Hoezo kan een hoodie niet meer na je veertigste?

In Lifestyle by Roryblokzijl18 Comments

Een hoodie? Oftwel een sweater met een capuchon. Kan dat niet meer na je veertigste? Ik heb het overigens niet over mijzelf maar over mijn partner. Ergens las ik dat je als man geen hoodies meer kan en mag dragen na je veertigste. Want dat zou ‘sneu’ zijn. Huh, hoezo en waarom? Is mijn eerste gedachte. Al eerder schreef ik over de kriebels die ik krijg als ik weer eens lees wat je als veertiger niet meer mag dragen (of wat je niet meer durft te dragen, bikini’s bijvoorbeeld). 

Veertigplusser en een hoodie. Wat kan nog wel en wat niet?

Ik blijf maar denken aan wat mijn moeder altijd tegen mij heeft gezegd: “Zo lang het nog kan, zéker nog korte rokjes dragen“. Dus waarom zou een hoodie voor een veertigplusser niet kunnen? En wat is dan het alternatief? Nu moet ik eerlijk bekennen dat H. inmiddels een vijftiger is geworden. Gek hè, hoe snel de tijd ineens lijkt te gaan. We leerden elkaar kennen toen hij 23 was en ik 20. Je knippert een keer met je ogen en nu is hij 50 en ik 47 jaar.

Hoezo kan een hoodie niet meer na je veertigste?
Chique voor een casual Friday

Ik draag nog korte rokjes hoor

Waar ik dus nog steeds korte rokjes draag (met beleid overigens en er is natuurlijk een verschil tussen ‘kort’ en kort) vind ik het prima als hij een sweater met een capuchon (oftewel een hoodie) draagt. Maar stiekem vind ik de kleding die hij naar zijn werk draagt ook heel fijn. Zakelijk, strak in het pak. Hemd, jasje, dasje. Ik houd ervan. Had ik al eens verteld dat Mila en ik H. eens gingen ophalen bij zijn werk om in de buurt een hapje te eten? We kwamen aan op station Amsterdam Zuid en ineens riep Mila: “Daar is papa al! Oh nee, dat is hem niet. Oh daar is hij! Hè, dat is papa niet“. Je voelt ‘m al. Alle mannen in die omgeving dragen een pak. Hilarisch.

Slim fit, tight fit, Italian fit

Gelukkig herkende ik H. wel van ver uit de hele zakelijke mensenmassa. Maar niet alleen zakelijke kleding hoeft mooi te zijn. Wat dacht je van slim fit-hemden op een jeans? Of een tight fit polo? Als je regelmatig sport en je goed voor jezelf zorgt. Waarom zou je dat dan verstoppen in wijde, verhullende kleding? Dus eigenlijk vind ik een hoodie dan ook niet ideaal. Maar wat vind ik dan wel mooi, naast aansluitende hemden en shirts?

Hoezo kan een hoodie niet meer na je veertigste?
Jongens, dit is dé skinny. Super leuk toch?

Jacques Britt, less is more

Een nauwsluitende trui bijvoorbeeld. Zoals deze van Jacques Britt. Prachtig op een mooie pantalon, maar nog leuker op een (skinny) jeans. Nu moet ik bekennen dat de enige skinny die ik voor hem heb uitgekozen niet favoriet is. Sterker nog, na een keer is de jeans in de kast beland. Helemaal achteraan. En ook al heb ik ‘m al een paar keer eruit gehaald en voorin de kast gedaan. Hij wordt niet meer gedragen. Gevalletje van jammer. De reden? Als je regelmatig traint worden je bovenbenen ook wat gespierder. En dan vindt niet iedereen een skinny even lekker zitten.

Een trui op een zomerdag?!?

Maar los daarvan. Die trui dus. Zoals je op de foto’s ziet straalt hij een luxe eenvoud uit. Een mooie, diep donkerblauwe kleur die het goed doet op een lichte of een donkere jeans. Want waarom persé een overhemd eronder of op een pantalon? Wat denk je van een casual Friday? Een etentje of een datenight? Het kan prima. Waarom je in hemelsnaam een trui zou willen dragen op een zomerdag? Omdat het in de avond altijd wel wat afkoelt èn omdat de 100% merinowol juist voor verkoeling zorgt.

Hoezo kan een hoodie niet meer na je veertigste?
Mooi detail van Jacques Britt

Wol die in de wasmachine mag!

Wat zegt Hemd voor Hemd zelf? “Een perfecte Slim Fit pasvorm met V-hals. Gemaakt van 100% merino wol voor een hoog draagcomfort. De trui voelt heerlijk zacht aan, is goed ademend en erg huidvriendelijk“. En wat vind ik héél fijn? De trui mag gewoon in de wasmachine! Hoera! Natuurlijk wel binnenste buiten wassen op 30 graden (wolwasprogramma!). Ik zeg: doen.

En wat vindt H. zelf van deze trui?

Een mooie trui. Fijne pasvorm. De kleur is ook echt donkerblauw, waardoor ik ‘m naar mijn werk aan kan doen op een casual Friday op een pantalon. Het nauwsluitende is een pre. Zelf houd ik nog iets meer van een trui met ’twist’. Een ander stiksel, een patroon of een vale look. Dat maakt het nog net even wat speelser. Aan de andere kant is het juist leuk om deze trui te combineren met een destroyed jeans, door zijn (luxe) eenvoud“.

Hoezo kan een hoodie niet meer na je veertigste?

Niet alleen voor de mannelijke lezers van mijn blog, maar ook voor de lezeressen. Wat vinden jullie van deze nauwsluitende trui? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze trui heb ik toegezonden gekregen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]