Poetree, leven vanuit liefde

In Babytalk, Opvoeding, Persoonlijk by RoryblokzijlLeave a Comment

Je hebt altijd een keuze. Als ik moet kiezen uit leven uit liefde, of leven uit angst. Dan kies ik voor het eerste. Maar dat is niet altijd hetzelfde geweest. Sowieso ben ik iemand die heel erg van structuur en regelmaat houdt. Dat wil zeggen. Tot voor een aantal jaren geleden. Kijk, een burn-out krijg je niet voor niets. Het komt niet zomaar op je pad. Je leert er ook echt wat van. Maar de echte ommezwaai? Die vond plaats toen onze dochter Mila werd geboren. 

Hormonaal van de wereld zijn

Juist op dat moment, vlak na haar geboorte. Toen ik hormonaal even helemaal van de wereld was. Werden al mijn ‘ontwikkel’-eigenschappen (klinkt positiever dan ‘zwakke’ eigenschappen, toch?) enorm sterk uitvergroot. En leefde ik meer vanuit angst dan vanuit liefde. Herkenbaar? In de eerste paar dagen panisch boven de wieg hangen: “hoor ik wel wat? Ademt ze wel?“. En als ze vervolgens een aantal fikse huilbuien had: “wat is er aan de hand? Wat zou het zijn?“.

Poetree, leven vanuit liefde

Waar is mijn wieg?

Best wel een issue destijds? De slaapomgeving van dochterlief. Ik moest en zou een wieg hebben zoals waar ik in had gelegen. De originele wieg is zo ongeveer 30 jaar bewaard voor mij. Op een gegeven moment was mijn vader het zat en heeft hij de wieg aan het Leger des Heils gegeven. Waarop mijn moeder stiekem een dag later op haar fietsje de wieg terug had gehaald. Waar mijn vader het weer een aantal maanden later op zolder verstopt vond en het alsnog weg heeft gebracht. Snik.

Poetree, leven vanuit liefde

Rory, ietsje minder hysterisch graag

Maar goed. De door mij gekochte wieg. Daar zat natuurlijk van alles en nog wat in en op. Stootranden met padding erin. Redelijk hysterisch verdiepte ik mij in de samenstelling van alles. Het móest allemaal van katoen zijn. Ja, dat is de vulling natuurlijk nooit. Het ging zo ver dat ik via via de Duitse fabrikant heb aangeschreven en het veiligheidsrapport heb opgeëist (ja, echt waar. Ik heb het zelfs nog). Maar dan ben je er nog niet. Moest er een gewoon matrasje in of een van Aerosleep? Keuzes maken is nog niet zo makkelijk als je aan het ‘ontzwangeren’ bent.

Over leven uit liefde gesproken

Met een dikke keel en tranen in mijn ogen stond ik in een Prenatal-filiaal. Totdat een verkoopster mij eens toesprak:” Je mag kopen wat je wilt. Maar besef dat je een keuze aan het maken bent voor je eigen gevoel van veiligheid. In deze tijd voldoet eigenlijk alles wel“. Toen was ik om. Leven vanuit liefde zou het zijn. Realistisch blijven, loslaten en knopen doorhakken. Het werd een ‘gewoon’ matrasje met ‘gewone’ hoeslakentjes en al. Ook in het ledikant erna. Wel altijd in een slaapzakje (hoefde ik ook niet bang te zijn dat ze zich onder een lakentje zou woelen).

StokkeHome en Poetree, een fantastische combinatie!

En toen kwam Mila’s fantastische Stokke Home kinderkamer. Een prachtig ’tentbed’. Waar ze eerst nog in het ledikant sliep, ging het hekje er na een week toch maar af. En nu zijn we in de volgende fase beland. Er komt een dekbedje! En daar hoort ook fijn, puur en katoenen beddengoed bij. Weer komt mijn perfectionisme naar boven. In die zin. Ik wil gewoon heel graag dat Mila onder zacht en honderd procent katoenen beddengoed slaapt. Een lange zoektocht bleek niet nodig. Mijn blik viel eigenlijk direct op het ‘kids linen‘ van Poetree. En dan specifiek op het Blue Blossom-dekbed overtrekset (wist je dat het Blossom flowers-dessin speciaal voor Poetree is ontworpen door een Franse ontwerpster?).

Poetree, leven vanuit liefde

Poetree, leven vanuit liefde

Poetree, leven vanuit liefde

Poetree, een samenstelling van ‘poem‘ en ‘tree

“The name of the brand ‘Poetree’ is a combination of ‘Poem’ and ‘Tree’ and comes from the Tree of Life. Each child has its own beauty just like a poem and being our continuation forming a new Tree of Life. Poetree’s lovely logo resembles this beautiful Tree of Life from the fairy tales”.

Een prachtig merk, met ook een mooie missie. Daar voel ik wat bij. Het geeft mij een goed gevoel. Het hoeft echt niet altijd het duurste van het duurste te zijn. Wat ik wel heel belangrijk vind is kwaliteit. En dat biedt Poetree. Prachtige ‘high end‘ kwaliteit voor een prima prijs. Sterk en zacht geweven poplin. Duurzaam. Romantische dessins. Wat volgens mij zeker bijdraagt aan het gevoel van geborgenheid voor een kind. Een eigen plekje. Wist je trouwens dat Poetree prachtig beddengoed heeft voor zowel baby’s als kinderen? En nog veel meer!

Poetree, leven vanuit liefde

Poetree, leven vanuit liefde

Poetree, leven vanuit liefde

Vanaf welke leeftijd sliep jouw kindje onder een dekbedje? En wat vind jij van dit prachtige ‘Blue Blossom‘-dekbedovertrek van Poetree?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegestuurd gekregen