47 en net 68, wat zijn de verschillen in huidverzorging?

47 en net 68, wat zijn de verschillen in huidverzorging?

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl33 Comments

Ja, duh. Hoor ik je zeggen. 47 en net 68, daar zit toch wel een essentieel verschil tussen? Kan zijn. Maar het hangt natuurlijk wel van verschillende factoren af. Want je hebt 68 en je hebt 68. Ik heb het namelijk wel over een voormalig Miss Nederland (kanshebster). Ze was model, fotografeerde, kreeg op destijds relatief latere leeftijd twee prachtige kinderen. Studeerde daar ook nog bij. Slaagde cum laude! En heeft inmiddels al jaren een succesvolle eigen praktijk.

Net 68 and feeling a lot younger

Ik heb het over mijn schoonmoeder. Van wie ik veel hou. En die ik ook als voorbeeld neem bij heel veel dingen. Zelfs als je in de veertig bent, kan je nog je moeder èn schoonmoeder raadplegen hoor. Het grappige is dat ik merk dat ik allebei regelmatig ‘consulteer’. Juist! Weet ik niet meer hoe ik een Indisch gerecht moet maken? Ik bel mijn moeder. Vraag ik mij bepaalde dingen af wanneer Mila ziek is? Ik bel mijn schoonmoeder. Mag ik iemand meenemen naar een leuk beauty-event? Ik app mijn schoonmoeder even.

47 en net 68, wat zijn de verschillen in huidverzorging?

Net 68 and looking a lot younger

Mijn schoonmoeder. Ze weet alles van mij en is er ook – altijd – voor mij. En dat al ruim 27 jaar (ja, reken maar even). En zoals altijd, wanneer ik dit typ, denk ik. We zouden best ook wat meer leuke dingen samen mogen doen. In september waren we uitgenodigd bij een ontzettend leuk Vichy en La Roche-Posay-event en gingen we samen Amsterdam in. Ervoor nog even een kopje koffie. Tijdens het event ‘bomen’ over fotografie en gezichtsverzorging. Gespreksonderwerpen genoeg. En allebei hadden we het reuze naar ons zin. Waarom doen we dat niet wat vaker?

47 en net 68, wat zijn de verschillen in huidverzorging?

Vichy en La Roche-Posay

Bij het hiervoor genoemde event werden we helemaal ‘gepamperd’ met fijne informatie, heerlijke hapjes en drankjes en kregen we een werkelijk prachtige goodiebag mee naar huis met allemaal geweldige fullsize producten van Vichy en La Roche-Posay. Om te testen, uit te proberen, om te houden. No strings attached. Maar natuurlijk vind ik het heel leuk om het een en ander uit te proberen. En de resultaten daarvan met jullie te delen.

47 en net 68, wat zijn de verschillen in huidverzorging?

Neovadiol, goed voor een net 68-jarige?

Maar hoe moest ik dat nu doen met de Neovadiol Rose Platinum-crème van Vichy, die eigenlijk bedoeld is voor de ‘rijpere’ huid (mocht iemand ooit een fijnere, leukere omschrijving weten? Ik hou mij aanbevolen. ‘I detest‘ deze term)! Ik bedacht mij dat schoonmoeder van net 68 vast heel blij zou zijn als ze ook ‘mijn’ exemplaar van deze crème zou mogen hebben. Maar dan was ik nog steeds benieuwd hoe de crème zou bevallen. Hoe kwam ik daar nu achter? Aldus bedacht ik een mini-interview. Met mijn schoonmoeder!

47 en net 68, wat zijn de verschillen in huidverzorging?

Mini-interview met mijn net 68-jarige schoonmoeder

Hoe ervaar jij het ouder worden van je huid?

Helaas….. als een voldongen feit. Als ik zonder make-up in de spiegel kijk, dan zucht ik weleens diep… vlekje hier, lijntje daar… hé, dat zat er gisteren nog niet… is dat nou een pigmentvlekje in opkomst? Maar ik sta er nooit lang bij stil, we worden nou eenmaal ouder, of we dat nou leuk vinden of niet.

