Wat haar voor je kan doen - F N G R P R N T S

Wat haar voor je kan doen – F N G R P R N T S

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl12 Comments

Wat haar voor je kan doen? En wat betekent F N G R P R N T S eigenlijk? Simpel, we hebben het allemaal wel ervaren (of ervaren het nog steeds). Het zogenaamde Corona-kapsel. In mijn geval was mijn laatste knipbeurt ongeveer in juli van het jaar 2019. Whuuuuut?!? Ja, eigenlijk had ik in december terug moeten komen, maar je begrijpt vast wel dat december een megadrukke maand is. Voor iedereen wel denk ik. En voor mijzelf zowel zakelijk als privé. Dus ja, ik stelde het nog heel even uit. En toen kwam Corona…

Naar de kapper? In Coronatijd? Echt niet!

Eerst mocht het niet. En ik moest er trouwens ook niet aan denken om naar de kapper te gaan. Hoe dan? Dacht ik. 1,5 meter afstand waarborgen? Niet te doen. Maar inmiddels had ik wel dode puntjes die waren uitgegroeid tot zo’n 20 centimeter. Het enige moment dat mijn haar goed zat was dezelfde dag na het wassen. Dat ik daarom mijn haar steeds vaker ging wassen en excessief conditioner ging gebruiken werkte – achteraf gezien – niet mee aan een hele goede haarconditie. Maar op dat moment was dit het enige wat ik kon bedenken.

Iets met twintig centimeter dode puntjes

Afijn, de droogte en piekerigheid werd erger en erger en toen was daar ineens het moment dat de maatregelen versoepeld werden en we weer naar de kappers mochten gaan. Spannend. En zo kwam het dat ik op een vrijdagmiddag weer mijn eigen ‘hairstylist‘ mocht bezoeken in hartje Amsterdam. Natuurlijk ging ik met de auto (man en kind waren zo lief om mij te brengen en halen) en had ik mijn disposable mondkapje mee. Ik ervoer wat milde paniek toen ik hem de vorige klant zag knippen zónder mondkapje en handschoenen en dat uit zich dan meteen weer in ‘oud’ gedrag bij mij.

Wat haar voor je kan doen - F N G R P R N T S

Ik EIS

Wat dat dan is? Nou, het is niet fraai. Mijn toon stijgt een octaaf en ik krijg zo’n ‘ik eis’-houding (in plaats van ‘ik vraag’). Want natuurlijk wilde ik hem vragen – ook al is het niet verplicht – om wèl een mondkapje en handschoenen te dragen. Een kapper komt toch best flink in je aura. Inmiddels was ik soms ook wel wat snotterig (alleen in de ochtend), maar hé. Het is belangrijk om elkaar te blijven beschermen, toch? De situatie was daardoor eerst wat ongemakkelijk, maar nadat ik het gewoon uitsprak: “I am so sorry, I am just freaking out as this is one of my first occasions outside of the house“. Was het gelukkig weer helemaal goed.

Hóe vaak was jij je haren?!?

Tijdens dit kappersbezoek kwam het gesprek – ja, met mondkapjes op kan je best een conversatie voeren – op de frequentie dat ik mijn haren was. Want hij constateerde dat ik vorig jaar wel een vollere haardos had. Hij schrok zich wild toen ik vertelde dat ik om de dag mijn haren waste (anders zat het gewoon niet) en ook iedere keer grote hoeveelheden conditioner gebruikte. Dat moest ik terugschroeven, naar eigenlijk maximaal een keer per week. Een keer per week?!? Hoe moet ik dat voor elkaar krijgen? De dag na het wassen wordt het al vettig. Tja, dat heb je dus zelf gedaan Rory.

F N G R P R N T S

Afijn, om een lang verhaal kort te maken. Ik had beter af en toe een goed haarmasker kunnen gebruiken (Marja van MVPR tipte nog het haarmasker van Hemp) en mijn haren niet zo vaak kunnen wassen. Maar goed. Er ging meer dan 20 centimeter af. En met het vriendelijke doch dringende verzoek om te proberen maximaal een keer per week mijn haren te wassen ging ik weer naar huis. Gelukkig stond inmiddels een gouden duo op mij te wachten. Namelijk de shampoo en conditioner van F N G R P R N T S! Het nieuwe merk voor gepersonaliseerde haarverzorging, waarbij men de shampoo en conditioner aanpast aan je persoonlijke wensen en unieke haarbehoeftes.

Wat haar voor je kan doen - F N G R P R N T S

Gepersonaliseerd door een online consultatietest

Hoe je dat dan doet? Simpel. Je vult de online consultatietest in. Kort gezegd beantwoord je verschillende vragen waarmee F N G R P R N T S je unieke haarconditie en persoonlijke haarwensen (denk aan haar- en hoofdhuidbehoeften) bepaalt. Om vervolgens de producten op maat voor jou te formuleren en produceren. Hoe ze dat doen? Door de antwoorden te verwerken om zo tot een unieke mix van ingrediënten te komen die nodig zijn om jouw gepersonaliseerde receptuur te maken. En wist je dat het maar een week duurt (na het invullen en versturen van de consultatietest) om je shampoo en conditioner thuis te ontvangen?

Met je eigen naam en persoonlijke receptuur

Wat ik ook zo leuk vind is dat je jouw naam op de flacon kunt laten plaatsen. Dat maakt het nog persoonlijker. En wist je dat F N G R P R N T S zich heel bewust is van wat ze wèl, maar ook juist niet in jouw persoonlijke receptuur mogen gebruiken? De ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd (van elk ingrediënt weten ze ook de oorsprong) en gecombineerd. Een aantal pluspunten: we praten over een 100% veganistische receptuur die niet op dieren wordt getest. Er zijn geen siliconen te vinden in de formule (die doen niets voor je haar!), maar wel plantaardige oliën. Waarom? Omdat die beter zijn voor het milieu (en voor jezelf).

Dit duo zorgt voor schone en verzorgde haartjes

Belangrijk om te weten. De shampoo schuimt niet / minder doordat deze dus geen siliconen bevat. Dit is even wennen, maar dat komt helemaal goed. Je haar voelt letterlijk ‘squeaky clean‘. En wist je trouwens dat je jouw haar het beste twee keer achter elkaar kunt wassen? Als je dan erna de conditioner aanbrengt (en ook echt even in laat trekken) dan kun je echt rekenenen op heerlijk zachte en glanzende lokken.

Wat haar voor je kan doen - F N G R P R N T S

Pick your scent!

O ja, wist je dat je ook nog kunt kiezen welke geur je wilt voor je gepersonaliseerde shampoo en conditioner? Kies uit:
* lemon cheesecake
* sandelwood compote
* rose & jasmine sorbet (mijn keuze!)
* vanilla brûlée
* of parfumvrij

Serieus? Dat kun je ook nog uitkiezen?

Als laatste stap kies je een etiket uit (qua kleur en illustratie) dat het beste bij je past. Ik bedoel maar. Hoe gepersonaliseerd kun je het maken? En weet je trouwens dat je ook een abonnement kunt nemen? Dan kun je alles nog meer sturen. De receptuur aanpassen, een vast moment van levering bepalen. The sky is the limit. 

Ook een goed doel

Jullie weten vast wel dat de bijenstand aan het teruglopen is. Dat is niet goed! Het vormt een bedreiging voor de biodiversiteit en daarmee indirect ook voor ons, de mens, het milieu. F N G R P R N T S ondersteunt daarom het werk van de Bijenstichting. Al sinds 2010 zet de Bijenstichting zich in voor bijen en beschermt ze tegen uitsterven. Daarom wordt van elk verkocht F N G R P R N T S product
een vast percentage aan de Bijenstichting gedoneerd en zijn zij onderdeel van het Bijenlint (denk aan verschillende initiatieven, zoals tuinen of landschappen met bijvriendelijke beplanting of bijenhotels,
zodat de overlevingskans van de bij vergroot wordt).

Wat haar voor je kan doen - F N G R P R N T S

De verpakking!

De producten van F N G R P R N T S (shampoo en conditioner) worden verpakt in gerecycled PET. Het plastic wordt dus hergebruikt voor de verpakking van jouw gepersonaliseerde haarverzorgingsproducten. De kleur van de fles – groen en transparant – heeft ook een functie, want deze blokkeert schadelijk zichtbaar licht, biedt bescherming tegen verouderingsprocessen èn verlengt de duurzaamheid en werking van het product. Handig om te weten!

Wat vind ik zelf?

Prijstechnisch is dit wel een forse investering. Maar we hebben het aan de andere kant wel over een verpakking van 500 ml (per product) waar je heel lang mee kunt doen. Een shampoo en een conditioner die op maat voor jou zijn gemaakt. Op basis van je wensen en eisen voor wat betreft je hoofdhuid en haren. Voor de set betaal je overigens wel iets minder dan per product apart. En dat is wel iets wat ik zou aanraden. Want juist de combinatie van de shampoo en conditioner werkt heel fijn voor je haren.

Ben jij al naar de kapper geweest sinds het weer ‘mag’? En verzorg jij jouw haren goed?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijil

 

Deze set van gepersonaliseerde shampoo & conditioner van F N G R P R N T S heb ik toegezonden gekregen 

Shampoo óf conditioner: 500 ml voor € 49,95 
Set: shampoo & conditioner € 89,90

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]