Met de blogboot op reis

Met de blogboot op reis

In Lifestyle by Roryblokzijl18 Comments

Afgelopen dinsdag was het zover. Mijn eerste blogevent sinds tijden. Marguerita van Marstyle organiseerde een kleinschalig en intiem event met de ‘blogboot‘. Denk aan een mooie salonboot waar je met zijn tienen (normaal gesproken met rond de 40 personen) coronaproof op de Amsterdamse grachten vaart. Boottocht Amsterdam to the max! En niet alleen dat. Onder het genot van een hapje en drankje (goed geregeld bij Starboard Boats) kregen we een heel leuk programma voorgeschoteld.

Emma hoofdkussens

Zo vertelt Anne ons – tijdens de blogboot vaartocht – uitgebreid over de twee soorten hoofdkussens van Emma (bekend van de Emma matrassen): het micro-fiber kussen en het foam kussen. We horen alles over de verschillen en overeenkomsten. Krijgen uitgebreid inzage in de binnenkant van de hoofdkussens en … krijgen zelfs een foam kussen mee naar huis om uitgebreid te testen. Want dat goed slapen belangrijk voor je is weten we, maar wist je al dat slaaptekort ook echt een negatief effect heeft op je gezondheid?

Met de blogboot op reis

Tips van een slaapexpert

Daarom vond ik het ook heel fijn om de beste tips en meest gemaakte fouten van slaapexpert Verena Senn (van Emma – The sleep company) te horen. Het lijkt een open deur en toch trap je er zelf vaak in (ik ook!) Even in het kort. Regelmaat! Elke dag rond dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan. Dat zorgt voor een regelmatig slaapritme waar je lichaam (en je gezondheid) wel bij vaart.

Met de blogboot op reis

‘Opslomen’

Een hele leuke term! Die houden we erin. Laat je lichaam op tijd (twee uur van te voren) wennen aan de komende slaap door rustig aan te doen, een warme douche te nemen. O ja. En eet niet kort voor het slapen gaan! Anders gaat je lichaam flink aan de slag met het verwerken daarvan terwijl het zich eigenlijk klaar moet maken voor de slaap. Last but not least kom je dan sneller aan (ai, ik eet best nog wel eens een handje noten of een schoteltje chips of een appeltje voor het slapen gaan).

Blogboot-school

School tijdens de blogboot-vaart? Zo zou je het bijna noemen, want ik wist wel dat blauw licht vlak voor het slapen gaan slecht is (niet meer zo vaak op je telefoon kijken Rory!) maar dat LED-verlichting niet goed is wist ik niet. En ook goed om te weten. Blauw licht overdag helpt je om ’s avonds juist beter in slaap te komen. Weer wat geleerd. En toen was het de beurt aan Colette om ons meer te vertellen over de Wild Pig Wines (wist je dat ze een nieuwe fles hebben ontwikkeld die 110 gram lichter is? Beter voor het milieu!).

Met de blogboot op reis
Photocredits: Be a fit mom

Mijn wijnwiel

Stiekem kan ik jullie wel vertellen dat ik ze eigenlijk best goed ken en ze regelmatig bij de lokale supermarkt (aka Albert Heijn) koop. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Syrah rosé, de Merlot en de Shiraz. Maar ook de Viognier kan mij erg bekoren. Maar waarom eigenlijk? Waarop baseer je jouw keuze en hoe zou dat ook anders kunnen? Colette maakte mij nieuwsgierig. Vervolgens kregen we allemaal een blanco ‘wijnwiel’ uitgereikt. Waarna een mini-proeverij volgde. Wat nu zo uniek is aan het ‘wijnwiel’? Soms weet je niet waarop je de keuze voor een wijn moet baseren. Het wijnwiel kan je daarbij helpen.

Met de blogboot op reis
Photocredits: Be a fit mom

Een Wild Pig op de blogboot

Kies je een wijn gebaseerd op de maaltijd die je nuttigt? Op je smaak? Hoe leuk zou het zijn als je een heel andere (smaak)associatie eraan kunt geven? Ik noem een voorbeeld. Ik laat eerst de wijn ‘walsen’ in het glas. Ruik vervolgens aan de wijn, voordat ik een klein nipje neem. Dat laat ik in mijn mond rondgaan, voordat ik het doorslik. Terwijl je dat doet beantwoord je een aantal vragen die op het wijnwiel staan. Waar droom je over als je deze wijn drinkt? Op welk moment zou dit de ideale wijn zijn? Met wie ga je de volgende keer deze wijn drinken? Waar denk je nu aan?