Wanneer begon je met huidverzorging in het algemeen en voor de ‘rijpere’ huid in het bijzonder?

Ik was 14 toen mijn zus en ik van mijn moeder ons eerste potje crème kregen. Zij verzorgde haar huid altijd erg goed, ze gaf het goede voorbeeld zeg maar. Ik gebruikte toen al make-up en mijn moeder vond het dus tijd dat ik mijn huid goed ging verzorgen. Ook leerde ze ons hoe we op een goede manier oogmake-up konden verwijderen. Nooit hard wrijven, zei ze altijd. Crème voor de rijpere huid ben ik zo ongeveer vanaf mijn 50e jaar gaan gebruiken.

Wat kan je – volgens jou – nog meer doen om je huid en uiterlijk jong te houden?

Niet roken natuurlijk, zuinig met alcohol, zorgen dat je genoeg slaapt, zo weinig mogelijk in de felle zon, en je insmeren met een goede UV-beschermer. Oh, en dagelijks vitame C en E. Dat zijn zo’n beetje de dingen die ik doe. Er zijn vast nog wel meer dingen die je kunt doen, misschien wel in voeding en dergelijke, maar ik let sowieso wel op wat ik eet.

Zou jij ooit de stap naar de plastisch chirurg overwegen? Waarvoor en waarom?

Dat zou ik niet alleen overwegen, dat heb ik al gedaan. Twee jaar geleden heb ik mijn bovenste oogleden laten liften. De reden was dat ik door hangende oogleden een vermoeide blik had gekregen. Bovendien kun je je ogen dan niet meer goed opmaken, wat ik reuze irritant vond. Ik ben blij met het resultaat, het oogt frisser.

Hoe voelt de Neovadiol-crème aan op je huid en wat doet het precies?

Neovadiol dag- en nachtcrème gebruik ik al jaren. Pas geleden ben ik als dagcrème de Neovadiol Magistral gaan gebruiken, afwisselend met de Neovadiol Rose Platinium.

Ik vind de Neovadiol Magistral heerlijk aanvoelen op m’n huid. Het smeert heerlijk licht en soepel, dat vind ik erg belangrijk. Ook blijft m’n huid zacht en soepel aanvoelen na het aanbrengen. Dat maakt het aanbrengen van de make-up erna ook weer gemakkelijk. De Neovadiol Rose Platinium is een crème op zich: bij de Neovadiol Magistral heb ik het gevoel dat ik mijn huid goed aan het verzorgen ben, wat een heerlijk gevoel geeft, maar bij de Rose Platinium heb ik het gevoel dat ik m’n huid heerlijk aan het verwennen ben. Hoe dat komt weet ik niet, misschien de kleur, of de geur…. het is in elk geval een heerlijke dagcrème.

Gebruik je het trouw iedere ochtend? 

Na een moisturising lotion (die ik eerst opbreng na het douchen) gebruik ik de Neovadiol Magistral dagcrème en de Neovadiol Rose Platinium afwisselend, net waar ik zin in heb. Ik doe dat elke ochtend, voordat ik mijn make-up aanbreng.

Of ook ’s avonds?

’s Avonds gebruik ik na het reinigen eerst het Liftactiv Serum voor op de oogleden, daarna gebruik ik het Neovadiol Magistral Elixir als basis, en dan volgt de Neovadiol nachtcrème.

Zou je deze crème aanraden en waarom?

Ik zou deze crèmes absoluut aanraden. Een goede verzorging is sowieso belangrijk, maar ik heb gemerkt dat wanneer ik weleens een andere crème gebruikte (even snel bij de drogist gekocht) dat dat mijn huid in elk geval geen goed deed. Dus ik blijf trouw aan mijn fijne gezichtverzorging van Vichy, ben er heel tevreden over, heel blij mee.

