Bio-Oil, wondermiddel voor mijn veertigplus huidje?

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl5 Comments

Ik schreef een tijdje terug over een superleuk event waar ik was geweest, MOTY 2015. Oftewel de ‘Mama of the Year Awards’. Dat het niet alleen gezellig, inspirerend en leuk was, wisten jullie al. Want het opdoen van nieuwe contacten, andere (mama-)bloggers ontmoeten en allerlei leuke, nieuwe, interessante merken en producten ontdekken is iets wat ik ook heel fijn vind. Weet je wat ik vond in de goed gevulde goodiebag? Een flesje Bio-Oil!

Euh Rory, je kende Bio-Oil nog niet?!?

Ja, ik heb waarschijnlijk onder een steen gelegen. Want ik heb er natuurlijk wel eens van gehoord. Maar ik heb er nog niet eerder mijn aandacht op gericht. Ben niet in de gelegenheid geweest het te proberen. Tot nu toe. Waar de goodiebag-tas van Fabulous mama & family nog meeging als ideale strandtas naar de vakantiebestemming Olhos d’Agua. Moest het flesje Bio-Oil thuis maar even wachten. Angstig als ik was voor eventueel lekkende flesjes in mijn koffer. Naschrift (tja, te lang niet gevlogen): 60 ml Bio-Oil mag gewoon mee in je handbagage!

Bio-Oil, wondermiddel voor mijn veertigplus huidje?

Iets met aftershave en een koffer gevuld met kleurige outfits

Onnodig natuurlijk – achteraf bezien – want het is een prima en stevig (plastic) flesje, dus die had de ‘koffer-in-het-vliegtuig’-proef waarschijnlijk prachtig doorstaan. Needless to say dat mijn angst wel ergens vandaan komt. Een fiks aantal jaar geleden is een aftershave balm van echtgenoot – ingepakt in mijn zijden outfit (Why?!?) – in mijn koffer, gaan lekken. Yep, de outfit was ecru. De rest van de koffer goed gevuld met lekkere blauwe spijkerbroeken, rode t-shirts en meer. Je begrijpt. Het openen van de koffer bij aankomst in het hotel was geen feestje.

Whut? Ben jíj Indisch?

Maar ik dwaal af. Deze vakantie was extra speciaal omdat de laatste keer dat ik van de échte (buitenlandse) zon heb genoten wel een aantal jaar geleden is. September 2011 om precies te zijn. Het moment dat ik ongeveer drie maanden zwanger was. Met de geboorte van onze dochter kwam het er gewoon niet meer van om naar het buitenland te gaan. Teveel gedoe (wat je allemaal mee moet sjouwen met een baby), spannend (wat als ze nu het hele vliegtuig bij elkaar huilt) en gewoon gemak (in Nederland heb je ook zon…soms). Om eerlijk te zijn? Mijn half-Indische lichaam was behoorlijk ‘verbleekt’.

Bio-Oil, wondermiddel voor mijn veertigplus huidje?

Je lichaam is je tempel

Tot nu toe dan. Want ondanks mijn – voor anderen wellicht – rigide regel dat peuterdochter tussen 12 en 15 uur absoluut niet in de zon mocht zijn, hebben we buiten die specifieke uren om zó genoten van het oprecht warme, heerlijke, stralende, verwarmende en bruinende zonnetje. Fantastisch, wat voelt zo’n vitamine D-shot lekker! Toch heeft het wel gevolgen voor je huid. Zo soepel en elastisch is die namelijk boven een bepaalde leeftijd niet meer. Ik geloof nog steeds in het principe van dat je zo jong bent als je jezelf voelt. Maar je huid is kostbaar. Daar moet je zuinig op zijn.

Pigmentvlekken, why?

Waar de pigmentvlekken op mijn gezicht dan ook vandaan komen? Geen idee. Of het zou kunnen komen van de enkele (eenweekse) vakanties in het begin van ons twintigste levensjaar. Toen we van 8 tot 20 uur in de zon lagen met niets anders dan Biodermal zonder enige filter? Dunno. Door de zwangerschap misschien? Omdat ik Indisch ben? Omdat ik – daar komt ie – wat ouder wordt? Geen idee. Ik denk altijd maar: ‘als dat het ergste is‘. Het is niet leuk, maar het is zeker geen probleem.

“The bearable lightness of Bio-Oil”

Bio-Oil belooft mijn uitgedroogde, gebruinde huid te kalmeren, verzorgen en hydrateren en voorkomt vervellen. Ook zegt de bijsluiter dat het bij veelvuldig gebruik (circa drie maanden) pigmentvlekken minder zichtbaar kan maken. Drie maanden heb ik het nog niet uitgeprobeerd. Wel een fiks aantal weken. En ik ben impressed! Dit is de eerste keer dat ik niet met standaard aftersun ben blijven smeren, maar alleen met Bio-Oil. En het voelt goed. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor een veertigplus huid. Maar ik denk dat ik een goede graadmeter ben als ’tester’. Boven de veertig, net terug van een weekje heerlijke zon, mèt pigmentvlekken.

Bio-Oil, wondermiddel voor mijn veertigplus huidje?

Bio-Oil, wondermiddel voor mijn veertigplus huidje?

Resumerend is dit een product wat ik zeker aanraad. Ik sta altijd open voor nieuwe vondsten. Maar ik wil het wel zèlf en gedurende een bepaalde tijd geprobeerd hebben. Want ik wil wel weten waar ik het over heb voordat ik het iemand aanbeveel.

Heb jij weleens Bio-Oil gebruikt. Ben jij ook zo aangenaam verrast?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit is geen gesponsorde post. Het artikel heb ik wèl ontvangen in een goodiebag.

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]