Twinning is winning. Samen eenzelfde armband dragen

Twinning is winning. Samen eenzelfde armband dragen

In Lifestyle by Roryblokzijl10 Comments

Vroeger zag je ze regelmatig, van die ‘chunky’ armbanden met een ‘bar’ (oftewel een plaatje) in het midden. Zo’n plaatje dat je kunt laten personaliseren door daar de naam van je loved one, je dierbare in te laten graveren. De man droeg dan meestal de wat stoerdere, ruigere en dus grotere variant en de vrouw een iets verfijndere versie van de armband. Mijn man en ik waren daar niet zo van. Maar hoe leuk is het dan dat je dit nu ook als moeder en dochter kunt doen. Allebei eenzelfde armband dragen met daarop elkaars naam (of anders). Echt een moeder dochter armband trouwens.

Twinning is winning. Samen eenzelfde armband dragen
Een set sieraden om te delen

Het heeft altijd al een enorme aantrekkingskracht op mijn gehad. Sieraden die je deelde. Met je vriendje of juist met je beste vriendin. Of met je moeder. Mijn moeder droeg zelf eigenlijk nagenoeg geen sieraden. Zelfs haar trouwring deed ze op een gegeven moment af. Hij was groot, dik en onhandig met afwassen en eigenlijk met alles vond ze. Destijds begreep ik haar niet, nu ik erop terugkijk begrijp ik wat ze bedoelde. Want het is nu eenmaal beter om ringen af te doen met afwassen. En hoe vaak ik al niet met mijn solitair tegen de wasmachine ben aangeknald. Gelukkig is een diamant hard, maar het goud daarentegen kun je echt wel beschadigen. Om nog maar niet te spreken van alles waar je er mee tegenaan stoot.

Twinning is winning. Samen eenzelfde armband dragen

Bij het sporten moeten de sieraden af

Sieraden als een ketting of een armband zijn in mijn optiek dan toch iets minder kwetsbaar. Je kunt er meer mee doen. Zeker als volwassene. Voor een kind is het weer een ander verhaal. Ik herinner mij nog levendig de verhalen van de sportleraar over ‘blijven hangen met armband of ring’ en de desastreuze gevolgen die dat kan hebben. Daar moet je dan maar weer niet teveel over nadenken. Maar gelukkig heeft Mila een serieuze gymleerkracht die erop staat dat de kinderen hun sieraden, horloges en andere attributen van te voren af doen. Hij bewaart ze tijdens de les in een bak en na de les? Mag iedereen zijn eigendom weer terugpakken.

Moeder dochter armband

Nu is Mila sowieso heel voorzichtig, rustig en serieus in dit soort dingen. Ze houdt – net als haar ouders – van leuke uitjes zoals uit eten gaan, of meegaan naar het café. Wij drinken een lekker speciaalbier van de tap of een glas goede wijn. Zij krijgt – bij uitzondering – een icetea (green, want van zwarte thee krijgt ze bruine aanslag op haar tanden). Of een bezoek aan het Concertgebouw voor een leuk kinderconcert, een verjaardagsfeestje binnen de familie. Strekking van het verhaal: we kleden ons er echt voor aan. Want het is leuk, het is een uitje en daar doe je wat voor. Daar hoort dan natuurlijk ook een sieraad bij en in dit geval … een mooi uniek armbandje.

Twinning is winning. Samen eenzelfde armband dragen

Mila en Mama

Uniek, want ik zag deze specifieke chunky armbanden voorbij komen op de site van KAYA Sieraden en ik vond ze meteen ontzettend leuk. Want ook al heb ik zelf al een kettinkje (en ook nog een mooie armband trouwens) met daarop Mila’s naam. Hoe leuk is het dat we nu echt kunnen ’twinnen’ en samen dezelfde armband kunnen dragen. En dan ook nog van een goede kwaliteit trouwens. Echt 925 Sterling Zilver (dit is het hoogste gehalte zilver, zoals je dat ook bij de fysieke juwelier kunt vinden) maar dan verguld. Dat houdt in dat er gold plating overheen is gedaan. Het graveren doet het team van KAYA zelf – je kunt kiezen uit verschillende lettertypes – en het resultaat is heel mooi en subtiel.

Dierbaar en dankbaar

Ook al ken ik het zelf niet van vroeger (omdat mijn moeder geen sieraden droeg en ik dat dus niet met haar kon delen), ik ben dankbaar dat ik dit soort dingen nu samen met mijn dochtertje kan doen. Een meisje dat heel blij is met dit soort leuke setjes. Als ik goed kijk zie ik ook dat ze heel veel van mij en mijn werk oppikt. Ze houdt – net als ik  – van kleding en accessoires. Geniet van het maken van bijzondere en leuke combinaties van kledingstukken en tasjes en sieraden. Ze ziet het direct als ik weer eens een nieuwe crème heb ontvangen of een bijzonder serum test.

Twinning is winning. Samen eenzelfde armband dragen

“Mama, mag ik in je sieradenkistje kijken?”

En ze kijkt met enige regelmaat graag in mijn sieradenkistje en adviseert mij zelfs om bepaalde sieraden vaker te dragen. Onlangs kreeg ik voor mijn verjaardag een prachtige zilveren ring van haar die ze helemaal zelf had uitgezocht. Heel dierbaar en iets om te koesteren. Dat ik nu deze set – moeder dochter armband – mocht uitzoeken maakt haar dan ook heel blij. Ik vermoed dat op ons eerste aankomende etentje of ander uitje deze armbanden meteen omgaan. En daar kunnen we ons nu al op verheugen.

Twinning is winning. Samen eenzelfde armband dragen

Giving back

Dit is iets wat ik persoonlijk heel mooi vind. Als een commerciële organisatie ook een steentje kan bijdragen aan een mooiere wereld. Voor ieder sieraad dat KAYA Sieraden verkoopt, wordt er een klein bedrag afgestaan aan stichting Eduki in Gambia. De afgelopen jaren heeft KAYA ruim 23 duizend euro overgemaakt aan deze Stichting die zich inzet voor kinderen in Gambia. Waar moet je dan aan denken? Kinderen kunnen hierdoor naar school gaan, doordat maaltijden, boeken, schoenen en schooluniformen worden gefinancierd. Een investering in kinderen is zoiets prachtigs. Het zijn de volwassenen van de toekomst.

Je leest. Ik voel oprecht wat bij de mens achter KAYA Sieraden en daardoor ook bij het bedrijf. Los van dit alles hebben ze gewoon mooie en betaalbare sieraden waar je een ander (of jezelf) heel blij mee kunt maken. Wat is jouw lievelings sieraad en waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer