Findings van een veertigplusser op het gebied van beauty #5

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl12 Comments

Findings op het gebied van beauty? Had mij deze term een tiental jaren terug voorgelegd en ik had je schaapachtig aangekeken. Destijds zat ik nog in een heel andere fase. Ik was aan het opkrabbelen uit een heel diep dal. Een fikse burn-out achter de rug. Ik wilde kiezen voor mijzelf. Niet meer teveel ‘ja’ zeggen en vaker ‘nee’. Overwerken had voor mij een heel andere betekenis gekregen. Ik wilde niet meer zo klakkeloos accepteren dat dit nodig was als de jaren daarvoor. Ik begon mij veel meer te richten op rust, regelmaat èn mijn herstel. 

Iets met uitgeblust zijn, back in the days

Ik zat eigenlijk helemaal niet in de creativiteit. Dat was allemaal een beetje uitgeblust. Laat staan dat ik voldoende aandacht aan mijzelf en mijn huid schonk. Dat begon net weer een beetje te komen. Mijn aandacht richtte ik in eerste instantie op alles op het gebied van gezondheid. Ik begon het sporten weer op te pakken. Probeerde meer aan mijzelf te denken en minder aan een ander. Geen gemakkelijke periode, dat kan ik je wel zeggen. Het positieve was wel dat rust en aandacht voor jezelf hebben, ook zorgt voor een betere (huid)verzorging dan in die hectische jaren daarvoor. Voor mij in elk geval zeker.

Bewijs jezelf eerst

Maar het echte richten op alles wat mogelijk is op het gebied van beauty? Dat kwam pas toen ik begon met schrijven, met bloggen op mijn eigen website voor mijn niche-doelgroep in september 2013. En ook niet eens meteen. Eerst moet je jezelf bewijzen (vind ik). Dat je content kunt creëeren. Consistent daarin kunt zijn. Mooie teksten schrijven. Persoonlijke invalshoek. En met regelmaat publiceren.

Je weg vinden in ‘beautyland’

Ik ben erg dankbaar dat ik inmiddels mijn weg heb gevonden in beautyland. En mij ook meer kan richten op de ins and outs op het gebied van beauty. Want ook al ben ik geen officiële beautyblogger. Ik weet – door de producten langdurig en gedegen te testen – wat producten met mijn huid en mijzelf doen. Hoe het aanvoelt. Wat de plus- en eventuele ontwikkelpunten zijn. Of ze geschikt zijn voor een ouder wordende huid (of juist niet). En hoe het zit met de reactie van een gevoelige huid (omdat ik die zelf heb).

Findings op het gebied van beauty

Wat ik de laatste maanden heb ontdekt? Los van alle producten waarover ik eerder heb geschreven, zoals bijvoorbeeld de Aloë Vera anti aging ultra lifting crème. De fijne en goede haarborstels. Of de Flash-Nude lijn van Filorga en de make-up van Babor. Heb ik nog veel meer ontdekt. In dit geval toevallig – of eigenlijk niet – een aantal hele fijne high end producten van Babor en Doctor Babor. En  ook een bijzondere kuur van Vichy en een ultrafijne oil scrub van Kneipp.

Het breken van ampullen, voor mij een dingetje

Laat ik beginnen bij het begin. Ik kreeg een set met drie prachtige items uit de Babor-collectie toegestuurd. Wat mij altijd enorm intrigeert en tegelijkertijd een beetje beangstigt (vreemd maar waar) zijn de glazen ampullen, waar Babor ook om bekend staat. Waar het mij de allereerste paar keren – een tijd terug – niet echt wilde lukken (ik was te aarzelend en hield de ampul kennelijk niet op de juiste plek vast. Daardoor brak het verkeerd af en vond ik glassplinters in mijn hand). Is dat nu helemaal anders. Gewoon gebruik maken van het meegeleverde ‘brekertje’.  Gedecideerd zijn et voilà, de inhoud ligt keurig in je hand.

Findings van een veertigplusser op het gebied van beauty #5

Een mini-kuur voor je huid

De drie soorten serums waren goed verdeeld waardoor dit een mini-kuur was voor mijn huid. Ge-wel-dig. Ik zou dit eigenlijk eens in de zoveel maanden moeten (en willen!) doen. Een enorme aanrader. Ok, het kost wat, maar dan krijg je daar ook echt een volledig opgeknapte, glad aanvoelende en jeugdig ogende huid voor terug. Een topper deze ‘Grand Cru’ set van Babor.

Findings van een veertigplusser op het gebied van beauty #5

Een serum? Altijd!

Waar ik eerder uit de Babor Skinovage lijn het Vitalizing Serum meekreeg om te testen, kreeg ik nu het Calming Bi-Phase Serum toegezonden. Heel anders en tegelijkertijd weer heel waardevol voor een ouder wordende huid naar mijn mening. Dit is een zogenaamd 2-fasenserum. Goed schudden dus is het devies. Babor zegt: “Het 2-fasenserum kalmeert en zorgt voor een ontspannen, soepele huid. De huid is intens gehydrateerd en minder gevoelig“.

Ook weer nieuw voor mij op beautygebied: een 2-fasen serum

Ik gebruik zo’n twee pompjes per keer wat ik in mijn handpalm aanbreng en vervolgens met beide handen op mijn gezicht aanbreng en zachtjes in masseer. De geur is even anders dan het vitalizing serum en wat meer aanwezig (ik vind het wat kruidig, daar moet je wel van houden. Dat komt waarschijnlijk doordat in het serum kruidenextracten van komkommer, groene thee, grapefruit en duindoorn zijn verwerkt. En duindoorn is niet mijn favoriet). Maar de werking is even goed. Toch zou ik zelf de volgende keer weer voor het vitalizing serum kiezen.

Findings van een veertigplusser op het gebied van beauty #5
I love Babor

Met trillende handjes

Product drie wat ik toegezonden heb gekregen? Echt een super luxe product op het gebied van beauty? Hier kreeg ik letterlijk trillende handjes van. Een waanzinnig BTX-Lift Serum (Lifting Cellular van Doctor Babor) wat ik om de dag gebruik op de fijne lijntjes. Het is een licht maar intensief verzorgingsserum. Je brengt het aan met een (precisie)roller en masseert het erna zachtjes in de huid. De kraaienpootjes bij je ogen. De fijne lijntjes om je mond. Bij je neus. Die fronsrimpel(s) op je voorhoofd? Alle mimische rimpeltjes herstel je hiermee. Zodat je huid er gladder, egaler en – als het ware – meer ontspannen uitziet. Dit serum is super high end en van de lijn ‘Doctor Babor’. Nog net even dat slagje meer.

Findings van een veertigplusser op het gebied van beauty #5

Findings van een veertigplusser op het gebied van beauty #5

Het oog wil ook wat

Toen ik daarna ook nog een product mocht uitzoeken als Sinter-Kerst cadeau was mijn vreugde nog groter. Want een goede oogcrème is iets wat ik altijd gebruik. Dag en nacht. Zonder uitzondering. Toen ik aan het scrollen was over de site viel mijn oog eigenlijk direct op deze oogcrème uit de Reversive-lijn van Babor. Een hele fijne en weldadig aanvoelende oogcrème. Een waanzinnig mooie pompflacon, wat ik zelf altijd heel fijn vind, zeker bij een oogcrème (hygiënisch).

Wat zegt Babor?

Deze oogcrème – met het Re-YOUTH complex – geeft het ooggebied haar individueel jeugdige uitstraling terug. De celactiviteit wordt ondersteund. De afbraak van collageenvezels en oxidatieve beschadigingen worden zichtbaar tegengegaan en dat voel je. De huid ziet er strakker, gladder, gelijkmatiger uit“. Welke werkzame stoffen zitten in deze fijne oogcrème? Telovitin, Agicyl, Epocyl en Lumicol. Wat ik persoonlijk heel fijn vind? De crème bevat geen parfum. Je kan de geur misschien als minder prettig ervaren, maar voor de huid om mijn ogen vind ik het juist een pluspunt. Minder kans op irritatie.

Findings van een veertigplusser op het gebied van beauty #5

Ook al zo spannend op het gebied van beauty

Van Vichy kreeg ik als kerstcadeau een heel bijzonder product. Een tiendaagse Liftactiv anti-oxidanten booster, met vitamine C. Een kuur die je ook zeker niet langer moet gebruiken. Dat schrikte mij eerst wat af. Maar uiteindelijk is dat helemaal niet nodig. Houd je goed aan de voorschriften: niet meer dan 4/5 druppels per keer. Een keer per dag. Zorg voor een goede SPF. En … was je handen na gebruik. Dan kan er niet veel misgaan. Feit is dat dit product heel veel doet voor je huid. En dat moet je natuurlijk niet overdrijven. Hence, de maximale gebruiksperiode van 10 dagen (note to self: beter noteren, want ik was per ongeluk toch 14 dagen de kuur aan het gebruiken. Ook geen ramp, maar ik houd mij liever aan de instructies op de gebruiksaanwijzing).

Findings van een veertigplusser op het gebied van beauty #5

Een boost voor je huid met … van Vichy

Grappig genoeg liet ik het Huib zien (na de eerste keer 5 druppeltjes aan te hebben gebracht) en het verraste hem hoe goed mijn huid er op dat moment uitzag. En mind you. Juist op een ochtend in het weekend. Een wat verkreukeld gezicht. Net gereinigd en dus nog zonder hydraterende crèmes of een naturel make-up. Toch zag hij oprecht een gladde en glanzende huid. Ik ben om.

Ik ben weer even aan het kuren!

Als een kuur zo nu en dan. Na een moeilijke periode. Een drukke tijd. Waarin je huid even een boost nodig heeft. Ik zeg: doen. Punt van aandacht: advies vanuit Vichy is om de kuur af en toe te gebruiken. Na tien dagen is het flesje alleen nog behoorlijk vol. En de houdbaarheid is gesteld op een maand. Beetje jammer (want het kost ook wel wat). Mijn oplossing? Ik gaf de booster meteen door aan mijn vriendin en zij daarna weer aan haar vriendin. Zo hebben meerdere mensen plezier gehad van dit fijne product.

Lijf en leden

Je zorgt natuurlijk niet alleen goed voor je gezichtshuid, maar ook voor je lichaamshuid. Toch? Ik wel. Als Christmas Gift kreeg ik van Kneipp een superfijn product toegestuurd, namelijk een hele bijzondere oil scrub uit de Silky Secret-lijn voor je lijf. Ook dit is weer een heerlijk product. Let op! Spoel de vloer in je douche wel goed na. Doordat het een olie scrub betreft kán het deel van de vloer waar je op hebt gestaan wat glad worden. Dat vindt de persoon na jou niet altijd prettig.

Findings van een veertigplusser op het gebied van beauty #5

Silky Secret

Wat ik merk? De scrub is grofkorrelig, maar de combinatie met de olie zorgt voor een extreem gladde huid die absoluut niet trekkerig aanvoelt. Het is alsof je een Spa-behandeling hebt ondergaan. Het is dan ook een scrub die ik niet wekelijks gebruik maar wel met enige regelmaat. Het haalt niet alleen de dode huidcellen weg, maar egaliseert mijn lichaamshuid ook als het ware. Bied een goede ondergrond voor een verzorging met een wat vollere body butter of juist een lichtere body lotion spray. Beiden vind ik een fijne aanvulling op de scrub.

Findings van een veertigplusser op het gebied van beauty #5
Enige punt van aandacht? De aangegeven houdbaarheidsdatum van 3 maanden. Ik gebruik de scrub een keer per week en dan is drie maanden niet zo lang

Forever young…

Het resultaat van al deze findings? Op het gebied van beauty. Voor mijn veertigplus huid. Je bent vast benieuwd. Bijvoorbeeld of ik een jongere huid heb gekregen? Of mijn huid er voor altijd gladder en jeugdig uitziet? Dat niet. Wel heb ik het gevoel dat deze producten stuk voor stuk allemaal bijdragen aan een goede verzorging van een (veertigplus) huid. Vanzelfsprekend bevatten ze werkzame stoffen en die doen ze wat met je huid. Niet voor niets ontvang ik regelmatig complimenten van experts over de status van mijn huid.

Wees lief voor jezelf

Combineer het met een gezonde levenstijl, gezond eten, regelmatig bewegen (sporten, wandelen, fietsen), goede hydratie (water, (kruiden)thee) en je zorgt goed voor jezelf. Niet vergeten, het allerbelangrijkste: wees lief voor jezelf. Honger jezelf niet uit. Geen crashdieeten. Geniet ook van het leven. Een keer een koekje, stukje taart? Dat moet kunnen. Niet sporten maar uitslapen? Ook daar kun je de balans in vinden. Wees niet te streng voor jezelf en doe de dingen die je doet met aandacht in het nu en liefdevol naar jezelf.

Dit is inmiddels mijn vijfde artikel  op het gebied van ‘findings’ voor de veertigplus huid. Vinden jullie dit een leuk terugkerend thema? En hebben jullie nog producten die ík moet ontdekken?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen. Ik heb ze een geruime tijd gebruikt en getest voordat ik mijn oprechte mening geef

Wat kost dat?

Babor Grand Cru ampullen – 7 ampullen van 2 ml – € 49,90

Babor Skinovage Calming Bi-Phase Serum – 30 ml – € 53,90

Doctor Babor Lifting Cellular BTX-Lift serum – 10 ml – € 59,-

Babor ReVersive anti-aging eye cream – 15 ml – € 80,-

Vichy Liftactiv anti-oxidanten booster, met vitamine C – 10 ml – circa € 27,95

Kneipp Cream and Oil Body Scrub Silky Secret – ml – € 9,99