Ojee, straks wordt de zolderkamer een puberkamer!

In Lifestyle by Roryblokzijl5 Comments

Je kent het vast wel. Je peuter is nog niet eens vier jaar en je denkt al door. Beter gezegd, je sláát een tikje door in het vooruit denken. Past bij een vrouw? Of beter gezegd…past bij een moeder (al dan niet op latere leeftijd)? Laat ik niet generaliseren. En voorop stellen dat dit iets is wat heel goed bij mij past.  Aldus het dilemma zolderkamer.

Over nesteldrang gesproken

Dilemma? Over een zolderkamer? Laat ik eens bij het begin beginnen. Vanaf het moment dat ik zwanger was kreeg ook ik last van het fenomeen ‘nesteldrang’. Veel over gelezen, altijd als onzin weggewuifd. Totdat het mijzelf overkwam. Ik weet niet hoe het komt. Maar ineens moest alles in huis opgeruimd worden. Waar ik echt behoorlijke moeite kan hebben met het wegdoen, weggeven of verkopen van spullen. Was op dat moment ’the sky the limit’. De Kringloop kwam langs met een mini-vrachtwagen. En hij was tot de nok toe gevuld toen ze uiteindelijk wegreden…

Dus dat

Vlak voordat ik ging bevallen móesten Opa en manlief van mij de nieuwe witte garderobekasten op onze zolderkamer in elkaar zetten. Alles wat nog niet opgeruimd was in huis ging netjes – nog net niet gecategoriseerd – de nieuwe kasten in. Toen baby inmiddels richting dreumes ging kwamen er nog (tweedehands) witte boekenkasten bij, als ruimteverdeler èn om alle boeken van de huiskamer in op te bergen. Want de huiskamer werd steeds meer een veredelde speelplek. Benieuwd hoe ik uiteindelijk de speelhoek ‘stylish’ heb geïntegreerd in de woonkamer? Lees hier het artikel.

Maar de zolderkamer dus

Dreumes werd peuter en gaat nu richting kleuterleeftijd. Stiekem is nu onze zolder vol gegroeid met alle extra’s uit de andere kamers waar geen plek meer voor is. En krijg ik het nu alweer een tikje benauwd, want uiteindelijk wordt dat natuurlijk de perfecte kamer voor een puber. Aldus is de opruimkriebel weer begonnen. “Marie Kondo, here I come!”

Een minimalistische werkplek, wie wil dat niet?

Er gaat een heleboel uit, dat kan ik je wel vertellen. Mijn handen jeuken en de spiegelreflexcamera en de tweedehands sites maken overuren. Ik wil de zolderkamer weer helemaal vrij van rommel, minimalistisch en ‘klaar’ hebben voor de ‘puberovername’. Tot die tijd wil ik het lekker leeg en ruim houden. Als werk-en logeerkamer. Aldus ben ik aan het twijfelen over het vervangen van inmiddels toch wel aan vernieuwing toezijnde raamdecoratie. Misschien wil ik zelfs wel rolluiken overwegen. Dan wordt het meteen een stuk minder warm. Want was is een zolderkamer tijdens de zomer wárm! En als ik dan toch bezig ben. Eindelijk de goede bijpassende VELUX (verduisterende) rolgordijnen.

Ojee, straks wordt de zolderkamer een puberkamer!

Heb jij een zolderkamer? En wat is jouw favoriete bestemming voor deze kamer?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

disclaimer