Ik ga op (mini-)vakantie en ik neem mee

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl5 Comments

Ja, wát neem je eigenlijk mee op een mini-vakantie? Een kort tripje. Een familieweekend? Een weekend waarin veel wordt gecombineerd. Een fijn comfortabel appartement per gezin. Hopelijk veel strandbezoekjes. Maar we gaan ook per fiets het eiland verkennen. Eiland? Ja, want we gaan naar … Vlieland. Eerder schreef ik voor Wandernan al een artikel over mijn eerste flitsweekend Vlieland.

Flits-familie-weekend-(mini-)vakantie

Dit jaar gaan we alweer voor de derde keer naar Vlieland op vakantie. Op uitnodiging van de moeder van Huib en haar man mogen we dit alweer voor het opeenvolgende derde jaar meemaken. Ter viering van hun beide verjaardagen zijn alle kinderen (met aanhang) en kleinkinderen uitgenodigd. Vrijdagmiddag heen en maandagochtend terug. Ontzettend luxe en heel erg fijn.

Verder kijken dan je neus lang is

Waar ik het eerste jaar best opzag tegen het – destijds in mijn optiek – ‘verplichte’ nummer ben ik daar heel erg op terug gekomen. Want eigenlijk was het juist hartstikke fijn geregeld. Echt een mini-vakantie. We ontbijten gezamenlijk (iedereen schuift aan, op het moment dat die zover is). De hele dag ga je gewoon je eigen gang. Of je nu een strandwandeling wilt maken, het eiland wilt verkennen, in het zwembad van het hotel wilt chillen of gewoon de hele dag lui zijn. Je bepaalt heerlijk zelf wat je wilt doen.

Dineren met gedichten en heel veel gezelligheid

En ’s avonds? Dan dineren we gezellig met zijn allen aan een grote tafel. Worden er mooie woorden gesproken. Gedichten door Opa (zelfgeschreven!) voorgedragen en – door mij – veel foto’s gemaakt. Zodat de weekenden vereeuwigd kunnen worden in een mooi boekje, wat we later aan hen willen geven. Dankbaar. Is ook een woord wat in mij opkomt. Dat je jezelf kan en mag zijn. Ik ook, met soms al mijn nukken en grillen. Dat is ook iets van ouder worden. Ik kan mijzelf soms wat narrig vinden.

Spullen voor de vakantie de boot op slepen

Maar Rory, wat neem je eigenlijk allemaal mee op zo’n mini-vakantie? That depends. Want wist je dat je naar Vlieland (in tegenstelling tot Ameland) in principe geen auto mee mag nemen? Dat wil zeggen. Wij doen het niet omdat het voor een weekend best prijzig is (en eigenlijk heb ik ook geen parkeerplaatsen gezien bij het hotel). Dus de auto? Die parkeer je aan de vaste wal. De bagageruimte is wat gelimiteerd. De laptop móet mee. Ok ok, ik mag van mijzelf (en van man en kind) ècht niet teveel doen tijdens een weekend weg. Maar … op de laptop kunnen De Man en ik ’s avonds natuurlijk nog wel fijn een Netflixje kijken. Want als Mila naar bed gaat … laat ik haar natuurlijk niet alleen in het appartement.

Ik ga op (mini-)vakantie en ik neem mee
Ons meisje kan zó genieten van de gezelligheid van een (familie)weekend

Het kan vriezen of het kan dooien

Omdat het weer in ons land – zelfs in juli – niet zon-zeker is, hou ik overal rekening mee. Een regenjas en regenlaarzen doe ik tijdens de reis gewoon al aan. Slippers mee voor als het mooi weer is. Een extra spijkerbroek voor als we natgeregend worden tijdens het fietsen. Maar ook een korte broek voor ‘je-weet-maar-nooit’. Een bikini voor in het zwembad of voor het geval het ineens prachtig strandweer wordt. En dan kom je natuurlijk ook weer bij het insmeren uit en de UV-tankini van Mila. Maar door de pigmentvlekken in mijn gezicht waar ik eerder over schreef, geldt dat goed smeren trouwens net zo goed voor mij.

SPF50+ voor haar, SPF50 voor mij, SPF30 voor hem

Maar om nu te slepen met zonnebrandmiddel SPF50+ voor kinderen, SPF50 voor mijn gezicht, SPF30 voor het gezicht van De Man en SPF30 voor ons lichaam … dat wordt wat veel (en zwaar). Zeker omdat we het allemaal moeten meeslepen naar het eiland. Laat ik nu net van het merk Vision handige meeneem verpakkingen van Vision Every Day Sun factor 30 èn 50 (50 ml per tube) toegestuurd hebben gekregen. Samen met een altijd fijne strandtas. Klinkt als fijne items voor een zonnige vakantie. Maar of het strandweer wordt? Ik houd goede hoop.

Ik ga op (mini-)vakantie en ik neem mee

Vision to the test

Bij scrollen op de site van Vision zie ik dat er ook een Vision Kids Mousse bestaat. Dat is iets wat ik in de toekomst best zou willen uitproberen. Ik ben benieuwd naar de werking (en meerwaarde) van een mousse ten opzichte van een lotion. Ik heb nu eigenlijk – om alvast te testen – de factor 50 voor Mila gebruikt en de factor 30 voor mijzelf. Wat opvalt is dat de crème dun is, fijn smeert en heel snel intrekt. Ik heb niet het gevoel dat onze huid vettig aanvoelt. Dat het ongeparfumeerd is, is een eigenschap die mij ook aanspreekt.

Ik ga op (mini-)vakantie en ik neem mee

Ik ga op (mini-)vakantie en ik neem mee

Wordt het mooi weer op vakantie?

Afijn, als het heel mooi strandweer is met volle zon, dan heb je aan een tube van 50 ml niet genoeg (aanbevolen wordt om 35 ml per keer te smeren – voor een volwassene). Maar aangezien de weersverwachting niet heel goed is (mijn mantra: “Het wordt mooi weer!” werkt tot op heden niet echt mee), zijn deze tubes wel genoeg voor een paar dagen. En anders kunnen we altijd bijkopen. We gaan per slot van rekening niet naar een onbewoond eiland.

Ik ga op (mini-)vakantie en ik neem mee

Iets met jurkjes en stiletto heels

En verder? Euh, voor zowel Mila als mij drie jurkjes voor bij het diner. Want bij drie keer uit eten hoort iedere avond een andere jurk, toch? Stiletto heels (voor mij) voor ’s avonds, slippers en regenlaarzen voor overdag. En platte schoentjes die nat mogen worden. Een voorleesboek voor Mila. Ook weer mini’s van shampoo en douchegel. Misschien een fijn tijdschrift. En dan zijn we er wel denk ik. Een beautycase zoals ik die vroeger meenam? Ik moet nog steeds lachen als ik eraan terugdenk.

Wat vind jij essentieel voor een (mini-)weekend weg?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De Vision Every Day Sun-verpakkingen van 50 ml in SPF50 en SPF30 heb ik toegezonden gekregen (net als de strandtas)

Naschrift: we hebben fantastisch weer gehad! Geen bikiniweer, maar wel regelmatig zon. Whoohoo!