Een krachtpatser van een luxe serum: Vital C15 van G.M. Collin

Een krachtpatser van een luxe serum: Vital C15 van G.M. Collin

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl9 Comments

Krachtpatser? Yes, dit luxe Vital C15-serum van G.M. Collin – in eerste instantie oogt het als een olie – heeft een formule met een krachtige combinatie van vitamine C en ferulinezuur. Prachtig als je de textuur van je huid wilt verfijnen en de verschijning van rimpels wilt verminderen. Een belofte die ik graag heel uitgebreid had willen checken. Helaas gooide een uitbraak van huiduitslag roet in het eten. Desalniettemin heb ik na een paar weken het testen weer opgepakt, alleen heb ik het serum nu gebruikt op de kwetsbare huid van mijn decolleté (dus ook een goede testplek!).

Iets met ouder worden

Jammer, want ik had het juist graag op mijn gezichtshuid willen testen. Nu heb ik dat maar krap een week kunnen doen voordat het atopisch eczeem rondom mijn ogen en dermatitis perioralis rondom mijn mond verscheen. Komt die huiduitslag door stress, door het ouder worden of is het deels aangeboren? Hoe dan ook, ik ben nu eenmaal geen 18 meer. Sterker nog, ik ben inmiddels alweer een paar jaartjes boven de vijftig. En dan is het essentieel om beter voor je lijf en leden te zorgen. En dus ook voor je huid.

Een krachtpatser van een luxe serum: Vital C15 van G.M. Collin

Tips voor de veertig- en vijftigplussers onder ons

Voldoende slaap, gezond en gevarieerd eten en drinken, het liefst niet roken (doe ik niet), ook niet al te veel alcohol (check) en voldoende beweging (ik doe inmiddels bijna iedere dag aan yoga) zijn heel belangrijk. Maar ook aan de buitenkant – en dan bedoel ik je huid – is er werk aan de winkel. In die zin dat ik graag een goede huidverzorgingsroutine hanteer en zo nu en dan kies voor iets extra’s, zoals dit luxe serum van G.M. Collin.

Wat doet dit Vital C15-serum?

Wat ik al heb gemerkt is dat het deel van mijn huid waarop ik het aanbreng er helderder uit lijkt te zien. Een beetje alsof er een (Instagram-)filter overheen zit. Volgens G.M. Collin verbetert het nieuwe generatie vitamine C-serum ook de elasticiteit en stevigheid van de huid. Het beschermt je huid, maakt de huid gladder (vlekkeloze huidteint) én het zou zorgen voor minder fijne lijntjes en rimpels. Een mooie belofte.

Een krachtpatser van een luxe serum: Vital C15 van G.M. Collin

Maar wat zit er dan precies aan ingrediënten in dit luxe serum?

G.M. Collin vertelt: “Deze formule bevat 15% VITAL C COMPLEX, maar ook vitamine C, ferulinezuur en camu camu-extract, evenals MATRIXYL® 3000. Niet voor niets is uit een klinische studie gebleken dat:
– 97% van de vrijwilligers merkte een stralendere huidteint op**
– 93% van de vrijwilligers merkte een verbetering van de huidelasticiteit op**
– Tot +72% verbetering van de huidtextuur*
– Tot -92% afname van de totale rimpellengte*

Opvallend!

Wat mij zelf opvalt aan de flacon? Los van het feit dat de verpakking – deze zwarte flacon – chique oogt (qua kleur, gewicht, uitstraling) heeft het ook een bijzondere opening. Als je aan de dop draait, dan komt deze als vanzelf omhoog. Daaronder vast zit een pipetje met daarin een hoeveelheid serum. Bij het drukken op de bovenkant komt het serum vrij. Alhoewel je de neiging hebt om alles eruit te drukken zou ik toch zelf voor zo’n twee à drie druppels gaan. Dat is echt genoeg.

Een krachtpatser van een luxe serum: Vital C15 van G.M. Collin

Luxe serum of olie?

De substantie van het serum is vrij dun en olie-achtig. De kleur is licht oranje. Het serum verdeelt heel fijn over de huid en wordt makkelijk opgenomen. De geur is wat kruidig en behoorlijk aanwezig, maar ik ervaar het zeker niet als storend. Belangrijker vind ik het dat je voelt dat het serum je huid intens voedt en vochtinbrengend is. Ik ervaar het als een soort van extra treatment, dit luxe serum dat je overigens wel snel dient op te maken. Na opening wordt aangegeven dat je het drie maanden kunt gebruiken.

Hoe lang gebruik jij een huidverzorgingsproduct?

Nu gebruik ik een product over het algemeen wel langer dan staat aangegeven (behalve mascara’s) mits de substantie nog hetzelfde is en als het niet gek ruikt of aanvoelt. Toch vind ik het wel kort, maar misschien wordt bedoeld dat de werkzame stoffen dan beetje bij beetje gaan afnemen. Desalniettemin heb ik nu iets minder serum gebruikt, doordat ik het grotendeels op de huid van mijn decolleté heb getest. Normaliter gebruik ik het zowel in de ochtend als in de avond op de huid van mijn gezicht, hals én decolleté dus misschien was de flacon dan al leeg geweest.

Trakteer jij jezelf weleens op een luxe huidverzorgingsproduct? En waar gaat dan jouw voorkeur naar uit?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit luxe serum heb ik toegezonden gekregen, zoals altijd beïnvloed dat mijn oprechte mening niet

G.M. Collin Vital C15 Serum – 30 ml – € 110,00 – verkrijgbaar bij G.M. Collin

 

* Klinische studie bij 60 vrouwen (gemiddelde leeftijd 50,4 jaar), alle huidtypes. De werkzaamheid en tolerantie werden getest op dag 0, 14 en 28.

** Subjectieve evaluatie. Uitgevoerd door Lab. Dermo-Cosmetik (G.M. Collin) ter plaatse. Individuele resultaten kunnen variëren.