47 en net 68, wat zijn de verschillen in huidverzorging?

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl33 Comments

Ja, duh. Hoor ik je zeggen. 47 en net 68, daar zit toch wel een essentieel verschil tussen? Kan zijn. Maar het hangt natuurlijk wel van verschillende factoren af. Want je hebt 68 en je hebt 68. Ik heb het namelijk wel over een voormalig Miss Nederland (kanshebster). Ze was model, fotografeerde, kreeg op destijds relatief latere leeftijd twee prachtige kinderen. Studeerde daar ook nog bij. Slaagde cum laude! En heeft inmiddels al jaren een succesvolle eigen praktijk.

Net 68 and feeling a lot younger

Ik heb het over mijn schoonmoeder. Van wie ik veel hou. En die ik ook als voorbeeld neem bij heel veel dingen. Zelfs als je in de veertig bent, kan je nog je moeder èn schoonmoeder raadplegen hoor. Het grappige is dat ik merk dat ik allebei regelmatig ‘consulteer’. Juist! Weet ik niet meer hoe ik een Indisch gerecht moet maken? Ik bel mijn moeder. Vraag ik mij bepaalde dingen af wanneer Mila ziek is? Ik bel mijn schoonmoeder. Mag ik iemand meenemen naar een leuk beauty-event? Ik app mijn schoonmoeder even.

47 en net 68, wat zijn de verschillen in huidverzorging?

Net 68 and looking a lot younger

Mijn schoonmoeder. Ze weet alles van mij en is er ook – altijd – voor mij. En dat al ruim 27 jaar (ja, reken maar even). En zoals altijd, wanneer ik dit typ, denk ik. We zouden best ook wat meer leuke dingen samen mogen doen. In september waren we uitgenodigd bij een ontzettend leuk Vichy en La Roche-Posay-event en gingen we samen Amsterdam in. Ervoor nog even een kopje koffie. Tijdens het event ‘bomen’ over fotografie en gezichtsverzorging. Gespreksonderwerpen genoeg. En allebei hadden we het reuze naar ons zin. Waarom doen we dat niet wat vaker?

47 en net 68, wat zijn de verschillen in huidverzorging?

Vichy en La Roche-Posay

Bij het hiervoor genoemde event werden we helemaal ‘gepamperd’ met fijne informatie, heerlijke hapjes en drankjes en kregen we een werkelijk prachtige goodiebag mee naar huis met allemaal geweldige fullsize producten van Vichy en La Roche-Posay. Om te testen, uit te proberen, om te houden. No strings attached. Maar natuurlijk vind ik het heel leuk om het een en ander uit te proberen. En de resultaten daarvan met jullie te delen.

47 en net 68, wat zijn de verschillen in huidverzorging?

Neovadiol, goed voor een net 68-jarige?

Maar hoe moest ik dat nu doen met de Neovadiol Rose Platinum-crème van Vichy, die eigenlijk bedoeld is voor de ‘rijpere’ huid (mocht iemand ooit een fijnere, leukere omschrijving weten? Ik hou mij aanbevolen. ‘I detest‘ deze term)! Ik bedacht mij dat schoonmoeder van net 68 vast heel blij zou zijn als ze ook ‘mijn’ exemplaar van deze crème zou mogen hebben. Maar dan was ik nog steeds benieuwd hoe de crème zou bevallen. Hoe kwam ik daar nu achter? Aldus bedacht ik een mini-interview. Met mijn schoonmoeder!

47 en net 68, wat zijn de verschillen in huidverzorging?

Mini-interview met mijn net 68-jarige schoonmoeder

Hoe ervaar jij het ouder worden van je huid?

Helaas….. als een voldongen feit. Als ik zonder make-up in de spiegel kijk, dan zucht ik weleens diep… vlekje hier, lijntje daar… hé, dat zat er gisteren nog niet… is dat nou een pigmentvlekje in opkomst? Maar ik sta er nooit lang bij stil, we worden nou eenmaal ouder, of we dat nou leuk vinden of niet.

Wanneer begon je met huidverzorging in het algemeen en voor de ‘rijpere’ huid in het bijzonder?

Ik was 14 toen mijn zus en ik van mijn moeder ons eerste potje crème kregen. Zij verzorgde haar huid altijd erg goed, ze gaf het goede voorbeeld zeg maar. Ik gebruikte toen al make-up en mijn moeder vond het dus tijd dat ik mijn huid goed ging verzorgen. Ook leerde ze ons hoe we op een goede manier oogmake-up konden verwijderen. Nooit hard wrijven, zei ze altijd. Crème voor de rijpere huid ben ik zo ongeveer vanaf mijn 50e jaar gaan gebruiken.

