De pure liefde van een moeder voor haar kind + winactie ketting

In Lifestyle by Roryblokzijl32 Comments

Ken je dat gevoel? De onvoorwaardelijke en pure liefde die je als moeder voelt voor je kind? “To the moon, the stars and back”. Niets anders doet er toe. Want wat is nu belangrijker dan je eigen kind? Niets en niemand toch? Misschien jezelf. Want je kan pas van iemand anders houden als je van jezelf houdt? Hoe dan ook. Ik denk dat het ‘safe to say is‘ dat je kind bovenaan staat. Mee eens?

Pure liefde voor je kind

Onlangs las ik een goed artikel in de nieuwsbrief van Ouders van Nu over hoe je jouw kind kan laten weten dat je van hem of haar houdt. Het gaat niet alleen om simpelweg zeggen: “Ik hou van je“. Want je kan het ook op andere manieren laten blijken. Soms zijn woorden niet nodig om je liefde, je pure liefde te laten zien.

De pure liefde van een moeder voor haar kind + winactie ketting

Oprechte aandacht

Want weet je dat oprechte aandacht voor je kind ook heel veel doet? Dat is ook liefde tonen voor je kind. Niet koken of even appen en tegelijkertijd spelen. Dan doe je alles eigenlijk maar ‘half’. Stop even met wat je doet en neem de tijd. Tijd om te spelen met je kind.

Houd je aan je belofte

Je altijd houden aan wat je hebt beloofd. Ongeacht hoe klein je kind is. Zo had ik onlangs beloofd om samen te gaan waterverven. Door tijdsgebrek liep het anders. En weet je? Ze bleef het herhalen, totdat we gingen verven. Ze had helemaal gelijk. De moraal van het verhaal? Hou je aan jouw belofte(s). Je kind weet dan dat je haar op waarde schat.

Uit laten praten

Soms wil een kind je zó graag wat vertellen. Dat ze misschien teveel dingen in te weinig tijd wil zeggen. Het resultaat? Haperen, misschien stotteren. De natuurlijke neiging? Je kind niet uit laten praten. De zin afmaken. Toch is het beter en fijner als je haar gewoon (uit) laat praten. Dat je jouw kind niet onderbreekt.

De fantasie van een kind

Ga mee in de fantasie van je kind. Niets is mooier dan de dromen en onbevangenheid van een kind. Denkt ze na over een carrière als danseres? Wil ze prinses worden? Ga er samen gezellig in voelen, over kletsen, over dromen. Want met zijn tweetjes is het nog leuker dan alleen. Vol in de pure liefde zitten noem ik dat.

Een kind mag een kind zijn

Laat je kind ook echt kind zijn. Pushen tot betere prestaties? De nadruk leggen op Cito-toetsen? Op werkboekjes, weektaken? Liever niet. Het is zo fijn als je kind lekker kan spelen. Leren kunnen ze nog lang genoeg. Wil ze het ècht heel graag? Komt het volledig vanuit haarzelf? By all means. Maar naar mijn mening is voldoende speeltijd een hele goede basis voor een kleuter.

Later als je 18 wordt …

Dat zijn natuurlijk allemaal innerlijke dingen. Maar weet je dat je ook op een andere manier kunt laten zien dat je jezelf verbonden voelt met je kind? Wist je dat ik – toen Mila net geboren was – een prachtige rosé gouden ring heb gekregen van mijn man? Met een diamantje. En dat is niet alles. We hebben Mila’s naam en geboortedatum laten graveren. Zodat – als Mila 18 wordt – ze de ring van ons krijgt. De ring die ik al die jaren heb gedragen. Uit pure liefde.