Dankjewel lieve A. voor je uitgebreide antwoorden en het ‘kijkje’ in je beauty routine. Hartstikke fijn om te lezen en te weten waar we het voor doen. Ik hoop dat ik er op mijn 68ste nog net zo mooi uitzie als jij!

47 en net 68, wat zijn de verschillen in huidverzorging?
Blurry but funny! Hoe handig is het spiegelende dekseltje van de Neovadiol Rose Platinum-crème?

Een crème voor 60+ plussers ook voor een 47-jarige?

Natuurlijk wilde ik nog wat foto’s maken en was ik benieuwd naar de kleur, geur en textuur. Met een spateltje heb ik een ieniemienie beetje van de roze (!) crème eruit gehaald en op mijn hand getest. Het voelt aan als een hele rijke, niet vette crème die goed intrekt. Een lichte, subtiele geur. Ik kan mij voorstellen dat dit heel fijn aanvoelt op je gezichtshuid. Maar – en ik had niet gedacht dit te kunnen zeggen – mijn huid is toch te jong voor deze rijke crème. Ik ben dan ook heel blij dat ik mijn schoonmoeder blij kan maken met dit exemplaar. Zeker omdat haar pot Neovadiol Rose Platinum allang op is (en ze alweer bezig is met een nieuwe pot).

Heb jij weleens een crème geprobeerd waar je huid eigenlijk iets te jong voor is? En wat was daar het effect van?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De Neovadiol Rose Platinum-crème hebben zowel mijn schoonmoeder als ikzelf ontvangen in een goodiebag

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]

 • Lodi Kolhoop-Boonstra

  Super leuk dat je deze vragen aan je schoonmoeder hebt kunnen stellen en wat goed dat ze ook nog zo goed bezig is met haar huid. Ik denk ook zeker dat een goede verzorging nu goed is voor later.

  • Precies Lodi, exact wat ik ook vind en denk. Blij dat ik er vroeg genoeg mee ben begonnen.

 • Ingrid Kocken

  Wat leuk om te lezen. Ik denk dat een goede huidverzorging heel belangrijk is en dat t niet uit maakt hoe oud je bent. Wel even een product nemen dat bij je huidtype past

 • Babs Ijkelenstam

  Ik kocht toen ik 25 was al crèmes voor de oudere huid (rijpere huid vind ik ook zo vies klinken, alsof een pukkel rijp is om uitgedrukt te worden hahahaha) Die bevielen mij prima, behalve als ze heel vet waren. Ik ga qua huidverzorging ook voor het beste wat ik kan kopen, want ook ik heb wel eens snel een goedkoop potje bij de drogist gehaald en dat deed niks voor mijn huid. Leuk, dit interview, leuk gedaan!

  • Dankjewel lieve Babs! Het was ook heel leuk om te doen. Want ik wilde de crème graag reviewen, maar het is voor mijn huid gewoon (nog) niet geschikt. Fijn dat mijn schoonmoeder wilde meewerken. En zij is weer erg blij, want inmiddels had ze zelf al een nieuw potje gekocht, maar nu heeft ze die van mij er ook bij 🙂 En leuk om te lezen. Ik begon op mijn 25ste ook al met anti-rimpel producten! Maar inderdaad. Ik zweer bij merken als Clinique, Vichy, Estee Lauder en La Roche Posay. Overigens gebruik ik nu ook een waanzinnige crème, maar die is echt té duur – 150 euro voor 50 ml – om nog eens te kopen (ik had de crème gewonnen bij een prijsvraag).

 • Wat leuk om te lezen! En wat goed om te lezen dat je zo’n fijne band hebt met je schoonmoeder. Ik gebruik al even een anti-aging product, vooral om de pigmentvlekjes die ik helaas snel krijg.

