Waar maak je een bijna 47-jarige blij mee?

In Lifestyle by Roryblokzijl7 Comments

Blij maken van een bijna 47-jarige? Een jarige job? Yes, that’s me! Dat wil zeggen: een bíjna jarige job. Want eerst zijn we nog de laatste twee weken van de zomervakantie weggeweest. Naar Griekenland. Samen met Oma en Opa gezellig vakantie vieren. Genieten van alles wat het leven te bieden heeft. Zon, zee, strand en iedere dag de prangende vraag: “Wat en waar eten we vanavond?” Gekkigheid natuurlijk. Maar laten we wel wezen. Even ultieme ontspanning hebben is soms gewoon-even-heel-erg-nodig.

Laptop meeslepen? Op vakantie?

Want waar ik de afgelopen vakanties en weekendjes weg de laptop meesleepte om éven een paar uurtjes per dag te kunnen werken. Had ik besloten om deze zomervakantie. Eerlijk gezegd onze echte ‘grote’ vakantie. Nu eindelijk eens fulltime te genieten. Rust, een tijdschrift lezen, in het zonnetje, af en toe zwemmen. Echt genieten. Dat zijn dingen waar je mij oprecht heel blij mee maakt. Soms weet ik bijna niet meer hoe ik dat vroeger deed. Toen we nog met zijn tweetjes waren. En nog belangrijker. Hoe ik dat nu moet doen. Ontspannen. Want er is altijd wel iets te doen.

Waar maak je een bijna 47-jarige blij mee?

Blij met nietsdoen

Hoe ik dat vroeger deed? Ontspannen en genieten? Simpel. Ik was regelmatig te lui om een boek te lezen. Zelfs te ‘moe’ om een tijdschrift door te nemen. Ik lag gewoon te chillen op een zonnebedje. Kijkend naar het strand. De zee. De mensen om je heen. De lucht. Een vogeltje. En te denken aan … helemaal niets eigenlijk. Heerlijk! Je niet druk maken. Niet to-do lijstjes in je hoofd hebben. Waarom heb ik dat al zo lang niet meer?

Waar maak je een bijna 47-jarige blij mee?

Als (bijna) 47-jarige dansen op straat

Ja, euh, logisch Rory? Je hebt een kind. Een meisje van vijf. Die zorgt er wel voor dat je bezig bent en blijft. Klopt. Maar wel met de fijne dingen in het leven. De manier waarop ze oprecht verwonderd is over dat kleine miertje wat over haar teen loopt. En jij dus ook. Samen een zandkasteel bouwen terwijl ook jijzelf even helemaal lekker vies mag worden van zand, water, modder. Spelen in de zee. Rennen over het zand. Dansen op straat. Vrijheid!

Waar maak je een bijna 47-jarige blij mee?

Deze 47-jarige is blij met alles, maar heeft niets nodig

En dat op mijn 46ste (bijna 47ste). Dus wat ik graag zou willen voor mijn verjaardag? Wat De Man mij onlangs vroeg? Helemaal niets! Want ik heb alles al. Ik ben gelukkig met het leven wat ik leid. Met mijn man, mijn kind. En eigenlijk ook best wel met mijzelf. Eindelijk durf ik te gaan voor wat ik echt wil. Kan ik mijn creativiteit de vrije hand geven. Ok, dat ik dat kan doen is wel luxe en heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat we het nu al een hele tijd met een salaris (kunnen) doen. Maar toch.

Waar maak je een bijna 47-jarige blij mee?

Bij deze flow past een mooi sieraad

Alles groeit en bloeit. Ik zit in een geweldige flow. Hoe mooi zou het zijn om dat uit te drukken in een sieraad. Iets blijvends? Waar ik iedere dag naar kan kijken. Iets sierlijks. Fijns en kleins. Iets wat mijn dankbaarheid uitdrukt dat ik moeder heb mogen worden? En ja, dan doel ik op een sieraad waar ik de naam van Mila in kan laten graveren. Oh, bedoel je een speciaal ‘mama’-sieraad dan, Rory? Eigenlijk niet. Ik doel op een ketting die ik iedere dag kan dragen. Combineren met allerlei outfits. Chique, trendy of casual. Een naamketting, een sieraad waar ik later mijn eigen dochter ook blij mee kan maken.

Waar maak je een bijna 47-jarige blij mee?

Fijn en sierlijk, deze bar-ketting

Toen ik dan ook benaderd werd door names4ever dat ik een sieraad mocht uitzoeken, een ketting naar mijn eigen smaak. Heb ik alles heel goed bekeken. Al vrij snel vond ik precies dat wat ik bedoelde. Een sierlijke bar-ketting. Klein maar fijn. Mijn gekregen exemplaar is verguld (goud op zilver) en een hele mooie aanvulling op de sieraden die ik al heb. De naam van Mila is op een sierlijke manier gegraveerd. Echt een aanwinst. Voor dagelijks gebruik overigens. Bij zowel een chique als een casual outfit een succes. Want ik geloof niet meer in ‘bewaren voor speciale gelegenheden’. Iedere dag is een feestje, toch?

Waar maak je een bijna 47-jarige blij mee?

Iedere dag is een feestje? Deze (bijna) 47-jarige gelooft daar in ieder geval echt in. Nu het zelf nog iets beter naleven. Geniet jij (genoeg) van iedere dag?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze ketting heb ik toegezonden gekregen

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer