Waarom gouden sieraden een enorme aantrekkingskracht hebben

Waarom gouden sieraden een enorme aantrekkingskracht hebben

In Lifestyle by Roryblokzijl8 Comments

Gouden sieraden? Een aantrekkingskracht? Absoluut! Gouden sieraden zijn echt iets voor mij. Het heeft zelfs mijn grote voorkeur. Niet alleen omdat de kleur zo mooi bij mijn getinte huid past, maar ook doordat goud zoveel voordelen heeft. Goud behoort namelijk niet alleen tot de edelmetalen, is duurzaam en resistent tegen corrosie en oxidatie, maar goud is ook hypoallergeen. En dat laatste is voor mij persoonlijk heel belangrijk.

De aantrekkingskracht van hippe boetiekjes

Want ik weet nog goed wanneer de irritatie in mijn oor(gaatjes) begon. Ik werkte destijds – 1998 tot 2013 – in het centrum van Amsterdam en daar – in de altijd gezellige Utrechtsestraat – had je allerlei hippe boetiekjes en winkeltjes waar ze ook hele toffe sieraden verkochten. Voor acceptabele prijzen (vond ik destijds. Nu denk ik: “Heb ik dat echt voor een metalen kettinkje betaald?“) en in mooie designs. Maar goed, we hadden het dan ook over sieraden in een gouden kleur.

Waarom gouden sieraden een enorme aantrekkingskracht hebben
Ook heel leuk hoe de sieraden van TOV Essentials verpakt zijn

Kapotte, rode en schilferige oorlelletjes

En dat hoeft natuurlijk echt geen probleem te zijn. Sterker nog. Als daar je voorkeur naar uitgaat (wanneer dat type juwelen een enorme aantrekkingskracht op je heeft) moet je dat lekker doen. Maar in mijn geval begon ik ook ‘hoops’ – oorringetjes – te dragen (gemaakt van metaal, maar met een gouden kleurtje) en daarmee heb ik een allergie ontwikkeld die heel heftig is geworden. Ik kon op een gegeven moment echt helemaal niets meer in mijn oren verdragen. Zo ontzettend zonde. Het heeft namelijk jaren geduurd.

Zilver of goud? That’s the question

Fast forward naar 2024. Inmiddels droeg ik alweer een aantal jaren met name zilveren oorbellen. Dat wekte geen allergie op – en staat ook heel leuk – maar die aantrekkingskracht voor gouden oorbellen bleef. Want hoe je het ook went of keert, gouden sieraden staan mij nu eenmaal het mooiste. Toen kwam ineens TOV Essentials op mijn pad. Wát een mooi assortiment 14 karaat gouden oorbellen vind je online! Maar er is meer, van ketting tot armband, van ring tot oorbellen tot eerder genoemde ‘hoops’. Om erg blij van te worden.

Waarom gouden sieraden een enorme aantrekkingskracht hebben
Hier draag ik de ‘Open Heart Studs’ en zoals je ziet ben ik er erg blij mee

14 karaat gouden sieraden zijn ‘da bomb

Ik bestelde de ‘Pavé Cubic Zirconia Round Studs’ en de ‘Open Heart Studs’. Beiden zijn ze elegant, tijdloos, chique met een twist. Want waar het eerste paar net even wat groter is, geven de zirconia’s de oorbellen nog meer cachet. Bij een mooie jurk zijn ze ideaal voor het bijwonen van een evenement, een etentje of een feest. Maar bij een low rise jeans, een mooie pullover en stoere laarzen zijn deze oorbellen ook waanzinnig mooi.

Een beetje voor mijzelf en een beetje voor mijn dochter

Het tweede paar – de ‘Open Heart Studs’ – heb ik eerlijk gezegd gekozen, omdat ik denk dat de 12-jarige die later heel graag zal dragen. Maar doordat de hartjes open zijn, vind ik ze stiekem ook bij mij heel tof staan. Aldus heb ik ze gedragen bij een ogenschijnlijk eenvoudige outfit (smokingjasje met glans, pleather skinny jeans en een truitje met luipaard dessin), maar met deze oorbellen was de outfit helemaal af! Ze zijn beiden erg mooi, voelen comfortabel aan en het belangrijkste… de oorbellen wekken totaal geen irritatie op. En… ze staan waanzinnig leuk, al zeg ik het zelf.

Waarom gouden sieraden een enorme aantrekkingskracht hebben

Waarom gouden sieraden een enorme aantrekkingskracht hebben
Het is lastig fotograferen, maar volgens mij zie je zo wel hoe prachtig ze zijn

Weetjes

Wist je trouwens dat 14 karaat goud zowel harder als duurzamer is dan 18 karaat goud? Dat is fijn, want daardoor krast het minder snel. En los daarvan vind ik persoonlijk de kleur (warm en vol) heel erg mooi. Zo heb ik mij ooit enorm laten gaan bij de Gold Souk in Dubai, waar ik destijds op vakantie was. Ik had van mama geld gekregen om iets moois voor mijzelf te kopen. Nou, dat was zo makkelijk nog niet want er was zoveel moois te zien. Inderdaad kreeg ik – ook daar – bevestigd dat oorbellen in 14 karaat goud de juiste keuze waren voor een gevoelige huid.

De aantrekkingskracht van gouden hoops!

Je leest. Ik ben fan. Van 14 karaat gouden sieraden. Stiekem zit ik met een schuin oog al naar wel hele mooie kettingen en armbandjes te kijken die ook mooi matchen bij mijn oorbellen. En heel eerlijk ben ik voornemens om eens een keer weer ‘hoops’ te dragen, maar nu dan van echt goud. De ‘Essential Large Hoops’ staan dan ook hoog op mijn wishlist…

Heb jij een voorkeur voor gouden of zilveren sieraden? En wat is het mooiste sieraad dat jij bezit?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze prachtige oorbellen heb ik ontvangen

TOV Essentials heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van dit artikel