  • O ja, die pigmentvlekken. Ineens – tijdens de zwangerschap – kwam het op. En eigenlijk is het niet meer weg gegaan. In de vakanties wordt het helemaal heftig. Ik gebruik nu alleen nog maar SPF 50 in de zon (strand en dergelijke) en minimaal SPF 30 op doordeweekse dagen (ook nu). Van La Roche Posay. Na een huidanalyse toegestuurd gekregen. Ik heb al een tweede exemplaar in huis gehaald. Ik merk echt een vermindering van de vlekken. Artikel ga ik ook nog schrijven trouwens.

 • Cynthia Lukassen – van Hooydon

  Leuk om het interview met je schoonmoeder te lezen!

 • Susan Zielhuis

  Leuk om te lezen! Vind Vichy sowieso fijn. Heb van LRP wel eens iets gehad, maar omdat het geurloos is, werd ik nooit superblij haha… al zijn de werkstoffen wel geniaal en daar doe je het dan natuurlijk voor…

  • Oh, maar La Roche Posay heeft wel ook hele fijne producten. En is hypo-allergeen (yep, dus weinig geur). We hebben een bodylotion met het hele gezin opgemaakt die werkelijk heerlijk was. En gewoon geschikt voor ons alledrie. Wel heel fijn.

 • momfever

  Wat leuk dat je zo’n goed contact hebt met je schoonmoeder! Dat lijkt me hartstikke leuk. En handig ook om aan haar adviezen te vragen.
  Nicole Orriëns

 • momfever

  Je schoonmoeder doet er ook wel moeite voor moet ik zeggen. Ik moet toch ook nodig eens wat meer aan huidverzorging doen…
  Nicole Orriëns

 • Marieke – designful.nl

  Ik weet dat mijn oma (al een heel aantal jaren geleden) echt zweerde bij Vichy. Heb ook al een paar keer met zo’n potje in mijn handen gestaan, maar dan denk ik ook: met 35 misschien nog een beetje te jong, haha. Maar ik lees ook wel eens dat je bijvoorbeeld juist met anti-rimpel creme moet beginnen voordat je rimpels krijgt.

  • Ik begon geloof ik op mijn 25ste al met een anti-rimpel crème. Toen werd ik in de drogist aangekeken van: “really?”. Maar twee jaar later – toen ik begon met Clinique – werd ik in de luxe parfumerie heel goed geholpen en begreep ik ook dat het juist goed is om er vroeg mee te beginnen. Niet met producten die niet voor je huid geschikt zijn. Maar je hebt anti-rimpel en anti-rimpel. Een zee aan mogelijkheden. Ik ben altijd heel blij geweest met de voorlichting.

 • Miriam Bel Hadj

  Leuke interview!
  Wat goed dat je schoonmoeder haar huid zo goed verzorgt. Ik gebruik zelf ook Vichy! Geweldig merk.

  • Dankjewel Miriam! Ik vind het leuk om eens wat vaker iets uit te proberen qua blog. En interviews vind ik leuk om te doen. Fijn merk hè Vichy. La Roche Posay is overigens ook erg prettig.

 • Amelie Mertens

  Eigenlijk gebruik ik te weinig een dagcrème! Ik zou het meer moeten gaan gebruiken, maar dan wel één naar mijn leeftijd!!

  • Goed je gezicht reinigen is al een goede stap hoor Amelie. En inderdaad, een separate dag- en nachtcrème is een aanrader. En een oogcrème. Dat alles in combinatie met een gezonde leefstijl draagt echt bij aan het bijhouden van je huid.

