Original Mocros, een echte # mutshave

In Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

Original Mocros, een echte # mutshave

Tijdens een van mijn ‘scrollsessies’ over Instagram stuitte ik op deze fantastische term. Mutshave. Huh? Verspreking of gewoon bijzonder goed bedachte PR-term? Dat laatste dus. En niet voor zomaar wat. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik ging op zoek. En dus kwam ik op de site terecht van Aaliyah, de ontwerpster van Original Mocros

Zelfgemaakt, een unicum

Wat mij direct aansprak was het feit dat het om zelfgemaakte mutsen gaat. Zelfgemaakt door moeders in Marokko. En eerlijk is eerlijk. Je ziet het terug. Handenarbeid, puur en oprecht. Maar Rory, hoe kan je dat nu zien van een foto op internet? Niet, daarom heb ik een muts besteld. Want met alle Primarks en H&M’s van deze tijd ga je soms voorbij aan de kracht van puur en eerlijk handwerk. Een echte mutshave.

De kracht van het gevoel

Ik wilde persé wachten met schrijven totdat ik de muts zelf in handen had. Het moet namelijk ook wel puur en oprecht zijn wat ik schrijf. Geen advertorial, geen sluikreclame. Gewoon mijn heldere en eerlijke mening. Echt tien minuutjes geleden schoof de envelop de brievenbus in. Opengeritst en vol verwachting opgezet…prach-tig. Terecht een mutshave. Het eerste wat mij opvalt is de geur. Het ruikt gewoon zelfgemaakt! Net zoals vroeger, toen mijn oma een sjaal voor mij had gebreid. Dierbaar, omdat je ziet dat iemand er met aandacht en liefde aan heeft gewerkt. Trots, omdat dit nu mijn muts is.

Marokkaanse moeders

Wat ik ook heel fijn vind om te lezen is dat tien procent van de opbrengst terugvloeit naar de moeders in Marokko. Terug naar diegenen die met hart en ziel deze prachtige mutsen hebben gemaakt. Heel bijzonder, want van elke muts is er maar één. En jij voelt je daardoor ook bijzonder, alsof het speciaal voor jou is gemaakt. Zo trots als ik vroeger met oma’s sjaal rondliep, zo zal ik dat nu ook doen met deze prachtige #mutshave. Aanrader!

mutshave 1

Foto in het felle zonlicht

Mutshave 2

 

Mutshave 3

Twee foto’s in de schaduw, let op de lengte van de muts en het ‘pompoentje’ achterop

Mutshave 4

En een close-up in huis (let op de prachtige kleuren…en op mijn lieve dochtertje Mila)

Korte mutsen (44,95), lange mutsen (44,95) en kids mutsen (29,95) zijn te bestellen via de site van Original Mocros. Op deze foto’s: lange muts.

Veertiger of twintiger of kind, deze mooie muts is zeker een echte mutshave. Ok, het kost wel wat, maar dan heb je ook een uniek, handgebreid exemplaar (van elke muts is er maar één gemaakt).

Zo nu en dan kom je op internet pareltjes tegen. Dit was mijn laatste vondst. Wat was jullie laatste pareltje?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl