Howdy Rory! De Sendra boots die ik altijd al wilde hebben

Howdy Rory! De Sendra boots die ik altijd al wilde hebben

In Lifestyle by Roryblokzijl17 Comments

Ken je dat? Je bent 51 (iedere keer als ik dit opschrijf geloof ik weer niet echt dat het over mij gaat) en eindelijk ben je in het bezit van de laarzen die je altijd al wilde hebben! Geen gewone, ‘simpele’ laarzen, maar echte handgemaakte cowboylaarzen. Die van Sendra! Ik kan mij nog zó goed herinneren dat ik 18 jaar was en kwijlend voor de etalage stond van de lokale schoenenwinkel. In de jaren erna (op mijn twintigste begon ik in mijn eerste baan) was er telkens wel iets anders dat voorrang kreeg boven mijn zo gewenste Sendra cowboy boots. Eerst een eerste huurappartement vrije sector. Toen een auto. Een eerste koopwoning. Een duurdere auto. Reizen. Uitgaan. Andere investeringen. Je kent het wel.

Liefde voor Sendra boots

En dus heb ik het – min of meer onbewust – laten gaan. Toch is de liefde voor Sendra nooit helemaal weg gegaan. Ik betrapte  mijzelf er diverse malen op dat ik in de sale toch maar weer bleef zoeken naar Sendra-laarzen. Het is er gewoon nooit van gekomen. En toen ik onlangs dan ook mijn complete voorraad schoenen, laarzen, slippers, sandalen, pumps, stilettoheels en meer aan het bekijken was volgens de Marie Kondo-methode schrok ik behoorlijk van de voorraad die ik daarvan in de loop der jaren heb verzameld. Prachtige exemplaren, waaronder ook laarzen (korte laarsjes, halfhoge laarzen, bikerboots, hoge laarzen met blokhak of stilettoheels) Maar die cowboylaarzen waar ik altijd naar verlangde? Ontbraken nog.

Howdy Rory! De Sendra boots die ik altijd al wilde hebben
De helft of meer dan de helft gaat (of is) weg…

Marie Kondo your way out of the stash

Dankzij Miriam van Stylestory Organizing kijk ik er inmiddels op een heel andere manier naar. Ik maakte een top 3 van de über-schoenen (of laarzen of slippers of stilettoheels) en gebruikte dat als basis. Die drie paar schoenen representeren mij zoals ik nu ben. En grappig genoeg is die top 3 niet zo ‘corporate‘ als ik altijd had gedacht dat die was. Juist hele bijzondere schoenen (zebra leder, goudkleurig en laarzen met een hak van 11 centimeter) staan in mijn top 3. Maar die echte hele bijzondere cowboylaarzen? Die zaten daar nog niet bij. En weet je wat het leuke is van uitzoeken en opruimen (iets dat ik normaal gesproken extreem moeilijk vind)? Is dat je ruimte creëert voor iets nieuws.

Ik vind opruimen moeilijk

Opruimen? Uitzoeken? Eerlijk is eerlijk. Ik vind het oprecht heel erg moeilijk. Ik kan gewoon heel moeilijk afscheid nemen. Niet alleen van personen, maar bijvoorbeeld ook van huizen (in ons eerste koophuis heb ik op zolder huilend afscheid genomen), herinneringen (Mila’s eerste boxpakjes. Iets dat ik van mama heb gekregen) en zelfs van schoenen en kleding. Ik denk dat ik een van de weinige personen ben die serieus nog weet wat ik wanneer aan heb gehad. Sterker nog, dat weet ik zelfs soms ook nog van anderen. Toen we bij een bruiloft waren of juist bij een bijzonder feest. Toch zet ik mij er nu echt toe. Want ik weet dat het veel belangrijker is om de ruis weg te halen. En nog more important. Wat bij jou staat te verstoffen? Daar kan je iemand anders heel blij mee maken.

Howdy Rory! De Sendra boots die ik altijd al wilde hebben
Omoda Friend

Zo gezegd zo gedaan. Ik heb het een en ander weg gegooid. Ook een aantal paar verkocht. Hoe dan ook. Hoe tof is het dat ik nu van Omoda een paar schoenen uit mocht zoeken en ik – precies – ben uitgekomen bij een paar hele bijzondere cowboy boots van Sendra?!? Ik zeg bijzonder, want ik ben niet (meer) de persoon voor ‘standaard’ of overal bij passende uni zwarte laarzen zoals vroeger wel het geval was. Nee, ik houd (en hield) van items die opvallend zijn. Bijzonder. Heftig misschien zelfs. Nou, dat zijn deze Sendra boots zeker!

Wat zegt Omoda zelf?

Deze donkerblauwe leren Sendra cowboylaars is uitgevoerd met een spitse neus, een blokhak, een opgepoetste neus -en hiel, subtiel merkreliëf aan de hiel en is afgewerkt met een stoer, bruin vlammenpatroon op de schacht en de wel bekende cowboy stiksels op de wreef. De laars heeft twee handige aantreklussen op de schacht om het aantrekken te vergemakkelijken. De leren zool is volgens de Goodyear-methode aan het bovenwerk bevestigd. De gelaagde hak met rubberen loopvlak heeft een hoogte van 5 centimeter en de schachthoogte is 27 centimeter, gemeten bij maat 38. De laars is leergevoerd met een vast voetbed. Durf jij ze aan?

Howdy Rory! De Sendra boots die ik altijd al wilde hebben
Wat denk je zelf?

Natuurlijk durf ik ze aan! Juist! Ik ben superblij en dankbaar dat ik eindelijk waanzinnige boots van dit mooie merk in mijn bezit heb. Nu ik heel veel paar schoenen weg heb gedaan merk ik dat ik veel meer kijk naar wat echt bij mij past. En dat zijn over het algemeen toch wel de opvallende schoenen, sandaaltjes, stilettoheels en laarzen. En nu dus ook echt hele bijzondere cowboyboots. Dat vlammenpatroon is echt geweldig en maakt de (Sendra) laars tot bijna een collector’s item. Ik weet zeker dat dit een paar is dat heel lang door mij gedragen gaat worden.

Howdy Rory! De Sendra boots die ik altijd al wilde hebben

Wat is jouw meest bijzondere paar schoenen (of laarzen of sandaaltjes of anders) en waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De waanzinnig mooie Sendra boots die ik op de foto’s draag heb ik mogen uitzoeken van Omoda