Where have I been lately? Een overzicht

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl21 Comments

Where have I been lately? Ik dacht dat het eens tijd werd voor een overzicht. Er is best veel gebeurd de afgelopen tijd. Verrassend om te zien hoe het uitgerekte elastiekje (heb je al eens gelezen over mijn burn out?) toch zijn vorm aan het (her)vinden is. Een jaar of tien geleden had ik serieus een week zoals hier beschreven niet aangekund. Nu pas realiseer ik mijzelf hoe goed het leven is geweest de afgelopen jaren. Hoe ik ben gegroeid. Heb geleerd.

Watskeburt dan wijfie?

Wat zich allemaal heeft afgespeeld de afgelopen tijd? Een vraag die oproept tot een overzicht. Here we go! Zondagavond voor het slapen gaan besloot ik dat het met de huid rondom mijn ogen nu wel weer goed ging. Het eczeem was weg. De huid was genezen. En ik vond dat ik nu wel weer mijn favoriete oogserum kon gebruiken. Mispoes! Waar het bij het opbrengen nog goed voelde, zag het er maandagochtend 06.00 uur ineens heel anders uit. Opgezwollen, rood en best geïrriteerd. Not so good, kan ik je vertellen.

Blote billen-gezicht

Zeker niet toen – naarmate de dag vorderde – de huid om mijn ogen nog roder en dikker werd. Zucht, dan maar weer even helemaal niks op mijn gezicht. Geen gezichtsverzorging, laat staan mascara en oogpotlood. Huppakee, ‘met de billen bloot’ naar het schoolplein en terug. Vooral even geen supermarktbezoek of afspraken vandaag. Tussen de middag vroeg Mila of er een kindje bij ons mocht spelen. “Ja hoor kind. Dat is goed. Eigenlijk wel handig, want dan hoeven we niet naar een speeltuintje of iets dergelijks en kan ik mijn ogen even wat rust geven”.

Een overzicht met kriebel en krabbelen

Wat ik nog wel even zag, toen ik na de lunchpauze haar weer naar school bracht? Dat het vriendinnetje wat vanmiddag bij ons zou komen wel heel enthousiast op haar hoofd aan het krabben was. Ach, dat zal wel niets zijn, dacht ik toen nog. Maar die middag bij ons thuis was het wel anders. Ik voelde intuïtief – wat ik dus eigenlijk eerder die dag al had gevoeld – dat er meer aan de hand was. Voorzichtig van boven op haar koppie kijkend zag ik ze letterlijk lopen … hoofdluis.

En dan?

Ja, en dan? Ik kon moeilijk dat arme kind naar huis sturen. Zij kon er toch ook niets aan doen. Op school zijn ook alle kindjes met en bij elkaar. Maar wat moest ik nu tegen de ouders zeggen? En hoe? Ik besloot om gewoon maar oprecht en duidelijk te zijn, vooralsnog in een appje: “Ik weet niet zo goed hoe ik het moet zeggen, dus zeg ik het maar gewoon: je dochtertje heeft hoofdluis en neten“. Natuurlijk vermeldde ik erbij dat het niet erg was. Dat ik haar gewoon op het afgesproken tijdstip naar huis zou brengen. En dat het ok was.

Ding dong

Haar moeder stond na een half uur voor de deur. Mijn adviezen – we hadden samen geappt en gebeld – hadden ze ter harte genomen en het hoofdluismiddel was gekocht. We spraken nog even over alle dingen waar je op moet letten (en ik vertelde dat ik ook een ervaringsdeskundige was). Afijn, het vriendinnetje was weg en ik keek toch met een schuin oog naar de stoffen bank en onze berber (vloerkleed) waar ze op hadden gespeeld. Ik was het overzicht en het relativeringsvermogen even kwijt.

Oog om oog

Nodig is het officieel niet. Maar heel eerlijk? Heb ik toch een extra stofzuigbeurt gedaan. Ja, ook de stoffen bank heb ik gedaan. Want de haren van het meisje zaten echt tjokvol hoofdluis en neten. Ik had er zelfs eentje uit haar haren gehaald. Om te checken of ik het echt wel goed zag. Ondertussen was ik door dit gedoe compleet mijn ogen vergeten. En keek ik weer eens in de spiegel. Ai. Dat zag er niet goed uit. Het jeukte inmiddels behoorlijk en mijn oog deed zelfs pijn. Wat zou ik daar nu mee doen?

Applaus voor mijzelf

Om een lang verhaal kort te maken. Het werd steeds erger, dus dinsdag zat ik bij de huisarts. Diagnose? Een extreem allergische reactie op – waarschijnlijk – mijn favoriete oogserum met als resultaat een fikse eczeem aanval. Woensdag was ik sowieso ‘aan de beurt’ bij de tandarts voor het vullen van twee gaatjes, dus dat ging lekker (maar niet heus). Omdat het 16 jaar geleden was dat er een gaatje was geboord en gevuld had ik letterlijk buikpijn van de spanning. Maar man o man, wát ging het goed. Wat hebben ze mij goed geholpen en gerustgesteld. Applaus voor mijzelf (en voor hen).

