Highlights van het (blog)jaar 2015

In Persoonlijk by RoryblokzijlLeave a Comment

Als je de titel zo leest, verwacht je misschien een spetterende blogpost, vol extravagante mooie verhalen? Nope, niets is minder waar. Want het is zoals het is. Dat is alweer heel wat jaren mijn motto. En dat blijft het eigenlijk ook wel. Een mooi mantra toch? Want ook ‘lowlights‘ kunnen zorgen voor highlights in je leven. 

Highlights ervaar je als je de lowlights er durft te laten zijn

Als je geen lowlights meemaakt, dan kun je de highlights ook minder goed voelen. Klinkt logisch, toch? Soms moet je namelijk wel eens een pas op de plaats nemen. Om ruimte te maken om de dingen goed te doorvoelen. Maar dan ook ècht doorvoelen. Lichamelijk. Heb jij dat wel eens gedaan? Want meestal voel je jezelf rot, maar ga je al snel door het gevoel heen. Zonder het echt te ervaren.

Feel your force

Hoe ik het heb geleerd? Ga zitten op een stoel. Voel met je billen de stoel. Met je rug zit je tegen de leuning aan. Je voeten plat op de grond. Echt ‘aarden’. Sluit je ogen. En voel. Waarom voel je jezelf rot? Waar voel je dat precies? In je keel (brok in je keel of keelpijn)? In je borst (pijn of druk) of in je maag (pijn)? Visualiseer het. Erken het. Laat het er zijn. Ga niet allerlei vragen aan jezelf stellen. Of doordenken. Maar voel gewoon. Adem rustig in en uit vanuit je buik. Als het goed is word je daar rustig(er) van.

Highlights persoonlijk

Ikzelf voel mij daarna absoluut een stuk rustiger. Kan het allemaal beter overzien. En verrassend genoeg is er ook ineens ruimte. Ruimte voor kindness. Voor jezelf en daardoor ook weer voor anderen. Ik merk dat ik het steeds meer begin te leren. Het herkennen en erkennen wanneer het teveel wordt. En daar adequaat op te reageren. Ik laat nog net niet alles uit mijn handen vallen. Maar het gaat steeds meer die kant op. Een veertigplus moeder die meer lowlights (en daardoor steeds meer highlights) ervaart? Yes, I can.

Blog highlights

Maar je wilde toch ook nog wat vertellen over je blog? Highlights daarvan? Euh, heb je even? Ik ben heel erg blij en dankbaar dat steeds meer mensen hun weg naar mijn blog vinden. Blij dat ik mijn eigen koers ben blijven varen. Juist door ruimte voor mijzelf te blijven zoeken. Door zo nu en dan een pas op de plaats te nemen. Ben en blijf ik mijzelf. Ik geniet oprecht van alles en iedereen die op mijn weg komt. De grootste highlights zijn en blijven natuurlijk de uitgebreide en dierbare reacties die ik ontvang op artikelen. Maar er is ook meer.

Watskeburt?

Dit afgelopen jaar zijn er ontzettend leuke dingen gebeurd. Fijne samenwerkingen. Zoals de samenwerking met het prachtige merk Stokke (ik schreef een aantal artikelen over het supermooie baby- en kinderkamer concept Stokke Home). Het superfijne beddengoed van Poetree (heb jij de blogpost over dit kwaliteits dekbedovertrek al gelezen)? De auto’s die ik van Opel uitgebreid heb mogen testen (een artikel over de Opel KARL èn eentje over mijn persoonlijke droomauto, de Opel Mokka). En natuurlijk het door mijn nichtjes ontwikkelde ontwerp van de SlingGrip. Ideaal om als moeder te gebruiken voor je smartphone. En dan heb ik het nog niet eens over de leuke events!

Highlights van het (blog)jaar 2015
Stokke Home

Highlights van het (blog)jaar 2015
Poetree Blue Blossom

Highlights van het (blog)jaar 2015
Opel KARL

Highlights van het (blog)jaar 2015
Opel Mokka

Highlights van het (blog)jaar 2015
De ‘SMILE’ SlingGrip

Bij een van de ontzettend leuke events, namelijk MOTY 2015 (Mama Of The Year-event) heb ik weer vele collega-bloggers ontmoet. Behalve gezellig, ook heel erg inspirerend en gewoon hartstikke leuk. Want bloggen doe je op zich altijd maar alleen.

Highlights van het (blog)jaar 2015
Judith van Mommy Loves Pink, Nicole van Meisje Eigenwijsje, Samantha van Mama van Suiker, ondergetekende en Linda van Mamaliefde

Highlights van het (blog)jaar 2015
Josan van Goodgirls Company, Samantha van Mama van Suiker en Dineke van Lippenstift en Luiers

Kortom, al met al een heel mooi jaar! Al zeg ik het zelf. Hoe was jouw jaar? Hoe ga jij om met de lowlights en highlights?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]