Met de blogboot op reis

Op reis met de blogboot? Van Viognier via Syrah rosé naar Shiraz

Een voorbeeld. Bij de Wild Pig Viognier ben ik aan het borrelen – aan het einde van de middag – op het terras van een goed restaurant met een vriendin. Terwijl we bijpraten staren we over de uitgestrekte velden en genieten van het mooie uitzicht (en dat kan dan voor mijn gevoel in de Provence zijn, maar net zo goed op het terras van restaurant As in Amsterdam). De Wild Pig Syrah rosé drinken we (man en ik) aan het einde van een prachtige stranddag in onze ligstoelen terwijl we kijken naar de zonsondergang. Dromend over dat andere moment, dat strand van Bali bijvoorbeeld, waar we zo graag weer eens naartoe willen.

Met de blogboot op reis

Een spelletje doen op de blogboot

Daarna was het tijd voor een spelletje (heel slim dat we de proeverij ervoor hebben gedaan). De remmen gingen los en de gêne was weg. Ik heb het natuurlijk over het spel HINT van Asmodee. Gezellig was het al op de blogboot, maar het werd nóg gezelliger. Want hoe kun je elkaar beter leren kennen, dan tijdens een spelletje waarbij je elkaar een HINT moet geven? En wist je dat je het op allerlei manieren kunt doen? Neuriën, tekenen, uitbeelden, alles is mogelijk. Als je maar duidelijk maakt wat bedoeld wordt (en je het ‘verboden’ woord vermijdt).

Met de blogboot op reis
Photocredits: Marstyle

Zeg, geef jij eens een HINT

Hoe dat tijdens de boottocht dan ging? Britt (Britstyle) neuriede zomaar drie liedjes van Marco Borsato bij elkaar. Anne-Marie (My Happy Kitchen) wist – al toen ik nog niet eens met de fles klaar was – dat ik winkelketen Gall&Gall aan het tekenen was. En Anne (dok30communicatie en Emma matras) deed nauwgezet gymoefeningen – zelfs liggend op de vloer – voor die we moesten raden. Claudia (Be a fit mom) maakte een mooi vogelnestje (yogahoudingen) en Sandra (Zosan & Co) bleek goed koekjes te kunnen tekenen. Eerlijk is eerlijk. We vonden het allemaal hartstikke leuk om te doen.

Met de blogboot op reis
Photocredits: Marstyle

Canal clean ups met Starboard Boats

Maar er was ook aandacht voor de meer serieuze zaken. Zoals al het plastic dat we in de grachten zagen drijven. Starboard boats is een rondvaartbedrijf dat zich richt op luxe privé boottochten door de Amsterdamse grachten. Denk aan een gloednieuwe elektrische boot, compleet met een toilet (ondergetekende heeft die maar liefst twee keer uitgeprobeerd), (verwarmde) kussens, WIFI en een overdekking voor als het weer omslaat (tijdens onze boottocht vielen er gelukkig maar enkele spatjes en was het verder mooi, zonnig weer). Mo – onze schipper – was heel professioneel en bracht ons veilig en soepel van begin- tot eindpunt.

Met de blogboot op reis
Colette heeft een flinke vangst!

Met de blogboot op reis
Photocredits: Marstyle

Plastic vissen vanaf de blogboot

Starboard Boats wil ook een positieve bijdrage brengen aan het milieu. Ze gaan voor duurzaamheid (elektrische boten). Hoe mooi is het dat ze niet alleen hun bedrijfsafval recyclen maar ook maandelijks canal cleanups organiseren om bij te dragen aan het zo schoon mogelijk houden van de grachten? Het plastic dat uit de grachten wordt gevist geven ze door aan een bedrijf dat er producten van maakt zoals klokken, kinderspeelgoed en bijvoorbeeld sleutelhangers. Iets negatiefs omzetten in iets positiefs. Dat doen ze goed. En wij mochten daaraan meewerken!

Met de blogboot op reis
Behalve het foam hoofdkussen van Emma en een fles wijn van Wild Pig Wines (ik koos voor de Syrah rosé), kregen we in de goodiebag ook nog het spel HINT van Asmodee, leuke goodies van Wild Pig, Aquabeads, een figuurtje van Sylvanian Family en vier vrijkaarten voor het PIT Veiligheidsmuseum

Resumerend…

Kortom, al met al een hele leuke ochtend om te herinneren, in meerdere opzichten. Heel fijn om te ervaren dat – ook in coronatijd – het mogelijk is om een kleinschalig en daardoor veilig en intiem blogevent bij te wonen. Dank voor de goede organisatie en de uitnodiging Marguerita!

Heb jij weleens op de Amsterdamse grachten gevaren?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De genoemde producten heb ik gekregen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]