Hoe je als niet-beautyblogger ook make-up producten kan reviewen

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl19 Comments

Make-up reviewen als niet-beautyblogger? Ik kan dat. Ooit – een lange tijd geleden – dacht ik in zinnen als: “Kan ik dat wel?“. De uitspraak van Pippi Langkous is bij mij inmiddels favoriet: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan“. Mijn credo is alweer een flink aantal jaren: “Everything is possible“. Dus combineer dat en je weet hoe ik erin sta. Een paar jaar geleden mocht ik voor Saskia van Twinkelbella – als gastblogger – gezichtsverzorging en make-up producten reviewen. Dat heb ik met veel plezier gedaan en ik heb er veel van geleerd.

Geen budget-producten meer voor mij

Ik kwam er ook achter dat mijn huid – als veertigplusser – helaas kwetsbaarder is (geworden) in de loop der jaren. Budgetproducten met wat agressievere ingrediënten doen het bij mij niet heel goed. Dat merkte ik aan de uitbraak van eczeem en dermatitis. Ik weet nog goed dat de huisarts zei: “Je hebt van jongs af aan aanleg voor eczeem en dat komt er nu je ouder wordt behoorlijk uit“. Aldus stopte ik met budget gezichtsverzorgingsproducten en ging ik weer terug naar mijn vertrouwde merken.

Hoe je als niet-beautyblogger ook make-up producten kan reviewen
Een mooie naturel look met de Lip Colour Stick ’01 la vie en rose’ en de kleuren goud, de roostint en de kleur taupe uit het ‘Celebrate Beauty Face & Eye’-palette op mijn ogen. De beige kleur en de roostint heb ik gemengd en aangebracht op mijn wangen en jukbeenderen.

Prachtige merken voor een veertigplus huid

Inmiddels ben ik ontzettend blij dat PR-bureaus mij hebben ‘gevonden’ en ik producten mag reviewen die veel beter bij mijn toch wel gevoelige en kwetsbare huid passen (denk bijvoorbeeld aan merken als  Clinique, Filorga, Babor, Eau Thermale Avène, Vichy en La Roche-Posay voor mijn gezicht en lichaam). Wat dat betreft is het ook een voordeel van ouder worden. Ook ‘mijn’ doelgroep krijgt een ouder wordende huid en hoe fijn is het dat ik mijn ervaringen met producten dan ook met jullie mag delen. Jonger dan veertig? Geen probleem, want zo zie je wellicht wat jij in de toekomst kan of wil gebruiken.

Hoe je als niet-beautyblogger ook make-up producten kan reviewenEen plaatje toch? Als je zo de mooie, warme herfst en winterkleuren ziet. Ook de verpakkingen zijn stijlvol en chique

En hoe zit het dan met make-up producten?

Leuk om te weten wellicht. Ik gebruik inmiddels ook de mooie make-up producten van Babor AGE ID. Prachtige kleuren, fijne producten voor een natuurlijke of juist kleurige look. Hoe geweldig zijn deze mooie, warme kleuren uit de collectie herfst winter 2018? Echte high end producten die ik met veel plezier heb getest en continu gebruik. Wat een verschil met de budget producten die ik vroeger als tiener gebruikte.  Als ik eraan terugdenk dan vind ik het oprecht jammer dat ik vroeger niet wat meer naar kwaliteit heb gekeken in plaats van naar de prijs.

Hoe je als niet-beautyblogger ook make-up producten kan reviewen
Even een compilatie van de Babor AGE ID producten: de Celebrate Beauty Face & Eye Collection (palette), Liquid Lip Colour ’02 red plush’, Lip Colour Stick ’01 la vie en rose’ en de mooie kleuren nagellak: viva violet, pure latex black, gold to go en the real teal

Vertel eens?

Ik merk het aan hoe mijn huid reageert en hoe lang de producten ‘blijven zitten’. De nagellak is prachtig en houdt –  mits zorgvuldig aangebracht – lang (en blijft mooi!). Allemaal ervaringen die ik mee kan nemen voor wanneer mijn meisje (nu 6 jaar) ooit toe is aan gezichtsverzorging en make-up. Ik ben helemaal weg van de Lip Colour Stick die ik dagelijks gebruik. Wil ik ‘eruit springen’ bij een event, feest of concert? Dan pak ik de waanzinnig mooie liquid lipstick met een metallic finish. Fantastisch ook hoe zorgvuldig je dit aan kan brengen (ja, ook als je geen specifieke beautyblogger bent). En check de kleuren van de oogschaduw.

Hoe je als niet-beautyblogger ook make-up producten kan reviewen
Ik moet nog wel oefenen met swatches, maar zoals je ziet zijn de kleuren uit het palette mooi uitgesproken

Maar hoe kan jij make-up reviewen, als niet-beautyblogger?

Iedereen doet het anders. Dit is mijn stijl. Wellicht niet de meest perfecte close-up foto’s zoals je die gewend bent van een beautyblogger. Maar hé, dat ben ik niet en pretendeer ik ook niet te zijn. Ik ben mijzelf en ik doe het dan ook op mijn manier. Want hoe waardevol is het niet om de mening en de persoonlijke ervaring van een veertigplusser te horen? Waar het niet altijd ‘pretty perfect‘ hoeft te zijn. Ik zorg graag en goed voor mijzelf. Uitstraling – van binnen naar buiten – doet de rest. Serieus, ik leer iedere dag zoveel bij. En dat na mijn veertigste. Mijn motto is dan ook niet voor niets: everything is possible!

Hoe je als niet-beautyblogger ook make-up producten kan reviewen
De nagellak is prachtig en blijft best een behoorlijke tijd mooi zitten. De gouden glitters (of eigenlijk meer stukjes) zijn waanzinnig mooi en een geweldige toevoeging aan de mooie donkere kleuren

Mommy-, lifestyle- of andersoortig blog?

Ik ga met mijn blog meerdere kanten uit. Het gaat niet persé alleen maar over het moederschap op latere leeftijd. Ik belicht ook graag maatschappelijke onderwerpen. Geef een kijkje in mijn (denk)leven als veertigplus moeder. Show zo nu en dan wat outfits van mijzelf en mijn dochtertje. En ik laat ook zien hoe je jezelf en je huid goed kunt verzorgen. Iets met ‘aging gracefully‘. Het leven is zoals het is. Alles verandert. In die veranderingen neem ik jullie ook graag mee.

Wat vinden jullie het leukst aan mijn blog? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De Babor AGE ID make-up heb ik toegezonden gekregen

Celebrate Beauty Face & Eye Collection palette – € 43,90

Liquid Lip Colour ’02 red plush’ – € 18,50

Lip Colour Stick ’01 la vie en rose’  – € 18,00

Nagellak (verkrijgbaar in 4 kleuren) – € 18,00

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]