Twee keer op en neer naar Amsterdam (in een dag) in dit overzicht

Gelukkig ging het met mijn oog een stuk beter, zodat ik donderdag voorzichtig aan wat gezichtsverzorging, oogpotlood en mascara kon aanbrengen. Want die dag bezocht ik maar liefst twee hele leuke events. Donderdagochtend werd ik om 5.15 uur wakker en besloot ik om dan maar meteen op te staan. Het zou prachtig weer worden maar zo vroeg was het echt nog best frisjes. In mijn nieuwste – hele coole, al zeg ik het zelf – enkellaarsjes, panty, jurkje en vestje stond ik klaar om – nadat ik Mila naar school had gebracht – direct door te reizen naar Amsterdam.

Lately? I have been drinking coffee

Waar ik natuurlijk véél te vroeg aankwam en maar besloot om mijn eerste latte macchiato van die dag op het terras van Bagels & Beans in de Wibautstraat te drinken. Heerlijk! Wat een luxe en wat ben ik op dat soort momenten ook dankbaar voor al het leuks wat ik doe. Afijn, een kwartiertje behoorlijke hitte later toog ik naar het verrassende ‘The Student Hotel’, waar de ‘Playroom’ was geboekt voor deze speelse Lifestyle Lab van PR-bureau Miss Publicity. Omdat ik een van de eerste aanwezige genodigden was mocht ik als eerste naar de slaapkamer van de Playroom waar – als courtesy van Wilkinson Sword – nailstyliste Jessica Scholten klaar zat om mijn nagels waanzinnig mooi te verzorgen en lakken.

Where have I been lately? Een overzicht
Wat vind je van het zigzag streepje? Nailstyliste Jessica Scholten heeft dit superleuke effect gemaakt. Dit verwijst speels naar het nieuwste ‘FAB’-scheermesje van Wilkinson Sword

Ook in het overzicht:  dansen in een tutu

Na het maken van een (boomerang)-dansfilmpje terwijl ik een van de prachtige tutu’s van The Tutu Shop mocht aanpassen; erna balancerend op de nieuwste X-sensible sneakers en een Brabantia-sneakpeak later genoot ik van een heerlijke mango Qark-yoghurtje en een playful fotoshoot. Er was veel te doen en te ontdekken. Ik mocht – ja, het was nog ochtend – een heerlijk glas wijn van Rank proeven. Ontzettend interessant wat zij nu doen. Zij leveren plastic vaten met daarin kwaliteitswijn voor ‘aan de tap’. Denk aan het nemen van een biertje van de tap, maar verwissel het dan met wijn. Ontzettend handig èn hygiënisch. Zo houd je de wijn ook nog langer goed.

Where have I been lately? Een overzicht

Waar is de tijd gebleven? Where have I been lately?

Tot mijn schrik was het al na 13 uur en ik moest wèl op tijd op het schoolplein staan om Mila weer op te halen. Grappig genoeg was ik het overzicht even kwijt. Ik had nog wel even tijd voor een pitstop (lees: toiletbezoek) in het ontzettend leuke Student Hotel (ik maak altijd foto’s in hotels). Uiteindelijk had ik nog net even de tijd om thuis nog een broodje te eten en had ik het allemaal prima voor elkaar. We gingen na school nog even een softijsje halen. De verkoopster vergiste zich en we hadden allebei ineens wel een hele grote hoeveelheid softijs. Via een speeltuintje belandden we thuis waar ik nog even ging douchen en omkleden. H. was zo lief om een uur eerder thuis te komen zodat ik weer op weg kon gaan naar mijn volgende afspraak … in Amsterdam

Lately, I’ve visited the Scheepvaartmuseum

Nu zonder panty, met sandaaltjes en wederom een luchtig jurkje toog ik naar het Scheepvaartmuseum voor een heel leuk, informatief event in een wel hele mooie setting. Prachtig uitzicht uit de Kamer van De Ruyter over het water van het Oosterdok. Heel leuk dat ik Desirée van Curvacious tegenkwam bij de ingang, want samen praten we bij terwijl we ondertussen van stand naar stand liepen. De nieuwste producten van Vichy en La Roche-Posay – en hun werking – werden door enthousiaste vertegenwoordigers van deze fijne merken aan ons getoond en uitgelegd. Ik noem een aantal dingen: het zonnewater van Vichy. De speciale zonverzorging van La Roche-Posay voor mensen met een zonneallergie of pigmentvlekken. De goodiebags waren gevuld met heel veel van deze noviteiten, dus jullie kunnen de komende tijd veel reviews verwachten!

Where have I been lately? Een overzicht
Presentatie van de nieuwste producten van Vichy en La Roche-Posay in het mooie Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Where have I been lately? Een overzicht
Minéral 89 van Vichy is zó fijn. En check de prachtige omgeving event. De lichtinval!

Ook in dit overzicht: het is koffie, koffie … tijd!

Er waren zoveel leuke events waar ik net niet bij kon zijn. Geen oppas. Man die niet eerder thuis kon zijn. Een voorstelling van mijn dochtertje op de laatste schooldag voor de vakantie waarvan ik had beloofd erbij te zijn. En natuurlijk is daar ook weer Koffietijd. Hartstikke leuk om een keer in de zoveel tijd – samen met andere Koffietijdvrouwen – aan te mogen schuiven bij de presentatrices om te vertellen over dat wat speelt in ons persoonlijke leven. Erg fijn dat ik afgelopen donderdag weer mee mocht praten over een onderwerp wat mij behoorlijk hoog zit.

Opruimkriebels en iets met geen overzicht hebben

Ik heb het over mijn opruimkriebels. Een aantal maal is dit onderwerp al mijn (blog)revue gepasseerd en het is nog steeds een ‘trending topic‘. Niet alleen qua kleding, knutsels en spulletjes van ons 6-jarige dochtertje (ik heb nog heel veel vanaf haar babytijd), maar ook qua andere spullen in ons huis. Het huis groeit vol en er moet echt iets gebeuren. Ik zal hier de komende tijd nog wat meer over vertellen. Over geen overzicht hebben gesproken. Hier kan ik wel een heel boek over schrijven: “Rory en (leren) opruimen“.

Where have I been lately? Een overzicht
Dankjewel lieve Marieke, voor de foto aan de tafel bij Koffietijd

Where have I been lately? Een overzichtJongens, ik heb het zó naar mijn zin bij de opnames van Koffietijd

Launch van de nieuwe Stokke Xplory

Ik ben dankbaar voor al het moois wat op mijn pad komt. En je kunt nu niet eenmaal alles doen. De last minute uitnodiging van Stokke ter gelegenheid van de introductie / lancering van de nieuwe xPlory van afgelopen dinsdag daarentegen kwam wel op een heel goed moment. Want wist je dat ik zelf ooit (vanaf 2012) ook een Xplory heb gehad? Een prachtig cadeau van mijn schoonmoeder toen ik zwanger was. Toevallig was ik met mijn vriendin die over was uit Londen aan het kijken naar kinderwagens.

Tussen alle kinderwagens in … zagen we welke het móest worden

Ik weet nog goed dat we bij een filiaal van Prenatal waren, te midden van allemaal kinderwagens. En onze blik viel direct op … de Xplory. Erg fijn en zonder meer erg tevreden mee geweest. Natuurlijk kun je altijd wel wat kleine verbeterpuntjes vinden. Hoe goed is het dat Stokke die verbeterpunten en puntjes ter harte heeft genomen en dat allemaal verwerkt heeft in de nieuwste variant van deze iconische – vind ik – kinderwagen. Prachtig! Het is dat Mila er niet meer inpast …

Where have I been lately? Een overzicht
Een selfie in de spiegel. Check al die mooie Tripp Trapps in prachtige kleurtjes!

Blog-collega’s!

Natuurlijk was het ook helemaal niet vervelend dat de launch werd gepresenteerd in een mooi hotel in Amsterdam, The College Hotel. Een tijdje terug dat ik daar was geweest dus ook dat was weer heel leuk om te doen. En heel gezellig om blogcollega’s tegen te komen, zoals Karen van Karenz en MOMmag., Monique van Moonoloog en Judith van Online Lifestyle Magazine en natuurlijk om nieuwe mensen te leren kennen. Ik ben oprecht dankbaar voor dit soort leuke uitnodigingen van inspirerende events. Het is ook een van de redenen om eens een overzicht te maken van zulke gevulde weken. Niet alleen om te beschrijven voor jullie maar ook om zelf nog eens te zien wat voor leuke dingen allemaal op mijn pad komen.

Where have I been lately? Een overzicht
Kelly Weekers vertelt over de mindset van moeders, terwijl Ewout Kamminga ons alle ins & outs over de nieuwe Xplory vertelt en laat zien. De luxe brunch was zeer aangenaam

Op de wishlisht: #thedutchess

Nog even in het verlengde van de events van afgelopen weken. Hoe vinden jullie deze waan-zin-ni-ge tutu’s van The Tutu Shop?  Niet alleen kan je ze in alle kleuren en maten krijgen (voor zowel jezelf als je dochter), maar je hebt ze ook in verschillende versies: kort, over de knie én lang. Ik spotte trouwens daarnet wel een heel bijzondere tutu in de shop, genaamd ‘The Dutchess‘ in een ontzettend mooie kleur oranje! In stijl Koningsdag vieren noem ik dat. Jammer dat we die door omstandigheden hebben misgelopen. Vooralsnog laaf ik mij even aan de foto tijdens het Lifestyle Lab waarop ik de ‘cherry red’-variant draag…

Where have I been lately? Een overzicht

Wat een overzicht he? En ik ben best op veel plekken geweest de laatste tijd. Waar ben jij geweest de laatste tijd?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor de genoemde events ben ik uitgenodigd

Photocredits uitgelichte afbeelding: Jesje Veling

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]