemmingmakerij en mij richten op de periode van het jaar, die normaal gesproken sowieso gericht is op zelfreflectie, een tikje cocooning wellicht. Ook daar zijn de meningen over verdeeld vermoed ik. In een ‘normaal’ leven – zonder crisis – heb je natuurlijk ook al verschillen in hoe mensen de feestdagen beleven.

Party people versus cocooning

Een groot deel bestaat uit party people die de Kerst graag groots vieren, met hele families of vriendengroepen uit eten gaan, gaan dansen. En je hebt het deel dat juist meer naar binnen kijkt, ‘en petit comité‘ bij elkaar komt en de feestdagen viert door samen te zijn, bij te praten, spelletjes te doen, samen te koken. Over ‘verwen jezelf’ gesproken. Dat kan op meerdere manieren dus. Toevallig genoeg voelde het voor mij dit jaar goed om terug te kijken naar hoe het vroeger voelde. Kleinschalig, intiem, gezellig. En toen ik dan ook een persbericht ontving over een mooi initiatief, genaamd ‘Qalkoen’ (met als ambassadeurs onder andere Peter Lute en Herman den Blijker), was ik om.

Verwen jezelf deze feestdagen met Filorga

Niet alleen verwen jezelf, maar ook verwen een ander

Dit initiatief is in het leven geroepen om zo veel mogelijk mensen een fijne kerst te bezorgen met een feestelijk kerstdiner. Met de aankoop van een Qalkoen steun je zowel de horeca als de vier grootste kinderziekenhuizen in Nederland. Voor iedere verkochte Qalkoen wordt €10,- gedoneerd. Doordat uit voorzorg voor een mogelijke infectie de activiteiten en bezoekmogelijkheden in tijden van corona tot een minimum zijn teruggebracht is het voor de zieke kinderen en hun familie behoorlijk zwaar. Omdat ieder kind een zo feestelijke mogelijke kerst verdient is dit initiatief in het leven geroepen. Zo creëer je niet alleen een kerstgevoel voor jezelf, maar ook voor een andere familie die het kan gebruiken, maar zich geen luxe met kerst kan veroorloven. En daar gaat het toch eigenlijk ook om met Kerst?

Net zoals vroeger bij mama

Afijn, het deed mij denken aan vroeger, toen mama nog naar de poelier ging om een kalkoen te kopen, en dat ze die zelf ging vullen met gehakt en meer. Haar zelfgemaakte huzarensalade waar we dagen erna nog van aten. Restjes kalkoen op brood. Oooooh wat een mooie herinnering. Dat gaan wij dus dit jaar ook doen. Alleen hebben we dan de Qalkoen besteld (en die hoeven we alleen nog maar in de oven te doen – al is dat een understatement, want er moet best veel gebeuren heb ik al gelezen) maar ga ik wel mijn uiterste best doen om de huzarensalade van mama na te maken. En dat vieren we dan – op Kerstavond – met mijn schoonouders en tante bij ons thuis. Maximaal drie gasten, gepaste afstand. Het is wat het is. En we maken er wat van.

Verwen jezelf deze feestdagen met Filorga

Verwen jezelf

Grappig genoeg was dit nu weer helemaal niet waar ik over wilde schrijven. Ik wilde het namelijk ook hebben over een andere vorm van ‘verwen jezelf’, namelijk met huidverzorging. Voor mij is dat ook een ultieme vorm van verwennerij. Waar ik vroeger lang moest sparen voor fijne producten van mooie merken, verkeer ik nu in de gelukkige omstandigheid dat ik best veel krijg toegestuurd dat ik mag uitproberen. Het positieve hiervan is natuurlijk ook dat ik jullie kan laten weten wat deze – vaak innovatieve – items voor je (ouder wordende) huid doen.

Van Qalkoen naar huidverzorging

Afijn, de afgelopen maanden heb ik goed mijn tijd in moeten delen om op een gedegen manier een aantal mooie huidverzorgingsproducten uit te proberen. Het eerste daarvan is de Lift-Structure Radiance van een van mijn favoriete high end merken Filorga. Een roze fluid – serum – dat je gezichtshuid een ultra-liftende uitstraling geeft. Hoe dan Rory? Denk aan een soort van Instagram-filter. Ligt het aan de rozige kleur, de textuur? Hoe dan ook, je huid krijgt een gezonde uitstraling. De uitstraling die je zelf al hebt wordt verlevendigd. En echt zichtbaar! Dat heb ik ervaren na het opbrengen en met het maken van foto’s.

