40-plus en dol op bier

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl2 Comments

40-plus en dol op bier

Bier? Dol op bier? Yep, that’s right. Ik heb het dan wel over speciale soorten bier. Een lekker bockbiertje, een dubbele Westmalle of soms nog lekkerder …een trippel. Favoriet zijn bij mij de Columbus of de Zatte van Brouwerij ’t IJ in Amsterdam of natuurlijk bijna alle biertjes van Biercafé Demmers in Naarden-Vesting.  En dan het liefste van de tap, want dat is lekkerder dan uit een flesje. Jaja, met de jaren is mijn liefde voor (speciaal)bier gegroeid. 

Bier na wijn geeft venijn

Hoe is dat zo gekomen? In eerste instantie – rond mijn twintigste – dronk ik eigenlijk amper. Pas toen ik Huib leerde kennen begon ik mij bezig te houden met zaken als uit eten gaan en (alcohol) drinken. In eerste instantie heb ik zelfs wijn leren drinken van Huib’s vader. Dat heb ik van huis uit nooit meegekregen. Ook uit eten gaan niet. Dat deden wij nu eenmaal nooit. Net zoals op vakantie gaan, dat zat er gewoon niet in.

‘Demmers Bier’

Maar sinds Huib dus, is het allemaal gaan rollen. Ik weet nog goed, dat hij mij heeft geïntroduceerd bij ons ‘stamcafé’ Demmers in Naarden-Vesting. Peter zwaait daar al heel lang de scepter. Hij en Heike hebben mij zachtjes aan begeleid in mijn zoektocht naar de lekkere bieren. Zo grappig, op mijn twintigste begonnen met Kriek (brrr, moet er niet meer aan denken, zó zoet) en inmiddels via bock, dubbel, zelfs IPA’s (India Pale Ale) naar de trippels en nog veel meer. Mjam.

Pils? Neuh…

Ook bij mijn vorige werkgever werd er aandacht besteed aan bier, en wel via een bierproeverij. Enthousiast als ik was gingen Huib en ik ernaar toe. Was ik volgens mij toch de enige vrouw… Ik denk dat het nu inmiddels wel algemeen geaccepteerd is als je als vrouw pils drinkt (en pils vind ik dus overigens ronduit niet lekker). Maar bij speciale bieren zie ik zo nu en dan een ‘highbrow’ verschijnen als blijkt dat de trippel voor mij is. Zo niet bij Demmers gelukkig. Daar weten ze wel wat lekker is…

40-plus en dol op bier

Hoe zit het met jullie? Drinken jullie wel eens speciale bieren? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl