50+ en genieten? Tips en tricks van deze vijftigplusser

50+ en genieten? Tips en tricks van deze vijftigplusser

In Gezichtsverzorging & make-up, Persoonlijk by Roryblokzijl12 Comments

Genieten? Deze vijftigplusser doet dat in ieder geval wel. Ik bedoel, ik voel mijzelf eigenlijk een stuk jonger. Of dat nu komt door mijn Indische roots, het feit dat ik een jong kind heb (houd je jong) of doordat ik voldoende beweeg en gezond probeer te eten en drinken. Hoe dan ook. Mijn lichaam en mijn huid (en haar) worden natuurlijk wel ouder. Maar… ik geloof absoluut in aging gracefully. Aan mijn lichaam geen polonaise (lees: verstrekkende ingrepen). Ik zou het eerlijk gezegd niet eens durven.

Altijd jezelf blijven verzorgen als vijftigplusser

Maar jezelf goed verzorgen? Aan de buitenkant, van binnen en ook geestelijk? Yes please. Sinds kort ga ik weer regelmatig naar de haptonoom die ik al jaren ken. Zij kan mij zo goed helpen om echt te voelen wat er binnenin mij speelt. De ruis eruit halen. Zij attendeert mij op dingen als hoe je de negativiteit en de angsten kunt beheersen, of beter gezegd relativeren. Want wegduwen of doen alsof ze niet bestaan? Dat werkt niet.

50+ en genieten? Tips en tricks van deze vijftigplusser

Komt ze weer aan met die huidverzorging… Maar als vijftigplusser is dat zo gek nog niet

Huidverzorging is natuurlijk helemaal mijn ding. Zo anders dan toen ik begon met bloggen. Toen zat ik veel meer – al houd ik totaal niet van hokjesgeest – in de ‘mamablogger’-hoek. Terwijl al vrij snel de ontwikkeling naar de huidverzorging en make-up begon te komen. Want als veertigplusser (destijds, al ben ik het natuurlijk nog steeds) ben je gewoon ook best interessant voor PR-bureaus en beauty merken. De doelgroep van veertig- en vijftigplussers wordt nu eenmaal groter nu er een vergrijzing gaande is. En daar is niets mis mee.

Carmen kijkt naar het hele plaatje

Eigenlijk vind ik ‘aging gracefully’ niet eens zo positief klinken. Wat vind je van de titel van het tweede boek, de tweede 50+ beauty guide van Carmen Zomers: Ageless. Het woord ‘ageless’ heeft voor mij een positieve insteek. Maar over het boek van Carmen. Denk aan snelle, handige tips met veel effect voor de vijftigplusser. Eenvoudige tips, maar waar je jezelf wel mooi door kan voelen. Zoals Carmen Zomers zo mooi zegt: “Ik kijk niet zozeer naar hoeveel rimpels iemand heeft, maar ik kijk naar het hele plaatje“. Een van de tips waar ik zelf nog niet aan had gedacht, maar wat mijn kapper wél ooit heeft geroepen: gebruik zilvershampoo, want dat voorkomt dat je haar geel verkleurt.

50+ en genieten? Tips en tricks van deze vijftigplusser

Mijn blog groeit met mij mee

Maar er is ook meer dan beauty, want als – fiftyish – Bourgondiër begint steeds meer mij te triggeren. Food, drinks, restaurants, logeren in hotels en vakantieverblijven. Ik word er blij van. Net als van het testen van mooie bolides overigens. Het past bij mij, mijn situatie van vijftigplusser zijn en bij mijn blog. Met het ouder worden komen er als vanzelf dingen op mijn pad die mee kunnen groeien met mij én mijn blog. Dat gezegd hebbende wilde ik nu juist schrijven over een aantal fijne producten die mij als vijftigplusser heel goed bevallen – en waarom.

Here we go: Squalan-fan vanaf het moment dat mijn oog erop viel

Squalan body oil, ik schreef er al eerder over. Het is natuurlijk, het is fijn én het is multifunctioneel inzetbaar. Ten tijde van de pandemie heel goed voor je handen, maar over het algemeen heerlijk voor je (lichaams)huid, al breng ik het ook zo nu en dan in de puntjes van mijn haar aan. Ook zo fijn om in je tas te hebben, de Pure Squalan roller. Omdat in dat product de minste ingrediënten verwerkt zitten, is dat ideaal voor mijn eczeemgevoelige huid. Op die manier heb ik altijd iets bij mij ‘to the rescue‘ en daar ben ik oprecht heel blij mee. Essentieel voor iedere veertig- en vijftigplusser vind ik zelf.

50+ en genieten? Tips en tricks van deze vijftigplusser

Squalan Eye is heaven!

Had ik al verteld dat ik voor het eczeem rondom mijn ogen voorheen toch het meest Squalan Eye heb gebruikt? Toegegeven, daar zit net even wat meer aan ingrediënten in dan in de Pure Squalan, maar gek genoeg werkt dat voor mijn ogen toch het beste. Het irriteert het minst. En – al moet ik natuurlijk wel opletten dat ik het niet te dicht bij mijn oogleden aanbreng – ik voel oprecht een verlichting van de droogheid en ook van het eczeem. Al is het wel seizoengebonden en ben ik er nog steeds niet helemaal vanaf*. Maar verlichting van de jeuk, trekkerigheid, schilfers en roodheid is al erg prettig.

Bye Bye Wrinkled Eye

Wat eveneens een verlichting gaf? De Skin for Skin eye pads, oftewel ‘Bye Bye Wrinkled Eye‘. Wat het precies zijn? Oogmaskers die pure collageen bevatten. Ze hydrateren, herstellen en – voor mij heel belangrijk – verzachten de huid rond de ogen. Prettig neveneffect is dat ze fijne lijntjes, kraaienpootjes en rimpels vullen. Dus een uitgelezen product voor na een Oud en Nieuw-feest, een nieuwjaarsborrel of voor mij, op elk moment dat ik de droge, jeukerige huid rondom mijn ogen helemaal zat ben.

50+ en genieten? Tips en tricks van deze vijftigplusser

50+ en genieten? Tips en tricks van deze vijftigplusser
Belabberde foto, heerlijke eye sheets

Alpha-H Melting Moment Cleansing Balm

Ik kan niet anders zeggen. Een heerlijk product van Alpha-H met eveneens een multifunctionele werking. Het heerlijke is – vind ik – dat het product van ‘solide’ in een vloeibare vorm komt en natuurlijk dat je daarmee op een zachte en milde manier je huid reinigt en make-up verwijdert. Je huid wordt niet trekkerig en maakt het zelfs zacht. Ook te gebruiken voor je ogen! Maar wist je ook dat je deze balm kunt gebruiken als een soort van voedend en vochtinbrengend nachtmasker? Heerlijk als je een droge huid hebt trouwens. Ook heb ik H. met een schuin oog ernaar zien kijken, want ook fijn voor na het scheren.

Pluspunt. Deze balm werkt heel fijn bij een geïrriteerde huid en zelfs bij een gevoelige huid (zoals dermatitis en eczeem!). En natuurlijk ook belangrijk: vrij van parfum, minerale oliën, sulfaat en zeep. Niet getest op dieren. Wat zit er dan precies in? Denk aan kokosolie en druivenpitolie.

50+ en genieten? Tips en tricks van deze vijftigplusser

Winters genieten met Taoasis
Ja! De Taoasis geurset. Oooooh dit ben ik helemaal vergeten te gebruiken tijdens de Kerst. Daarom doe ik dat nu gewoon. Waarom? Omdat het er al zo ontzettend leuk uitziet (geurhout in de vorm van een kerstboom). Deze neemt namelijk de olie op en verspreidt op die manier de fijne geur van bloedsinaasappel, cacao en tonka. Wel echt een winters geurtje, maar hé, het is pas begin maart. De roomspray is overigens ook heerlijk en is een warme geur (sinaasappel, zilverspar en vetiver. En voor die laatste heb ik een zwak). Wist je dat Tasosis de specialist is op het gebied van etherische oliën en aromatherapie? Fijn: 100% natuurlijke oliën en geen chemische toevoegingen.
50+ en genieten? Tips en tricks van deze vijftigplusser
Colour & Spice geurkaars

Het klinkt gek, maar ik zweer erbij. In de ochtend nadat ik Mila naar school heb gebracht doe ik eerst even een aantal online oefeningen (pilates van Bailey Brown, of een yogaclass van ‘Yoga with Adriene’, of ik ga gewoon een potje dansen), dan een korte mediatie en vervolgens steek ik het eerste kwartier of half uur – ik ben heel zuinig met deze kaars – mijn geurkaars van Colour & Spice aan. Ik geloof oprecht in de werking van deze kaars op mijn energie. Dat de essentiële oliën die verwerkt zijn in de kaars een zuiverende werking hebben op energetisch niveau. Ik merk dat ik er heel rustig van word en dat het mij helpt om uit de drukte te blijven en in verbinding met hetgeen ik op dat moment doe.

50+ en genieten? Tips en tricks van deze vijftigplusser
Snik, inmiddels is deze alweer opperdepop

Goed om te weten

Wat ik zo mooi vind om te lezen over deze 100% biologische, vegan kaarsen? Los van het feit dat ze gemaakt zijn met de meest zuivere essentiële oliën? Alle kaarsen worden in Nederland met de hand gemaakt door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is om op deze manier zoveel mogelijk werk te bieden aan deze mensen, zodat ze uit hun isolement komen, ervaring op kunnen doen en ze weer actief onderdeel uitmaken van de gemeenschap.

Dat waren weer een aantal tips. And there is more to come! Wil je iets specifieks weten? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Vind ik leuk.

Wat is jouw ultieme tip op het gebied van huidverzorging, make-up of lifestyle als veertig- of vijftigplusser?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

* Naschrift: Uiteindelijk is de huiduitslag op mijn gezicht behoorlijk toegenomen. Rondom mijn ogen is atopisch eczeem geconstateerd en rondom mijn mond dermatitis perioralis. Daarvoor ben ik verwezen naar een dermatoloog, die ik nu nog met enige regelmaat zie. Dit vond plaats nadat ik het bovenstaande artikel heb geschreven.

De genoemde producten heb ik toegestuurd gekregen