Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!

In Lifestyle by Roryblokzijl3 Comments

In de Vesting? Iets te vieren? Ja, wij hadden zeker iets te vieren. Namelijk Moederdag! Uh, nu maak je mij wel nieuwsgierig Rory. Dat kan ik mij voorstellen. Maar je kent mij. Ik leg het je graag uit. Met ‘De Vesting’ bedoel ik Naarden-Vesting. Al ruim 25 jaar ons tweede thuis.

En dan ben je in de twintig

Toen ik namelijk op mijn twintigste ‘De Man’ leerde kennen en ik ineens – een paar maanden later – bij hem en zijn ouders inwoonde (er kwamen steeds meer spulletjes bij; ik kreeg een plank in zijn kledingkast; en ineens woonde ik daar. Zonder thuis echt afscheid te hebben genomen). Was Naarden-Vesting voor ons al ‘the place to be‘! We woonden zelf in Naarden, dus de Vesting was letterlijk op loopafstand.

Indonesisch eten in de Vesting

Mijn eerste ‘echte’ keer uit eten? – van huis uit deed ik dat namelijk nooit met mijn ouders – was bij Indonesisch restaurant Melati in … Naarden-Vesting. Later kwam daar overigens ook restaurant Merpatis in Blaricum bij. Het restaurant waar we niet alleen hele fijne herinneringen aan hebben (aan mama Rieka, Bert, Richard, Patricia en Roos), maar waar we ook onze bruiloft hebben gevierd. Maar dat was alweer flink wat later, in 2003. Ik was juist aan het vertellen over ‘ons begin’. In ons geliefde Vesting-plaatsje.

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!
Altijd al gedaan. Een rondje Vesting

Van een Kriek naar 9% speciaalbier

Favoriet was en is nog steeds ‘een rondje Vesting’ doen. Echt een begrip in ons gezin. Daarmee bedoel ik een fijne wandeling. Deels in de natuur en (soms ook) deels door het mooie, aantrekkelijke Vesting-stadje heen. Of  natuurlijk met een omweg via de speeltuin. Ook onze ‘stamkroeg’ vind je in ditzelfde stadje. Ik heb het over speciaalbier café Demmers. Ik dronk daar – oh nostalgie – mijn eerste biertje ever. Een kriek. Nu denk ik: “Erg zoet, brrr“. Destijds als eerste biertje was het perfect.

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!
Gezellig bij speciaalbier café Demmers

Peter weet het wel hoor!

Via de flesjes speciaalbieren van Brouwerij ’t IJ (met name ‘Struis’ was jarenlang favoriet) belandde ik – dankzij eigenaar en bierexpert Peter – bij allerlei lekkers van de tap. Heerlijk! Toen Mila geboren was namen we haar (vanaf dat ze een maandje of vier was) gewoon mee. Inmiddels is het appelsapje van Mila (het blijft een traktatie) helemaal ingeburgerd. Zo jammer dat we na een bezoek aan Demmers altijd nog naar huis moeten rijden. En het dus regelmatig bij één biertje houden. Jammer, want er is zoveel gezelligheid in Naarden-Vesting.

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!

Een speciaal boutique hotel

Toen ik dan ook hoorde dat er een heel mooi, kleinschalig, uniek boutique hotel was geopend stond ik heel enthousiast vooraan om het te bekijken. Ik zag het terras, de mooie gevel en liep even naar binnen om de mooie lichte ruimte met open keuken te bekijken. Maar naar de kamers was ik natuurlijk ook heel nieuwsgierig. Ik klom in de pen om mijn enthousiasme te delen met eigenaren Tessa en Wachter. En te vragen of we iets voor elkaar konden betekenen. Omdat ik namelijk echt het gevoel heb dat ik – herstel – Huib en ik (en inmiddels Mila ook) een band hebben met de Vesting. En ik dat pure en oprechte enthousiasme wil delen met jullie.

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!
Veel glas, waardoor het super ruimtelijk en licht oogt

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!
Altijd fijn, een open keuken

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!

Naarden-Vesting has it all

Pittoresk, kleinschalig, heel veel historie, mooi, bijna betoverend. Zo zou ik dit kleine plaatsje willen noemen. Wandelen? Loop een rondje in de natuur. Of bekijk het mooie historische centrum eens. Koningsdag vieren? Ideaal om naar de kinder vrijmarkt te gaan. Trek in een lekkere snack? Wist je dat Cafetaria De Vesting zelfs de Quote Eetgids heeft gehaald met hun bijzonder heerlijke zelfgemaakte en gebakken patatten? Liever een lekker (speciaal)biertje doen? Speciaalbier café Demmers weet raadt. En natuurlijk zijn er zo veel meer winkeltjes en leuke ‘places to be’ die een echte aanrader zijn in de Vesting.

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!
Heerlijk dineren in de Vesting Lounge

Vesting Lounge

Oh, je wilt dineren? Ook dat is mogelijk. Helaas bestaat Indonesisch restaurant Melati niet meer, maar wist je dat Tessa en Wachter ook een restaurant – de Vesting Lounge – hebben geopend, behorende bij en natuurlijk ín het hotel? Een heldere, mooi verlichte ruimte met een open keuken. Gezelligheid, sfeer. Dat is wat je kan verwachten. Wat je daar kan proeven? Van welke gerechten je kunt genieten? Alleen, samen of met je kind? Wij onderzochten het voor je.

Eet smakelijk!

Met zijn drietjes deelden we een tweetal snacks (groentesticks met zelfgemaakte piccalily en gewokte knoflookgarnalen in tomatensalsa) en drie heerlijke gerechtjes (pulled salmon burger met knapperige sla, tomatensalsa en topping & pasta bolognese met gehaktballetjes, rucola en parmezaan & curry van kip en garnalen met basmatirijst en limoen). Als dessert ging Mila voor een bolletje vanille-ijs (en ze kreeg er twee) en Huib en ik deelden een overheerlijke Red Barn cheesecake. Startend met een heerlijk glas prosecco en verder proevend van heerlijke bijpassende wijnen was dit een heel compleet en heerlijk etentje. Een soort van ‘Moederdag’-datenight, maar dan met zijn drietjes.

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!
Need I say more? Alleen de foto van de pulled salmon burger mist (die hadden we te snel opgegeten)

Ik ben even spelen hoor mama

O ja, voordat ik het vergeet. Er is gewoon een prachtige speelkamer voor kinderen op de begane grond gebouwd. Ook hier weer veel aandacht voor de details (I love de lamp!). Hoe vaak komt het wel niet voor dat een (ontbijt, lunch of) diner nèt iets te lang duurt voor kinderen? Hoe fijn is het dan dat ze even een ‘break’ kunnen nemen in een speelkamer. In ons geval was het niet echt nodig (ik neem altijd iets mee voor als we uit eten gaan als gezin. Een blokje, pen of potlood of wat Lego), maar toch zie ik de aantrekkingskracht van een speelkamer waar ook echt aandacht aan is besteed.

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!
Die lamp! De lichtval!

Een aanwinst!

Persoonlijk vind ik dit mooie boutiquehotel een grote aanwinst voor de al aantrekkelijke Vesting. Wachter en Tessa hebben op een heel mooie manier de authenticiteit weten te combineren met het comfort van heden ten dage. De inrichting is bijzonder. Een combinatie van industrieel, glas, mooie kleuren, rauw en puur hout. Het oogt licht. Bijzonder. Het hotel ‘blends in perfectly‘ met de omgeving, zonder aan comfort in te boeten.

