Als veertigplusser (nog) midden in het leven staan

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl18 Comments

Ik hink op twee benen met deze uitspraak. “Als veertigplusser (nog) midden in het leven staan“. Laat ik met het positieve beginnen. Natuurlijk sta je – als veertigplusser – nog volop in het leven. Ik bedoel, kom op! Met alles wat het leven ons te bieden heeft. Daar doe je toch alles voor (en mee)?

30? Dan ben je stokoud!

Aan de andere kant. Weet je nog hoe je vroeger zelf – als kind – erin stond? Ooms en tantes waren in de dertig en dat vond ik toch echt stokoud. Uh … deze veertigplusser is inmiddels 47 en gaat in 2018 toch echt richting de 48, maar ik voel mij oprecht nog jong en ‘vivid‘.

Iets met midden in het leven staan

Komen we bij de andere kant. Bij dat ‘nog’. Wanneer houdt het dan op? Dat midden in het leven staan? Wat mij betreft? Nooit. En nu met iets met realisme Rory. Ok, mijn antwoord is dan – nog steeds – nooit! Want ik denk dat je er zelf een zegje in hebt. Alles valt of staat met hoe je jezelf voelt. Maar doe je dat niet grotendeels zelf?

Als veertigplusser (nog) midden in het leven staan
Een (klein) deel van de party collectie van Klingel

Kling, klokjes ‘Klingel’-ingeling

Kledingmerk Klingel heeft het wat dat betreft goed begrepen. Ik werd door Melanie van Maison PR uitgenodigd als ‘een van de (veertigplus) vrouwen die midden in het leven staat’. En daar ben ik trots op! Zwanger op mijn veertigste. Bevallen op mijn 41ste. Nieuwe carrière gestart op mijn 43ste. Niet voor niets is mijn mantra: ‘Everything is possible‘.

Ik word gezien

Ik schrijf. Voor mijn blog. Maar ook kinderboekjes. Ben dit seizoen een van de 18 Koffietijdvrouwen. Ik merk dat ik meer gelezen wordt. Meer gevonden. Gezien. Ik word uitgenodigd voor leuke events. Dankbaar. Dat is het woord wat naar boven komt. Genieten, is wat ik doe. Van alles wat er gebeurt. Intens. De opdrachten die ik krijg. Mijn netwerk wat zich steeds meer uitbreidt. Is dat midden in het leven staan? Of niet?

Midden in het leven staan? Nou en of!

Net zoals bij het superleuke Klingel-event van afgelopen donderdag. Ook dat is trouwens volop midden in het leven staan. Vol enthousiasme de uitnodiging accepteren en pas later jezelf realiseren dat je was gevraagd als hulpmoeder bij het kerstdiner van kleuter op school. Ai. Maar weet je, het een hoeft het ander niet uit te sluiten.

Als veertigplusser (nog) midden in het leven staan
Hele fijne bindweefselmassage door Bodyfix. Check rechts mooie Claudia (van Beautytag) – photocredits: Anne van Luin

Bindweefselmassage, dankjewel universum!

Maar hoe goed voelde het universum aan dat dit juist de ultieme combinatie was! Want bij binnenkomst merkte ik al direct. Dit ging héél gaaf worden. Eindelijk kon ik zelf ervaren hoe een bindweefselmassage van mijn gezichtshuid zou aanvoelen. Natuurlijk van Bodyfix, naar het schijnt de beste massageservice van Amsterdam. Ik zag deze ladies nu al zó vaak in de Instagram stories van Jeanine (van Prêt-à-Pregnant) voorbij komen. En nu kon ik het dan zelf ervaren. Wow, wow en nog eens wow. Ondanks dat de masseuse zei dat het voor deze gelegenheid een ‘soft’ massage zou zijn, voelde het zó goed.

Als veertigplusser (nog) midden in het leven staan
Styling by Manon de Boer! En wat vind je van mijn partydress? – photocredits: Anne van Luin

Party all day & night

Daarna kon ik direct de party collectie van Klingel bekijken, samen met styliste Manon den Boer. Je begrijpt dat mijn blik onmiddellijk naar deze waan-zin-nige jurk ging! Waar zwart, zwart of zwart meestal ‘mijn’ kleur is vond ik het juist te gek om – vooruit – als veertigplusser die midden in het leven staat voor deze oogverblindende jurk te gaan. En al zeg ik het zelf. Ik kan het hebben, toch?

Als veertigplusser (nog) midden in het leven staan
Hashtag ‘shareentopstylist’! – photocredits: Anne van Luin

Mijn kerstboodschap als veertigplusser

Na een touch-up (of eigenlijk make-over, wat hebben ze mij mooi gemaakt), een mooi lakje (Sally Hansen, Mauve Mantra. Wát een kleur) en een waanzinnig feestkapsel (dankjulliewel!) was ik helemaal klaar voor de videoboodschap die ik in mijn (Klingel-)partydress mocht inspreken. Dat was best spannend trouwens. Want waar de een haar boodschap in ging zingen, een ander vol enthousiasme een monoloog aan het houden was, wilde ik juist dicht bij mijzelf blijven. Zo leuk om te merken hoe iedereen anders is.

Als veertigplusser (nog) midden in het leven staan
De #selfie die ik dan toch altijd wel even wil maken

Ruk navigatie! (of deed ik toch zelf iets verkeerd?)

Maar wat ging de tijd snel voorbij! Ik moest om 17 uur toch echt snel richting school gaan. Omgekleed in mijn – geheel niet onaardige – LaDress jurk toog ik via een omweg – ruk navigatie – via Ouderkerk aan de Amstel, naar de school waar ik als hulpmoeder aanwezig was bij het laatste uur van het (veel te lange anderhalf uur durende) kerstdiner van kleuter. H. heeft het begin en de voorbereidingen voor zijn rekening genomen (dankjewel lieverd!) en ik kon eigenlijk meteen ‘instromen’.

Open deur: geniet van het leven

Al met al een dag om met dankbaarheid op terug te kijken. Wat een ge-wel-di-ge middag om oprecht midden in het leven te staan. Move away everyone, deze veertigplusser geniet oprecht van het leven. Om dit relaas maar te eindigen met de kerstboodschap zoals ik die ingesproken heb: “Blijf dicht bij jezelf. Geniet van het leven. Wees dankbaar voor wat er is. Denk aan jezelf (want pas als je goed voor jezelf zorgt kan je goed voor anderen zorgen) en denk aan anderen. Hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2018!”

Wat is jouw kerstwens?

Liefs en tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Ik ben uitgenodigd voor dit event

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]