Bijzondere momenten, blijvende herinneringen

Bijzondere momenten vragen om bijzondere, blijvende dingen om die herinnering te versterken. Om iedere dag naar te kunnen kijken. Te voelen, op je lichaam. Iets vanzelfsprekends. Wat je iedere dag draagt. Mijn wens tot nu toe? Laat ik even een kleine toelichting geven. Ik ben al heel lang samen met de man. En heb in al die jaren hele mooie sieraden mogen krijgen, waar ik heel dankbaar voor ben. Maar iets wat ik heel graag wilde? Een ketting met de letter van de voornaam van ons dochtertje? Dat was er nog niet van gekomen.

De pure liefde van een moeder voor haar kind + winactie ketting

Van mij, voor jou

Maar ben je dan niet blij met alles wat je hebt? Natuurlijk wel! Blij èn dankbaar. Maar ook dit sieraad, deze mama ketting, waar ik over droomde. Is iets wat ik graag aan Mila zou willen geven als ze ouder is. Misschien wel een heel mooi cadeau voor haar 16e verjaardag. Ik heb het over een heel fijn, bijzonder mooi kettinkje met een klein hartje eraan waar de ‘M’ – de eerste letter van haar voornaam – ingegraveerd is.

De pure liefde van een moeder voor haar kind + winactie ketting

Sierlijk, fijn, stijlvol

Los daarvan is het iets wat ik zèlf heel mooi, sierlijk en stijlvol vind. Een ketting die ik iedere dag wil dragen. Prachtig in zijn eenvoud. Sierlijk door de gravering op het hartje. Een ketting die ook nog eens betaalbaar is (want zilver met een laagje goud). Waar ik toen ik nog wat jonger was graag ging voor de zeer aanwezige ‘bling bling’ (term uit het jaar kruik geloof ik) sieraden. Is dat nu wel anders.

De pure liefde van een moeder voor haar kind + winactie ketting
Hier zie je het goed. Een heel sierlijk, fijn en stijlvol kettinkje. Ik ben er heel erg blij mee

Aandachtspunten!

Wel opletten. Dit geldt eigenlijk voor alle sieraden, maar zeker ook bij vergulde sieraden. Doe het af voor het slapen gaan. Berg het op in het originele doosje of mooie zakje. Ga niet zwemmen of douchen met de ketting om. Bodylotion of olie na het douchen aanbrengen? Laat het intrekken en drogen voordat je de ketting om doet. En last but not least, spray je graag een beetje parfum of eau de toilette achter je oren? Doe ook daarna pas je ketting om. Dit kan allemaal (uiteindelijk) invloed hebben op het laagje goud dat op het zilver is verwerkt.

De pure liefde van een moeder voor haar kind + winactie ketting

Wie goed doet, goed ontmoet

Een van de redenen – naast de mooie sieraden – waarom ik zeer geïnteresseerd ben in Kaya Sieraden? Hun ‘Giving Back Gambia’-project. Wist je dat er inmiddels al 16 kinderen naar school kunnen? Want per verkocht sieraad doneert Kaya Sieraden een bedrag aan Stichting Eduki. Voor het geval je denkt: “16 kinderen, is dat niet een druppel op een gloeiende plaat?“. Bedenk dan bij jezelf dat je ergens moet beginnen. Als we dat allemaal stelselmatig en structureel zouden doen, dan zou de wereld er zomaar heel anders uit kunnen zien.

De pure liefde van een moeder voor haar kind + winactie ketting

Winactie?

Ja, ontzettend leuk! Ik mag van Kaya Sieraden een exemplaar van deze prachtige ketting weggeven. Tanja zal zelfs een letter naar keuze ingraveren. Zodat je ketting een mooi blijvend sieraad is. Voor altijd. Hoe doe je mee vraag je?

  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht op mijn pagina weten dat je meedoet.
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder.
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel.
  • De winactie loopt van 4 april tot en met 16 april, 00.00 uur.
  • De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Volg jij mij al op FacebookTwitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en eventuele fijne winacties!

Hoe toon jij je pure liefde aan jouw kind?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Deze ketting heb ik toegezonden gekregen van Kaya Sieraden

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]