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!
Stijlvol appartment

Appartement / familiekamer

Wij mochten in het appartement logeren. Een extra breed bed, volledig uitgeruste (open) keuken èn een fijne tweepersoons slaapbank voor Mila, openslaande deuren naar je privé patiotuin(tje). Aan bijna alles is gedacht. Licht wat automatisch aangaat in de badkamer. Een fijn Nespresso-apparaat. De keuken met volledig toebehoren zelfs. Knisperend zacht wit beddengoed. Flatscreen smart tv’s (eerlijk is eerlijk, bij ons deden deze het nog niet. Niet erg, want we hadden toch de laptop mee). Een minimalistisch, maar tegelijkertijd heel gezellig interieur. Je ziet dat er veel persoonlijke aandacht aan is besteed. Hier is niet en masse ingekocht, maar met veel aandacht naar de details gekeken.

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!
De obligate #selfie (check de mooie badkamer!)

Ontwikkelpunten anyone?

Dat is wel heel erg positief allemaal Rory. Zijn er ook nog ontwikkelpunten te noemen? Natuurlijk zijn er bij de start van iets nieuws in het begin altijd wel wat ‘kinderziektes’ op te lossen. Wij hebben er weinig van gemerkt. Ok, zoals je hierboven kunt lezen deden de tv’s het nog niet (wij hadden er maar liefst twee op de kamer!). Ook weet ik niet helemaal zeker of ik het wel handig vind van het licht in de badkamer. Automatisch aangaan is fijn. Maar het duurt toch zeker 5 minuten voordat het licht – na het verlaten van de badkamer – uitgaat. Omdat je ernaast slaapt blijft het even wat licht. Maar hé, een kniesoor die daar op let.

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!
Prachtig uitzicht vanuit ons appartement. Wat wil een mens nog meer?

Wat doe je dan allemaal in Naarden-Vesting?

Optimale luxe en gezelligheid in het mooiste Vesting-stadje wat ik ken. Naast alle gezelligheid die (Moeder)dag – eerst een wandeling, toen een lekker speciaalbiertje (Mila een appelsap natuurlijk) – wandelden we rustig naar ons fijne appartement. Even omkleden, want hé, we gingen gezellig uit eten. Dat is overigens een van de dingen die ik Mila nu al bijbreng. Kleed je mooi (of zelfs feestelijk) aan, zo vaak als je maar kan. Want het leven is een feestje.

Van Vesting Lounge naar ‘Vesting Bed’

En na het heerlijke diner (check de menukaart) op naar de familiekamer. Lekker chillen. Mila voorlezen terwijl ze breeduit en trots op haar tweepersoons slaapbank lag. Daarna nog even samen napraten (van de Netflix-serie op de laptop is het niet eens meer gekomen) en toch vrij snel slapen (moe!). En de ochtend erna? Moederdag! Who cares dat die kleine alweer vroeg naast je bed staat? Dat kleine slaperige koppie die zo lief vraagt of je even in haar bed komt liggen. Het gezellige kletsen. Ook over het prachtige moederdagcadeau wat ze op school heeft gemaakt (en ik was vergeten mee te nemen, *kuch*). Ik smelt.

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!
Heerlijk ontbijten in de Vesting lounge (ai, als ik zo mijn oogjes zie was ik toe aan koffie)

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!
Een heel uitgebreid ontbijt met vers fruit en allerlei versbereid lekkers (en dan staat het knapperige brood en de croissants nog niet eens op de foto)

Uit ontbijten gaan

Als we dan ook nog ‘uit ontbijten’ gaan – zoals wij dat noemen – is het Moederdag sprookje compleet. Heerlijk knapperig vers zuurdesem brood, croissants, chocoladebroodjes. Maar ook verse meloen, frambozen en blauwe bessen. Yoghurt, knapperige muesli en vers klaargemaakte scrambled eggs. Jus d’orange erbij, thee en cappuccino. Mjam! Moederdag 2017 is memorabel. Omdat we het in ‘onze’ Vesting hebben gevierd. We het als gezin zó gezellig hebben gehad in het prachtige Vesting Hotel. We zijn blij, heel tevreden. En happy. We hebben genoten! Als gezin. Er is liefde.

Heb je iets te vieren? Vier het in de Vesting!

Gaan jullie weleens als gezin een kort weekendje logeren? En ben jij weleens in Naarden-Vesting geweest?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit artikel is een samenwerking

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]