Iets met bloemetjes en bijtjes…en een geboortekaartje

In Babytalk, Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

Ik lag heerlijk in het zonnetje en ineens viel mijn blik erop. Kleine bijtjes, blij zoemend op en om de mooie hortensia’s in onze tuin. Spontaan dacht ik na over de oorspronkelijke betekenis van bloemetjes en bijtjes. En voor je het weet…denk je terug aan de geboorte van je kind en de hele to do-lijst. Want wat is een van de top tien items die je nodig hebt? Een … geboortekaartje.

Op je veertigste je eerste kind

Ik weet nog héél goed dat ik er ontzettend druk mee ben geweest. Want na je veertigste je eerste (en waarschijnlijk enige) kind krijgen? Dat betekende in mijn geval dat overal best wel een druk op lag. En ik zelfs een compleet draaiboek had gemaakt. En bij de ‘G’ stond? Juist, het geboortekaartje. Gelukkig ben ik uiteindelijk goed geslaagd. Maar dat ik alles heel goed had verkend? De wereld van het geboortekaartje? Nou nee.

Let’s talk about a baby in wonderland

Toen ik een tijdje later via social media terecht kwam bij de ontzettend leuke en originele foto-afbeeldingen van fotograaf en kunstenares Sioin Queenie Liao. Was ik letterlijk impressed door de creatieve en superlieve composities waarin zij haar zoontje de hoofdrol heeft laten spelen. Dat je zoiets speels hebt kunnen bedenken! Groot was dan ook mijn verrassing toen ik onlangs belandde op de site van Geboortepost. En zag dat je deze bijzondere composities als basis voor je eigen geboortekaartje kunt gebruiken. Deze lijn (exclusief bij Geboortepost) heet – heel toepasselijk – ‘Baby in Wonderland‘.

Everything is possible…ook voor een ‘bijna-kleuter’-verjaardag

Wat leuk! Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Want ook al is er bij ons geen baby meer op komst. Dat wil niet zeggen dat ik niet iets creatiefs kan doen met deze kaarten. Want waarom geen ‘uitnodigingskaartje’ voor een peuterverjaardag bijvoorbeeld? In plaats van een ‘geboortekaartje’? Mijn motto is niet voor niets: “everything is possible“. Zo gezegd zo gedaan.

En als je nu geen technisch wonder bent?

Het proces wordt helder en duidelijk uitgelegd. Je kiest een kaart. Bewerkt de tekst, lettertype, kleuren en eventueel de achtergrond. Je kiest een foto die je erin wilt laten verwerken. Stuurt die naar de klantenservice et voilá…. In een mail krijg je te zien hoe de kaart eruit zal zien. Daarna – als je wilt – wordt de proefdruk (gratis) gemaakt en toegestuurd (in mat en hoogglans èn met een envelop). Een peuter kan de was doen! Een mama ook overigens. Ok, met hulp van de uiterst klantvriendelijke klantenservice.

Iets met bloemetjes en bijtjes...en een geboortekaartje
(foto is door Geboortepost in het superleuke kaartje ‘geplakt’, zo kon ik nog even inspiratie opdoen voor de tekst)

Geboortekaartje wordt uitnodigingskaart!

Ik ben blij verrast! Waar ik tot nu toe voor elke verjaardagsuitnodiging zelf wat heb lopen rommelen met standaard layouts bij een grote drogisterijketen online. Was het nu best eenvoudig om echt een heel origineel en uniek uitnodigingskaartje te maken voor Mila’s verjaardag! Maar dus ook superhandig voor iedere aanstaande mama (of papa) die een hele to do-lijst in zijn hoofd heeft, maar wel unieke foto geboortekaartjes wil laten maken!

Wat voor soort geboortekaartje heb jij laten maken? En wat vind jij van deze superleuke collectie?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]

disclaimerpixel-1x1-clear