Verwen jezelf deze feestdagen met Filorga

Lift-Structure Radiance van Filorga

Een effect dat wordt bereikt doordat dit serum als het ware de onregelmatigheden van je huid corrigeert. Door de rozige kleur word jouw natuurlijk uitstraling van de huid (vaak al wat rozig) geactiveerd. En misschien komt dat deels ook wel door de parelmoerdeeltjes in het serum. Hoe dan ook zie ik daadwerkelijk resultaat als ik deze fluid als dagverzorging aanbreng. Grappig, want waar ik soms de neiging heb om een bruiningscrème aan te brengen is dit misschien wel een beter alternatief. Omdat je huid op een natuurlijker manier gezonder oogt. En ja, door te werken met de guasha-steen (die ik erbij kreeg) masseer ik mijn gezichtshuid en ook dat heeft natuurlijk effect op je uitstraling.

Verwen je huid met een guasha-massage

Een guasha-wat? Ik heb het over een speciale gepolijste rozenkwarts steen in de vorm van een soort van uitgerekt hart, waarmee je je gezicht een massage én een detox geeft. Wist je dat volgens oud-Chinese tradities het ‘schrapen’ met deze steen helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Zo stimuleer je de doorbloeding en zou je weer een gezonde glow op je gezicht krijgen. Combineer dit met de Lift-Structure Radiance in zijn mooie rozige kleur en je voelt wel dat dit voor een mooi effect zorgt.

Verwen jezelf deze feestdagen met Filorga
Global-Repair je veertigplus huid

But that’s not all! Er kwam nog meer binnen in het thema ‘verwen jezelf’. Ik ben zo dankbaar voor de mooie producten die ik van Filorga mag gebruiken. Want ook deze nieuwe set van Global-Repair Essence en Global-Repair Eyes & Lips is ‘heaven’! Geweldig wederom voor mijn ouder wordende huid. En is het toeval of niet? Ik word stelselmatig jonger geschat (volledig onbelangrijk, wel heel leuk) en het valt man en kind op dat mijn huid er gladder en stralender uitziet (ondanks het slechte slapen en de verdrietige gebeurtenissen van de afgelopen tijd) en dat mijn eczeem nagenoeg weg is. En dat terwijl het waterkoud is deze afgelopen weken.

Verwen jezelf deze feestdagen met Filorga

Filorga to the max

De Essence is een lotion (in een geconcentreerde formule) die uitdroging, zichtbare rimpels en gebrek aan stevigheid van de gezichtshuid tegen gaat. De soms wat onregelmatige huidskleur en vermoeidheid zijn ook zaken waar het op werkt, waarschijnlijk ook omdat het ongelofelijk hydrateert (Filorga heeft het over een 24-uurs versterkte werking). Overdag gebruik je het als een lotion en ’s avonds juist als masker. Heel eerlijk? Ik gebruik zowel in de ochtend als de avond een flinke hoeveelheid als ‘eerste laag’. Overdag doe ik daar nog een klein pompje van de Lift-Structure Radiance overheen. In de avond zorg ik dat ik voldoende Global-Repair Essence aanbreng.

Verwen de huid rondom je ogen en lippen

En dan de Global-Repair Eyes & Lips. Verwen jezelf ’to the max’ zou ik willen zeggen. Een heerlijke crème waarvan je prima gedoseerd een kleine hoeveelheid kunt aanbrengen op de kwetsbare huid rondom je ogen en je lippen. Ideaal in de winterperiode waarin de ‘waterkou’ meer invloed heeft op je huid dan je zou denken. Ja, maar wordt dat niet vettig dan? Nope, Filorga noemt het ook niet voor niets een ‘smeltende lichtgewicht textuur’. Het trekt snel in, zodat je erna gewoon je make-up kunt aanbrengen. Op mijn lippen werkt het zelfs als een soort primer. De huid is zacht, lekker gehydrateerd. Fijn tegen die (ochtend) vermoeide blik, kringen, wallen, rimpeltjes en ook tegen die vervelende droogterimpeltjes die je weleens rondom je lippen kunt hebben.

Verwen jezelf deze feestdagen met Filorga

Under the Christmas tree

Extra pluspunten van deze bovengenoemde producten? De pompflacon verpakking van zowel de Lift-Structure Radiance als de Global-Repair Eyes & Lips. De mooie, chique verpakking waardoor het een feestje is om naar te kijken. Maar bovenal natuurlijk de werking op mijn veertigplus huid (ok ok, ik ben inmiddels een ‘jong’-vijftiger). Echte ‘verwen jezelf’-items die heel leuk zijn om onder de kerstboom te vinden. Voor jezelf of als cadeau aan je moeder, zus, tante of andere dierbaren.

Feestdagen versie 2020. Hoe ga jij de Kerst vieren dit jaar?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

Lift-Structure Radiance – 50 ml – € 71,90

Global-Repair Essence – 150 ml – € 61,90

Global-Repair Eyes & Lips – 15 ml – € 79,90

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]