Verzorg je gezicht met de Mindful Skin-lijn van Kneipp

Verzorg je gezicht met de Mindful Skin-lijn van Kneipp

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl23 Comments

Soms komt iets op je pad maar klopt het qua timing niet helemaal. Ik zat zelf volop in de testfase van een aantal merken. En toevallig liep dat achter elkaar door. En ineens ging de deurbel en ontving ik een doos met daarin de nieuwe complete gezichtsverzorgingslijn van Kneipp: ‘Mindful Skin’. Wow! Jullie weten inmiddels wel dat ook Kneipp behoort tot een van mijn favoriete merken voor de huid van mijn lichaam. Hoe tof is het dan dat ze ook een verzorgingslijn voor het gezicht hebben ontwikkeld: Mindful Skin.

Niet “Mind Your Step” maar Mind-ful Skin

Omdat ik natuurlijk té nieuwsgierig was heb ik het testen van andere producten onderbroken om een week lang de producten uit deze fijne lijn van Kneipp uit te proberen. Maar dat is niet genoeg om te kunnen vertellen over wat het voor je huid doet. Ik kan alleen maar aangeven dat de producten prettig aanvoelen op mijn huid. Het lange termijn effect? Daar zou ik te weinig over kunnen schrijven. Daarom bedacht ik mij ineens. Waarom geef ik niet deze lijn aan Mariëlle? Zij is een hele leuke, spontane en levenslustige vrouw en een vriendin van mijn ‘bestie’.

Verzorg je gezicht met de Mindful Skin-lijn van Kneipp

Mariëlles review…

Daar had ze wel oren naar en zo gezegd, zo gedaan. Hieronder lees je dus de review van Mariëlle, al dan niet aangevuld door mij met informatie per product uit de Mindful Skin-lijn.

Mindful Skin: excellent!

Nou Rory, als eerste onwijs bedankt dat ik deze gezichtsverzorgingslijn van Kneipp – Mindful Skin – mocht testen. We hadden afgesproken dat ik alle producten minimaal vijf weken zou testen, maar volgens mij gebruik ik ze nu al ruim twee maanden uit. Als ik in één woord mijn spontane mening mag geven? Ik vind deze lijn echt excellent!

En het formaat van elk product!
Nog los van de producten zelf – waar ik zo meteen nog iets meer over zal zeggen – vind ik deze lijn bijzonder handig qua formaat. Neem de Refreshing Cleansing gel, deze zit in een grote pompflacon die – hup – zo mee kan onder de douche ’s ochtends vroeg. Hoe handig is dat? Multifunctioneel bezig zijn. En voor degenen die hun bril of lenzen nog niet inhebben als ze hun huid gaan verzorgen: het formaat van ieder flesje is verschillend. Zo kan ik zonder verder te hoeven kijken wat wat is, het kleinste pompflesje pakken, de Reviving Eye Cream.
Daarna de iets grotere pompflacon voor de het Boosting Vitamin Serum en de grootste pompflacon voor de Moisturizing 24h Cream. Zo bracht ik het ook op…van klein naar groot. Eigenlijk heel eenvoudig en logisch. Daarnaast gebruik ik dus ook nog de twee potjes crème. Voor overdag de Protecting Day Cream en voor de nacht de Regenerating Sleeping Cream.
De complete Mindful Skin-lijn van Kneipp
Met zes producten heb ik een complete reinigings- en verzorgingslijn in huis. Merci, Thank you en wow! Ik ben hier echt zó enthousiast over. I love it!!!  Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik echt nog nooit eerder een complete lijn heb gehad en heb gebruikt. Meestal gebruikte ik alleen een milk om mijn huid te reinigen en een tonic erbij, en dan een basic crème daarover heen. Maar nu….! Mijn huid is en voelt echt beter aan, alsof die meer ‘gevoed’ is. Ik ervaar nu bijvoorbeeld dat mijn gezichtshuid niet meer trekt. Alsof mijn huid de hele dag door gehydrateerd en glad blijft en echt goed is ‘gevoed’. Het fijne is dat ik deze producten heel makkelijk vind in gebruik en ik gebruik ze ook heel graag!
Matchy Matchy
Alle zes producten passen goed bij elkaar en ik vind het dan ook oprecht een goed samengestelde lijn. Misschien een detail, maar de verschillende maten kloppen ook met het verbruik als ik zo kijk naar de hoeveelheid die ik dagelijks nodig heb voor mijn gezicht. De Reviving Eye Cream bijvoorbeeld zit in de kleinste flacon en daar heb je ook het minste van nodig. Mijn voorspelling is dan ook dat de producten allemaal zo’n beetje tegelijkertijd ‘op’ zullen raken. Maar weet je, na ruim twee maanden dagelijks gebruik kan ik je vertellen dat ik de bodem nog niet zie, haha! Kortom, een prima prijs-kwaliteit verhouding lijkt mij.
It’s all about the scent
De Refreshing Cleansing gel ruikt gewoon heerlijk en maakt mijn huid goed en zacht schoon. Een echte hydratatieboost voor je gezichtshuid. En lekker makkelijk in gebruik, want door het pompflacon systeem kan hij zo mee onder de douche. Ik gebruik dit overigens echt iedere ochtend en avond. Twee keer per dag je gezicht reinigen is – vind ik – echt heel belangrijk. Alleen op die manier kunnen serums en crèmes erna goed hun werk doen.
Verfrissend en aquatisch
Ik ben best heel kritisch op hoe een product ruikt en ik vind dat bij deze lijn oprecht heel verfijnd. Het mag voor mij niet te sterk ruiken, dan stoot een product mij af. Bij deze lijn is dat totaal niet het geval. Ik vind de geur juist licht en aantrekkelijk fris. Dat staat overigens op alle pompflacons ook vermeld:  Een “verfrissende aquatische geur”. Nou, dat vind ik perfect omschreven.
En de substantie dan?
En dan iets over de substantie en de werking. Zowel de Reviving Eye cream, Het Boosting Vitamin serum en ook de Moisturizing 24h Cream zijn alledrie lekker makkelijk smeerbaar. Denk aan een lichte, zelfs wat vloeibare substantie. Snel en makkelijk aan te brengen en het trekt ook prima en snel in. Het voelt heel fijn aan op mijn huid.
De Mindful Skin-lijn van Kneipp bevat ook wat vollere crèmes
Dan de Protecting Day cream (dagelijkse bescherming tegen omgevingsvervuiling en stress) en de Regenerating Sleeping cream (dagelijks herstel van omgevingsvervuiling en huidstress). Dit zijn wat dikkere crèmes en deze vind je in een echt potje (met schroefdeksel).  De textuur en geur is net even anders, denk aan wat vollere crèmes. Op de potjes staat: “zachte en cocooning geur”. Ik zou het zelf niet beter kunnen zeggen: helemaal mee eens.
Vijftigplus en still going strong!
Wat kan ik er verder nog meer over vertellen? Misschien dat mijn foto’s genoeg zeggen? Ik ben namelijk op weg naar de zestig en ik vind dat mijn huid er heerlijk uitziet! Ik ben dan ook heel blij met deze complete gezichtsverzorgingslijn van Kneipp. Ik maak alles lekker helemaal op!
Verzorg je gezicht met de Mindful Skin-lijn van Kneipp
Verzorg je gezicht met de Mindful Skin-lijn van Kneipp

Mariëlle, dank voor je uitgebreide testperiode, review en fijn dat je zo enthousiast bent! En.. op weg naar de zestig ?!? Wow! Dat zou je zeker niet zeggen.

Hebben jullie al eens gehoord van de Mindful Skin-lijn van Kneipp?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

 

Refreshing Cleansing gel – 190 ml – € 9,99

Moisturizing 24H cream – 50 ml – € 19,99

Protecting Day cream – 50 ml – € 19,99

Regenerating Sleeping cream – 50 ml – € 19,99

Boosting Vitamin serum – 30 ml – € 19,99

Reviving Eye cream – 15 ml – € 16,99

Op dit moment  zijn de producten op de site van Kneipp met 30% korting verkrijgbaar!