 • Sandra Turel

  Het verschil ligt em inderdaad in verzorging en lifestyle. Ik ben bijna 34 en mijn huid is vreselijk droog. Ik drink te weinig en smeer praktisch nooit. In feit zijn er dames van 40 die een beter huidje hebben. Zelfkennis. Maarre ik had eigenlijk ook een foto van je schoonmoeder verwacht 🙂

  • Water drinken is zoooo belangrijk inderdaad (afgelopen weken heb ik dat zelf veel te weinig gedaan en ik merk het meteen). Combineer het met toch wat vetter en meer eten (oliebol, paar appelflappen en vaker halen / uit eten), meer alcohol, meer koffie. Ik zie meteen het (negatieve) resultaat. Ik heb er echt last van. Foto van schoonmoeder zie je als je in de derde alinea doorklikt naar het event waar we samen waren. Verder wil ze niet zo graag op de foto 🙂

 • Leuk om dit te lezen. Vichy is een goed merk. Ik heb zeker veel cremes uitgeprobeerd die veel te rijp waren voor mij. Helaas kreeg ik een vlekkerige huid ervan. Ook veel acne. Ik ben ermee gestopt.

  • Oh wat goed om te weten Sherry. Ik denk namelijk ook dat bepaalde stoffen uit rijpere crèmes (nog) niet geschikt zijn voor een jongere huid. Daarom heb ik ook zelf de Neoviadol Rose Platinum ook niet gebruikt.

 • CustÒdia Chineva

  Heel fijn om dit te lezen, huidverzorging is echt een MUSt, maar het is zeker een zoektocht om de juist producten voor je huid te vinden… een Vichy wordt vaak aangeraden…

  • Jaaa, Vichy is echt een fijn merk. Vroeger gebruikte ik alleen Clinique. Maar Vichy heeft hele fijne producten. Ik merk dat ik er toch steeds meer naar over ga. Zeker dat oogserum trouwens (voor op je oogleden en wimpers). Fantastisch. Ik ben aan mijn zevende exemplaar bezig volgens mij.

 • Bryan Blaes

  Leuk om te lezen en een leuk interview! En blijktvtoch maar weer is dat huidverzorging belangrijk is.

  • Yes, zeker weten. Ik ben ervan overtuigd dat het allemaal bijdraagt aan je uiterlijk (in combinatie met een gezonde levensstijl dan). Ik merk overigens dat de laatste paar weken echt niet goed zijn geweest. Toch teveel (vet) eten terwijl ik er beter op let. Maar tijdens de feestdagen niet goed genoeg. En ook teveel alcohol. Droogt je huid lekker van uit. Note to self: toch beter opletten.

 • Stefaan De Winter

  Ik smeer en verzorg men huid ook goed! Ook ga ik driemaandelijks om een kuurtje botox 🙂 ik had zoveel complexen van men voorhoofdrimpels dat ik er iets wou aandoen! Zo blij met het resultaat!

  • Ik vind dat toch griezelig (ligt het eraan dat ik een veertigplusser ben? aan de andere kant zou ik er dan juist interesse in moeten hebben, hahaha). Maar zonder gekheid. Ik vind het gewoon erg spannend. Aan de andere kant, als ik lees over de ooglidcorrectie van mijn schoonmoeder dan kan ik dat gewoon ook echt voorstellen (dat je dat doet).

 • Beauty Unboxing

  Ik gebruik wel eens een creme voor een “oudere” huid maar eerlijk gezegd merk ik daar niks van.

  • Dank voor je reactie Jamey. Echt niet? Dat je er niets van merkt? Ik reageerde zojuist net op Sherry die aangaf dat het wel een (negatief) effect op haar huid had.

 • Merel

  Klinkt als een heerlijke crème. Heb zelf ook weleens iets van mn moeder gebruikt. Je merkt idd dan wel dat je huid te jong is. Leuk dat je dit met je schoonmoeder kan delen trouwens!

 • Ik gebruik al een tijdje de producten van Philosophy (miracle worker). Het is een duurder merk maar mijn huid reageert er meer dan goed op. Voorheen vaker droge plekjes, trekkerige huid dat soort dingen. Nu gewoon een fijne verorgde huid. Vind het sindsdien beetje eng om andere producten te gebruiken. En dat terwijl ik vroeger echt alles op kon smeren zonder problemen (tja, de nadelen van het ouder worden denk ik) 🙂