Amsterdam Light Festival met Starboard Boats

Amsterdam Light Festival met Starboard Boats

In Lifestyle by Roryblokzijl8 Comments

Mijn eerste event van het nieuwe jaar was meteen ook een hele mooie. Ik mocht genieten van een private cruise tijdens het Amsterdam Light Festival op woensdag 11 januari 2023. En laat het nu de eerste keer voor mij zijn geweest ‘ever‘! Voor man en kind maakt het alweer een aantal jaren deel uit van de routine in januari en natuurlijk heb ik daar weleens foto’s van gezien. Maar het lichtjesfestival daadwerkelijk zelf meemaken? Is superleuk!

Voor alles is een eerste keer, ook voor het Amsterdam Light Festival

Na de treinreis naar Amsterdam, was het toch echt het handigst om de metro te nemen naar het Waterlooplein (het zijn maar twee haltes) voor de opstaplocatie van Starboard Boats. In ‘mijn’ De Nederlandsche Bank-tijd vermeed ik de metro het liefste. Als ik tot een uurtje of 7 in de avond werkte vond ik het oprecht heel vervelend om met de metro naar het centraal station te gaan. Ik voelde mij onveilig, de ruimtes waren vaak niet schoon en de metro’s leken altijd overvol.

Amsterdam Light Festival met Starboard Boats

Amsterdam Light Festival Cruise

Hoe anders was het nu. Snel, praktisch en handig. Na aankomst is het een kort stukje lopen naar de opstapplek aan de Amstel 178. Handig ook om te verzamelen vanaf 16.30 uur, want ze wachten niet! Van 16.45 – 18.00 uur kun je – met een drankje (en in ons geval een hapje) – genieten van de prachtige lichtkunstwerken op en langs de Amsterdamse grachten. Heel bijzonder om dat als groep, oftewel ‘en petit comité’ mee te maken via een privé boottocht in Amsterdam.

Amsterdam Light Festival met Starboard Boats

Wat kost dat?

Als individuele bezoeker kun je voor 35 euro meevaren met een sloep met open bar en het Amsterdam Light Festival vanaf het water zien. Als je geluk hebt, tref je een sloep met een toilet (klein maar fijn). Maar ik moet eerlijk zeggen dat – ondanks dat wij een sloep hadden zonder toilet – ik het niet heb gemist. De anderhalf uur gaat zó snel voorbij. Al je aandacht gaat uit naar de mooie lichtkunstwerken en hetgeen de gids / tourguide van Starboard Boats erover te zeggen heeft. Want dat is meteen ook het leuke, de informatie die je krijgt maakt het nog meer interactief.

Amsterdam Light Festival met Starboard Boats

Wat je allemaal ziet bij editie 11 van Amsterdam Light Festival?
Dit was alweer editie 11 van het Amsterdam Light Festival. Je ziet echt zoveel! Denk aan werken van 20 kunstenaars (individuen, duo’s en collectieven). Een bijzondere mix van opkomend talent én bekende namen, afkomstig uit eigen land maar ook daarbuiten. Het thema? ‘Imagine Beyond’. Geniet van de wereld van je verbeelding. Het festival nodigt je uit om met  verschillende festivalbelevingen de werkelijkheid even los te laten. Ik vond het heel bijzonder om tijdens een boottocht ‘op reis’ te gaan en het lichtjesfestival te beleven vanaf het water.
Amsterdam Light Festival met Starboard Boats
Leuk om te doen als individu, met je gezin of als groep. Ken jij Starboard Boats al en ben jij weleens naar het Amsterdam Light Festival geweest?
Tot de volgende keer.
Rory Blokzijl
Voor deze private cruise ben ik uitgenodigd