Wat kan je – volgens jou – nog meer doen om je huid en uiterlijk jong te houden?

Niet roken natuurlijk, zuinig met alcohol, zorgen dat je genoeg slaapt, zo weinig mogelijk in de felle zon, en je insmeren met een goede UV-beschermer. Oh, en dagelijks vitame C en E. Dat zijn zo’n beetje de dingen die ik doe. Er zijn vast nog wel meer dingen die je kunt doen, misschien wel in voeding en dergelijke, maar ik let sowieso wel op wat ik eet.

Zou jij ooit de stap naar de plastisch chirurg overwegen? Waarvoor en waarom?

Dat zou ik niet alleen overwegen, dat heb ik al gedaan. Twee jaar geleden heb ik mijn bovenste oogleden laten liften. De reden was dat ik door hangende oogleden een vermoeide blik had gekregen. Bovendien kun je je ogen dan niet meer goed opmaken, wat ik reuze irritant vond. Ik ben blij met het resultaat, het oogt frisser.

Hoe voelt de Neovadiol-crème aan op je huid en wat doet het precies?

Neovadiol dag- en nachtcrème gebruik ik al jaren. Pas geleden ben ik als dagcrème de Neovadiol Magistral gaan gebruiken, afwisselend met de Neovadiol Rose Platinium.

Ik vind de Neovadiol Magistral heerlijk aanvoelen op m’n huid. Het smeert heerlijk licht en soepel, dat vind ik erg belangrijk. Ook blijft m’n huid zacht en soepel aanvoelen na het aanbrengen. Dat maakt het aanbrengen van de make-up erna ook weer gemakkelijk. De Neovadiol Rose Platinium is een crème op zich: bij de Neovadiol Magistral heb ik het gevoel dat ik mijn huid goed aan het verzorgen ben, wat een heerlijk gevoel geeft, maar bij de Rose Platinium heb ik het gevoel dat ik m’n huid heerlijk aan het verwennen ben. Hoe dat komt weet ik niet, misschien de kleur, of de geur…. het is in elk geval een heerlijke dagcrème.

Gebruik je het trouw iedere ochtend? 

Na een moisturising lotion (die ik eerst opbreng na het douchen) gebruik ik de Neovadiol Magistral dagcrème en de Neovadiol Rose Platinium afwisselend, net waar ik zin in heb. Ik doe dat elke ochtend, voordat ik mijn make-up aanbreng.

Of ook ’s avonds?

’s Avonds gebruik ik na het reinigen eerst het Liftactiv Serum voor op de oogleden, daarna gebruik ik het Neovadiol Magistral Elixir als basis, en dan volgt de Neovadiol nachtcrème.

Zou je deze crème aanraden en waarom?

Ik zou deze crèmes absoluut aanraden. Een goede verzorging is sowieso belangrijk, maar ik heb gemerkt dat wanneer ik weleens een andere crème gebruikte (even snel bij de drogist gekocht) dat dat mijn huid in elk geval geen goed deed. Dus ik blijf trouw aan mijn fijne gezichtverzorging van Vichy, ben er heel tevreden over, heel blij mee.

Dankjewel lieve A. voor je uitgebreide antwoorden en het ‘kijkje’ in je beauty routine. Hartstikke fijn om te lezen en te weten waar we het voor doen. Ik hoop dat ik er op mijn 68ste nog net zo mooi uitzie als jij!

47 en net 68, wat zijn de verschillen in huidverzorging?
Blurry but funny! Hoe handig is het spiegelende dekseltje van de Neovadiol Rose Platinum-crème?

Een crème voor 60+ plussers ook voor een 47-jarige?

Natuurlijk wilde ik nog wat foto’s maken en was ik benieuwd naar de kleur, geur en textuur. Met een spateltje heb ik een ieniemienie beetje van de roze (!) crème eruit gehaald en op mijn hand getest. Het voelt aan als een hele rijke, niet vette crème die goed intrekt. Een lichte, subtiele geur. Ik kan mij voorstellen dat dit heel fijn aanvoelt op je gezichtshuid. Maar – en ik had niet gedacht dit te kunnen zeggen – mijn huid is toch te jong voor deze rijke crème. Ik ben dan ook heel blij dat ik mijn schoonmoeder blij kan maken met dit exemplaar. Zeker omdat haar pot Neovadiol Rose Platinum allang op is (en ze alweer bezig is met een nieuwe pot).

Heb jij weleens een crème geprobeerd waar je huid eigenlijk iets te jong voor is? En wat was daar het effect van?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De Neovadiol Rose Platinum-crème hebben zowel mijn schoonmoeder als ikzelf ontvangen in een goodiebag

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]