Wat geef je iemand (als kerstcadeau) met wie je al 25 jaar samen bent?

In Lifestyle by Roryblokzijl4 Comments

Een kerstcadeau voor iemand waar je al 25 jaar mee samen bent? “Vijf-en-twin-tig jaar samen?!? Huh? Kennen jullie elkaar vanaf de kleuterschool ofzo?” Erg fijne complimenten die we al vaker hebben gehoord. Zowel van mannen als van vrouwen, dus het klinkt als waarheid (en niet als ‘making conversation‘). Ik word daar altijd blij van moet ik je zeggen. Oppervlakkig? Nee hoor. Gewoon blij zijn met wat er is.

25 jaar elkaar blijven verrassen

Begrijp mij niet verkeerd. Ook al ken je elkaar al zo lang en heb je elkaar al ontelbaar veel cadeaus gegeven. En wordt het bedenken steeds iets lastiger. Ik ben en blijf dol op geven. Op cadeaus geven. Of dat nu voor een verjaardag, een jubileum, Sinterklaas of Kerst is. Al zorgt Kerst er wel voor dat het cadeau geven nog een tikje feestelijker wordt. Een kerstcadeau dus. Wat geef je iemand die al heel veel heeft? Geen tijd heeft om te lezen. Overhemden en accessoires genoeg heeft.

Sokken en ondergoed als kerstcadeau? Nou nee

Manchetknopen? Heeft hij al. Sokken? Ondergoed? Vind ik gewoon niet zo leuk om te geven. Stropdassen? Hij heeft er al een stuk of zestig. Boeken? Geen tijd. Lezen gebeurt eigenlijk alleen maar tijdens de vakanties en dan nog maar mondjesmaat. En toch is geven zo leuk. Juist in deze periode van het jaar. Waarin de dagen kort zijn. Donker. Koud. Maar ook de tijd van het jaar waarin de lichtjes binnen gezellig aan zijn. Rode wijn, warme chocolademelk met slagroom, cocoonen op de bank, straks de kerstboom.

O dennenboom…

En dan natuurlijk de kerstcadeaus onder de kerstboom. Gezellig ingepakte kadootjes. Het hoeft echt niet groot te zijn. We kunnen elkaar altijd ontzettend blij maken met een goede fles rode wijn (het liefst uit Chili, een Carmenère bijvoorbeeld). Of met een datenight (lekker een hapje eten met zijn tweetjes). Een latte macchiato drinken in een café en bijkletsen. Maar als gezin is het juist hèt moment met zijn drietjes. Cadeaus ‘vinden’ onder de kerstboom (want we hebben een kleuter van 4 jaar. Dus de Kerstman komt nog) en uitpakken op Kerstavond of eerste Kerstdag is ook zo gezellig.

Wat geef je iemand (als kerstcadeau) met wie je al 25 jaar samen bent?

Kerstcadeau: van plakband met een eenhoorn tot koken met splash

Waar je mij heel blij mee zou maken vraag je? Het gaat mij juist om het geven. Maar leuke, grappige kerstcadeaus zoals deze waanzinnig te gekke eenhoorn plakbandhouder? You’ll make my day! Iedere (werk)dag kan ik dan weer genieten van dit gekke, leuke en speelse attribuut. Het zorgt ervoor dat je relativeert. Het leven niet al te zwaar ziet. Niet te serieus en strak in het leven staat. En wat dacht je trouwens van deze ‘splash’ kookhulp? Hilarisch. En dan de reacties van familie en vrienden zien.

 

Wat geef je iemand (als kerstcadeau) met wie je al 25 jaar samen bent?

Liggend lezen? Alles is mogelijk

Waar ik zelf – tijdens mijn zoektocht naar het ideale kerstcadeau – bijna ‘in’ bleef van het lachen? Wat ik een superleuk kerstcadeau voor ‘de man’ zou vinden? Deze waanzinnige hoekbril voor het lezen tijdens het liggen. Wie verzint dit nu? Een matching boek erbij en hij heeft geen excuus meer om niet te lezen!

Wat geef je iemand (als kerstcadeau) met wie je al 25 jaar samen bent?

The sky is the limit als je zoekt naar kerstcadeaus op de leuke site van Radbag. Grappige, kleine, grotere, bijzondere cadeaus. Alles is mogelijk. En vooruit. Als een superduper luxe kerstcadeau waar we allemaal wat aan hebben? Voor ons alledrie? Waar ik op stuitte? Op dit ontzettend leuke product. I LOVE deze supertrendy Lomo Instantcamera. Voor de spontane momenten. Voor een tastbare herinnering. Voor ons. Voor mij. En ook voor jou?

Wat geef je iemand (als kerstcadeau) met wie je al 25 jaar samen bent?

Geven jullie elkaar kerstcadeaus? En waar maak jij jouw loved ones blij mee?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Radbag

disclaimer
Bron en photocredits productfoto’s: Radbag