Picture (not so) perfect #1

In Beeld, Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl8 Comments

Picture (not so) perfect #1 is een feit! Ik heb hier zó lang over nagedacht. Ik vind het namelijk wel een hele leuke toevoeging aan mijn blog. Een soort van ‘photo diary’. Maar maak ik dan wel genoeg mee? Is het wel ‘leuk genoeg’ om te zien voor anderen. Maar weet je? Het is zoals het is. En stiekem vind ik het wel heel leuk om ermee bezig te zijn. Een overzicht te maken. Het opnieuw te beleven. Wat is dan een betere naam dan ‘Picture (not so) perfect’? Want het leven is niet perfect, maar het is wél je leven. Een terugblik op de maanden september en oktober (want je moet ergens beginnen, toch?)

Picture (not so) perfect #1

Ah, op deze picture zie je ons in hèt restaurant in Albufeira: A Ruína. Met zijn allen heel fijn uit eten in een supermooie omgeving. Voor de tweede keer mochten wij logeren – samen met Oma en Opa – in het vakantiehuis van onze vrienden in Portugal, Olhos d’Agua. Fantastisch en superlief dat we het mochten huren. In een week tijd genieten we zo ontzettend van het mooie weer, het heerlijke eten en de gezelligheid.

Dit jaar was meteen het laatste jaar dat we buiten de schoolvakanties om met vakantie mochten gaan (volgend jaar is Mila 5 jaar en dan gaan we ons netjes aan de data van de zomervakantie houden). Dat zal wel even wennen zijn. Ik ben nog op zoek naar een leuke locatie voor een vakantie met zijn vijfjes (Oma en Opa gaan gezellig weer mee). Iemand leuke suggesties? Ik denk zelf aan Spanje, Ibiza, Portugal…

Picture (not so) perfect #1

15 september mocht ik – namens Linda van Mamaliefde – naar het Fisher Price event in het Canal House in Amsterdam. Leuke locatie! En veel gehoord over de nieuwe producten en toekomstige doelen van Fisher Price. Wat vind je van de picture van dit schattige wastafeltje? Het artikel lees je op de site van Linda.

Picture (not so) perfect #1

22 september was ik uitgenodigd voor de ontzettend gezellige, leuke en informatie Mama en Baby Parade in De Kleine Parade in Amsterdam. Superleuk! De Gerard Doustraat is toch al ‘the place to be‘ volgens mijn zwager die zelf in Amsterdam woont. Dit event was voor mij een uitkomst om weer eens in het gezellige Amsterdam te zijn (ik heb 15 jaar gewerkt in de buurt van de Utrechtse Straat en de Albert Cuyp-markt). Bij de leuke Mama en Baby Parade kwam ik onder andere Yvonne, Marguerita en Fleur tegen. Een vrolijke picture perfect, vind je niet?

Picture (not so) perfect #1

Leuke merken, enthousiaste verhalen, een zeer inspirerende ochtend, dat kan ik je wel vertellen.

Picture (not so) perfect #1

Daarna hebben Mila en ik uitgebreid de Sponge Me- sponzen getest. Mijn review lees je in dit artikel. Ja, ook een foto zonder make-up komt in deze photo diary, oftewel picture not so perfect voor Rory (toegegeven, je ziet het bijna niet, hehehe).

Picture (not so) perfect #1

Van het fijne merk Loverock kregen we in de goodiebag (waar ik altijd zonder meer heel blij mee ben) de Love Pure Skin-creme om te testen. Ook die heeft Mila uitgebreid getest. Wist je dat we op dit moment de Rock The Bubbles (badschuim) en Rock My Body (bodylotion) aan het testen zijn (en het ruíkt lekker!).

Picture (not so) perfect #1

Vol in de picture! Voor weinig geld in de uitverkoop van H&M gescoord. Een heel fijn sportsinglet met ingebouwde (sport)bh, ideaal! Dit was ergens in september want ik zie dat ik nog behoorlijk bruin ben.

Picture (not so) perfect #1

Op een woensdagmiddag probeer ik vaak leuke dingen te doen met Mila. Even de stad in. Een kopje koffie drinken (en Mila een citroenwater of iets dergelijks. Ja, ze houdt van zure smaken). En in dit geval … gingen we naar de kermis. Ontzettend leuk. Alleen de volgende keer neem ik wel haar oordopjes mee. Ik kocht ze bij Alpine voor haar eerste concert (afscheidsconcert van K3) en het was toen ècht nodig, want wat stond de muziek hárd! En dat met al die (kleine) kinderen. Zo ook op de kermis dus. Ík had er zelfs last van.

Picture (not so) perfect #1

13 september 2016. Ik vierde mijn 46ste verjaardag en ik droeg mijn nieuwe LaDress-jurk. Meestal ben ik van het zwart, zwart of … zwart. Zo’n felle kleur blauw heb ik nog niet eerder gedragen. Eens moet de eerste keer zijn. De schoenen waren van mijn schoonmoeder. Ze droeg ze op onze bruiloft in 2003. Ik knipte de enkelbandjes eraf (die zaten echt te strak) et voilá. Rory heeft nieuwe schoenen. Mila wilde ook erg graag op de foto. En let vooral niet op de rommel en ons volle wijnrek.

Picture (not so) perfect #1

Op 1 oktober gingen we naar de Kleutersinfonietta in het Concertgebouw. Dit was de tweede keer dat we dit hebben gedaan. Ontzettend leuk! Een echte aanrader. Op deze manier met klassieke muziek bezig zijn. Het speels maken. Er een feestje van maken. Ik vind het heel bijzonder.

Picture (not so) perfect #1

Ja! Ik ging vrijdag 7 oktober naar het Jan Netwerk event. Maar dat niet alleen. Ik had de Red Carpet Shuttle gewonnen, wat inhield dat ik met de super sportieve en stoere Peugeot 308 GTi thuis werd opgehaald … en weer thuisgebracht! Is dit een leuke picture of niet? De ladies van FemmeFrontaal waren heel onderhoudend en gezellig. Superluxe! Ik heb trouwens ook de ‘sportstand’ ervaren in deze mooie, snelle auto. Wow, het geluid, de aangepaste display, de snelheid. Een ervaring op zich.

Picture (not so) perfect #1

En toen was ik weer thuis. Met goodiebags van Jan èn Peugeot. Blij!

Picture (not so) perfect #1

En dan wordt je spontaan gebeld door een journalist van het Algemeen Dagblad. Een uur later is het interview achter de rug. Nog een uurtje later staat een fotograaf voor de deur voor een fotoshoot en al vrij snel staat het artikel in de krant. Op de voorpagina. Maar ook … online. En dat laatste biedt een platform voor vele anonieme personen die heel graag hun mening kwijtwillen. Zonder de persoon in het artikel echt te kennen. Je voelt ‘m al. Ik werd er niet blij van. Maar weet je? Ik hoor het aan. En ik voel. Haal eruit waar ik wat aan kan hebben. En ik ga verder. Met het positieve wat overheerst. Wat dat is? Ik heb mama mogen worden van een heel lief meisje. En zeg eens eerlijk, is dit niet een überlieve picture?

Picture (not so) perfect #1

Zaterdag 8 oktober gaven we een kinderyogabordspel -workshop bij boekhandel Stumpel in Almere. Het was supergezellig! Met kinderen en hun moeders en Oma hebben we het spel gespeeld en verschillende oefeningen gedaan.

Picture (not so) perfect #1

15 oktober was het weer eens tijd voor een datenight met de man. Ditmaal had ik gekozen voor Happy Happy Joy Joy in Amsterdam-Oost. De reden? Aziatisch eten (altijd goed), een leuke sfeer (gezellig! Al die kleuren en attributen. Leuk voor op de foto). De ideale locatie om weer eens goed bij te praten. Want voor je het weet leef je toch je leven in een bepaalde beweging. En kom je amper toe aan ‘echt’ praten.

Picture (not so) perfect #1

Cute picture anyone? We hadden lol! Hebben zowel Aziatische biertjes als ander lekkers geproefd. En hebben genoten van een fijne avond met zijn tweetjes!

Picture (not so) perfect #1

Wist je dat de webshop Niet Groot echt een ontzettend leuk assortiment heeft? Ik mocht een tijd terug het überleuke Kanindocka popje van ze ontvangen en reviewen. Lientje – zoals Mila haar noemt – heeft een mooi plekje in de knuffelcollectie van Mila gekregen. Ik ga binnenkort weer eens scrollen op de leuke site van Niet Groot, want Mila’s verjaardag komt er alweer bijna aan.

Picture (not so) perfect #1

Op het nippertje wilden we nog naar de Efteling van de Albert Heijn-punten. Zondag de 16e was het zulk mooi weer, dat we spontaan op pad gingen. Dat dachten meer mensen, want twee uur later waren we er nog niet. Dat er scheurtjes waren in de Merwedebrug had ik heel handig niet van te voren bekeken op de file informatie. Uiteindelijk hebben we ergens in een weiland geparkeerd en hebben we een flinke tippel gemaakt naar de ingang.

Picture (not so) perfect #1

Maar het belangrijkste? Mila was hartstikke blij. Het was haar eerste keer in de Efteling en het Sprookjesbos heeft zoveel indruk op haar gemaakt. Het plein van Jokie en Jet was ook erg aantrekkelijk. En dat is dan ook meteen zo ongeveer het enige wat we die dag hebben gezien. Never mind. Het was leuk. En mama was blij met deze leuke picture.

Picture (not so) perfect #1

Woensdag 26 oktober was ik uitgenodigd om met Mila naar het Stedelijk Museum in Amsterdam te komen. Om samen met SOS Kinderdorpen te tekenen voor een betere wereld. Superleuke ervaring. Kim Lian van der Meij was – als spokesperson – ook aanwezig en met alle kinderen was het heel bijzonder om te zien èn mee te maken. Nieuwsgierig? Ik schreef dit verslag over de bijzondere middag.

Picture (not so) perfect #1

Mila moest en zou deze ballon mee naar huis nemen. Dat we in de spits de tram en trein in moesten, dat maakte haar niet uit. De mensen om ons heen vonden het toch iets minder. Maar de ballon is thuisgekomen!

Picture (not so) perfect #1

Twee dagen later had ik een waanzinnige ‘datelunch’ met Huib. Want bij de prijs ‘Red Carpet Shuttle’ van Peugeot (waar ik eerder over schreef) hoorde ook nog een lunch bij het nieuwe restaurant van Peter Lute, De Kruidfabriek. Gelukkig had ik mij er wel voor gekleed. Een zijden jurkje en mijn prachtige – al zeg ik het zelf – Shoebaloo laarsjes met stilettohakken.

Picture (not so) perfect #1

Wow, wat was het fantastisch! Het drie gangen verrassingsmenu. De entourage. De bijpassende wijnen. Het dessert. Om je vingers bij af te likken.

Picture (not so) perfect #1

En dankzij Maris van Hare Maristeit ben ik het opruimen langzaam aan weer aan het oppakken. Opruimen met als doel weg te geven, aan familie in Indonesië en soms om te verkopen. Dan heb ik het in eerste instantie over onze kleding. In dit geval (foto hierboven) probeer ik mijn aanzienlijke voorraad Linda’s nog te verkopen op Marktplaats. Wie weet voor de spaarpot van Mila. Zo niet? Dan wil de huisarts ze vast nog wel hebben voor in de praktijk. Weggooien vind ik zonde.

Picture (not so) perfect #1

In het weekend zijn we zo nu en dan te vinden in ons favoriete ‘speciaalbieren’-café Demmers in Naarden-Vesting. Wij een lekker speciaalbiertje van de tap. Mila een appelsapje. De doppinda’s zijn ‘van het huis’. Heerlijk.

Picture (not so) perfect #1

En ik sluit af met deze mooie foto. Een getekende afbeelding in de hal van de bibliotheek. Mila wilde er heel graag opzitten. Op het moment zelf zag ik de tekening niet goed. Maar op de foto komt het er wel heel leuk uit!

Een photo diary, wat vind jij ervan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]