MOTY 2015, ‘hippie chic-festival’ en heel veel ‘fun’

In Lifestyle by Roryblokzijl7 Comments

En laat ‘fun’ nu net iets zijn waar ik een ontzettend grote behoefte aan had. Op een moment waarbij het eigenlijk weer allemaal net iets teveel werd. Er veel deadlines moesten worden gehaald voor wat betreft ons kinderyogabordspel. Stuurde vriendin mij deze briljante quote van Abraham Hicks toe: “Reduce your workload by 30% and increase your fun load by 30% and you will increase your revenues by 100%. And you will increase your productivity bij 10,000 %. (If there could be such a percentage). More fun, less struggle – more results on all fronts”. Die quote kwam goed binnen! 

Over ‘fun’ gesproken: hippie chic-dresscode, I like!

Het MOTY-event (Mama of the Year Awards 2015) had niet op een beter moment voor mij kunnen komen! Een festival met leuke workshops, kraampjes met allerlei leuke ‘hippie chic’-items en ook nog heerlijke hapjes en fijne drankjes. Dat alles onder het genot van een tikje zon (maar wel onder de bomen, dus best frisjes) in de Tolhuistuin. Gecombineerd met de Meet & Greet met het fabulous mama&family-team en het gezellige samenzijn met collega-bloggers Judith, Josan, Linda, Nicole, Samantha en Dineke (we werden ‘social influencers’ genoemd. Klinkt ook leuk!) werd het een speciale middag die ik zeker niet had willen missen.

MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun' Entree van de Tolhuistuin
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'
De rode loper (jaja, dan voel je jezelf best speciaal)

Een aantal highlights uit het ruime aanbod tijdens dit hippie chic-festival?

Bij de eerste kraam werd mijn aandacht al getrokken door de speciale zakjes die ik zag liggen. Nieuwsgierig als ik ben wil ik graag weten wat het zijn. Agroposta is “Een natuurlijk limonadesiroop, met liefde gemaakt volgens Kroatisch familierecept“. En dat proef je! Ik was erg benieuwd naar de ‘salie’-variant, omdat ik het fijn vind om smaken te proberen die ik normaal gesproken niet zou kiezen. Ik vond het heerlijk!
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'

De heerlijke hapjes van ‘De vrouw met de baard’ bevielen ook ernstig goed. Met name de mij bekende ‘Frikadel Djagung’ was in deze variant (Djagoeng Tempura) niet te versmaden. Goede quotes op het krijtbord overigens: “Good Mood Food” en “Eten waar je heimwee van krijgt“.
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'
Djagoeng Tempura…”enak sekali!” (Maleis voor “erg lekker”)
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'

Oeps, toen belandden we ineens bij de kraam met wel heel lekkere drankjes…die je zelf mocht maken. Oftewel: ‘Mix it up’ en #letscocktail. Briljant. Waar ik nogal nerveus vroeg om wat ‘guidance‘ gingen een aantal collega-bloggers direct aan de slag met limoentjes, grapefruit en gember en maakten werkelijk de meest prachtige cocktails.
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'
Een mooi versierde cocktail maken? Ik had er iets meer moeite mee…
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'

Mamabloggers a.k.a. social influencers 
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'

Toen dit mooi opgemaakte meisje in hippie chic-stijl ons meevroeg voor de L’Oréal-workshop hoefden we niet lang te aarzelen. De visagist gaf enkele nuttige én hilarische tips, waarna we zelf een kleur lippenstift mochten uitkiezen en aan mochten brengen. “Dames, kies een kleur die je normaal gesproken niet zo makkelijk zou pakken!“. Zo gezegd zo gedaan.
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'Nog mooier wordt het als we horen dat L’Oréal de noodhulporganisatie Free a Girl steunt. En dat ze –  net als in 2014 – een deel van de opbrengst van elke verkochte lippenstift uit de ‘L’Oréal Color Riche Collection Exclusive by J.Lo’ zullen doneren aan de stichting. Van diegenen die mee hebben gedaan aan de workshop werd ook een foto gemaakt, zodat we die kunnen gebruiken voor de ‘selfie’-actie (hashtags #freeagirl en #omdatzehetwaard is) op 11 oktober (Wereldmeisjesdag), om zo een signaal af te geven tegen gedwongen prostitutie.
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'

De Meet& Greet met de redactie van fabulous mama&family had ik ook niet willen missen. Tijdens een korte voorstelronde werden we ingewijd in de ins en outs van de volledig vernieuwde fabulous mama&family (magazine èn website). Mooi, omdat ze door deze uitbreiding een nog breder publiek zullen aanspreken (niet alleen mama’s en hun baby’s, maar ook papa’s en kinderen). Fysiek komen er maar liefst 32 extra pagina’s bij! Het eerste vernieuwde nummer kregen we overigens aan het einde van de dag mee. Wat mij opvalt? Behalve de prachtig geschreven (en deels herkenbare) editorial van Phaedra en het superleuke kidskatern? Dat ik het gevoel heb dat het magazine nóg dichter bij ons komt te staan.
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'
Impressie van het ‘festival’-gevoel
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'

Just Franky, een nieuw Nederlands merk met prachtige gepersonaliseerde geel- wit- of rosé gouden sieraden. De superleuke en hebberig makende lijn van kettingen, armbanden en ringen. Sieraden die passen bij een dierbare herinnering. Er is veel mogelijk. Het handschrift van je kind verwerken is een mogelijkheid. Maar eigenlijk moet je gewoon even een blik werpen op de site. Het is niet goedkoop, maar je hebt dan wel iets wat blijvend is. Een ‘bar-necklace’ staat hoog op mijn wishlist.
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'
Iedereen heeft zijn eigen interpretatie van hippie chic. Dat is wat een dresscode zo leuk maakt.
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'

De uitreiking van de awards! L’Oréal Paris Beautymama: Elle van Rijn. Carrièremama José Woldring. Heldinmama Mandy Ladan . En dé Mama of the Year: Angela Schijf.

MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'
Uitgelicht

Heldinmama Mandy Ladan. Uit een prachtig initiatief van Mandy is haar stichting MommaLuv geboren. Gestart tijdens de zwangerschap van haar eerste kind. Een mooi principe. Een Nederlandse moeder wordt gekoppeld aan drie moeders in ontwikkelingslanden. Ze leert hen kennen via een foto en hun verhaal. De Nederlandse moeder kan hun verhaal ook weer delen in haar omgeving. Met de – als kraamcadeau ontvangen – giften en donaties kan de contactpersoon in het ontwikkelingsland een mooi kraampakket voor de moeder daar samenstellen. Moeders helpen moeders. Mooi!

Tot slot, mijn eigen hippie chic-outfit

Wat ik zelf aan heb gedaan? Ik ben dol op verkleedpartijen en dus heb ik mijn hele kast overhoop gehaald en gezocht naar dé outfit. Shoppen in eigen kast. Beter kan je het niet doen, toch? De jurk is tailor made (Tuban, Bali). Schoentjes heb ik een dikke zes jaar geleden gekocht in Bali. De sieraden rechtsboven zijn van het Nederlandse merk Dji Dji. De ketting linksonder is van zilver met (half-) edelstenen en heb ik gekocht in Ubud, Bali.
MOTY 2015, 'hippie chic-festival' en heel veel 'fun'

And last but not least…bedankt fabulous mama&family en MaisonPR voor de fijne goodie bag! Iets wat je zeker niet als vanzelfsprekend hoort te beschouwen, maar wat wèl heel fijn is!

Heb jij wel eens van de term ‘hippie chic’ gehoord? En wat zou jouw outfit-keuze zijn geweest?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]