Hoe alleen ergens naartoe gaan je zoveel kan brengen

In Babytalk, Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle, Ouders, Persoonlijk by Roryblokzijl42 Comments

Alleen ergens naartoe gaan. En dat volkomen ok vinden. Is het een veertigplus ding? Van ‘been there, done that‘? Of is het juist een voorkeur die ik heb ontwikkeld. In de loop der jaren. Door schade en schande wijs geworden. Of is het meer zoals ik nu in het leven sta?

Alles samen doen en niet alleen

Waar ik vroeger alles samen wilde doen. Met vriendinnen, later met vriend (inmiddels man). Ik heb het over sporten, feestjes, verjaardagen. Is het nu zoveel meer een ‘solo-actie’ geworden. Ik vind het heerlijk om onafhankelijk te zijn. Zèlf te beslissen wanneer ik ergens kom en weer weg wil gaan. Mijn eigen plan te trekken. Alleen.

Alleen? Nee liever niet

Ken je dat nog van vroeger? Echt een tiener-ding. Samen de stad in om te shoppen. Dansen met je beste vriendinnen of vriendenclub. Als je mij toen had verteld dat ik pakweg twintig jaar later alleen zou gaan dansen. Naar feestjes gaan. Het liefst in mijn eentje even de stad ingaan en een koffie doen. Alleen naar blog-events gaan, terwijl je niemand kent. Juist omdat je niemand kent (= leuk!). Dan had ik je niet geloofd.

Wat ik (alleen) doe bij de Negenmaandenbeurs?

Hoe anders is het leven nu. De Negenmaandenbeurs? Waar ik vorig jaar met een heel gezellig clubje bloggers ging. Voelde het dit jaar beter voor mij om alleen te gaan. Iets met Oma die op kwam passen (maar die ik niet al om 6.00 uur wilde laten reizen) en de afspraken met vaste relaties waar ik ruim de tijd voor wilde nemen. Wat ik daar trouwens doe? Als 47-jarige blogger en moeder van een kindje van net 6 jaar en geen tweede meer in het vooruitzicht? En behalve een handje schudden en bijpraten met vaste relaties?  Noviteiten ontdekken. Nieuwe mensen ontmoeten. Genieten van de mooie en lieve sfeer waar moeders en moeders ’to be’ allemaal bij elkaar zijn. Het is dan toch ook een positieve gedachte. Iedereen is bezig met ‘nieuw leven’.

Hoe alleen ergens naartoe gaan je zoveel kan brengen
Een heel originele opening van de Negenmaandenbeurs

De nieuwste innovatie van Thule, de Thule Sleek

Ik mocht als een van de eersten – samen met andere bloggers – de primeur van de nieuwste kinderwagen van het Zweedse Thule, de ‘Thule Sleek’ bewonderen. Een prachtige, stijlvolle (en vanzelfsprekend veilige) kinderwagen met vier wielen. Uiterst comfortabel en ideaal voor als je een kleintje èn een baby hebt en gezellig de stad ingaat. Wat zo handig is? Dat je de Sleek naar wens kunt personaliseren. Een reiswieg, autostoeltje of extra zitje voor je kleintje? Alles is mogelijk. Dat het zitje zowel naar voren of juist richting de moeder (of vader) kan worden gericht vind ik ideaal.

Hoe alleen ergens naartoe gaan je zoveel kan brengen

Verkrijgbaar vanaf juli 2018 in vijf verschillende kleuren en met diverse bijpassende accessoires. Wist je dat de Sleek geleverd wordt met een reiswieg èn peuterzitting? Ook Liza Sips – die de introductie voor haar rekening nam en zwanger is van haar tweede kindje – is enthousiast!

Hoe alleen ergens naartoe gaan je zoveel kan brengen

Chloe’s toverkast, prinses Arabella en Kidiyo

En wist je dat ik ook een hele leuke nieuwe en innovatieve app ga testen? Kidiyo richt zich op kinderen van 2 – 6 jaar. Wat er zo uniek is vraag je? Kinderen worden – aan de hand van hun favoriete karakters – geïnspireerd om ook buiten de app te gaan spelen. Zoals bijvoorbeeld het ‘Mini Avontuur’, een soort van ontdekkingsreis waar je tips krijgt om met het spel door te gaan in de echte wereld. Denk ook aan een handige vergrendelfunctie, een timer om de speeltijd te bepalen. Wij gaan het nog uitproberen in ieder geval!

Hoe alleen ergens naartoe gaan je zoveel kan brengen

En natuurlijk was het heel leuk om wat items uit de webshop van Toverkast.nl (Chloe’s Toverkast en Prinses Arabella zijn vast en zeker al bekend bij je) te zien. Heel lief dat Mila een popje van Chloe heeft gekregen. Dankjulliewel! Ze is er heel blij mee.

Stokke, designed to be closer

Hoe alleen ergens naartoe gaan je zoveel kan brengen

Natuurlijk ga ik ook altijd even langs bij Stokke. Ik beschouw mijzelf nog altijd als een ambassadeur van dit geweldige merk. Degelijkheid, mooi design en (bijna) voor altijd. Ik zeg dat omdat Mila gelukkig nog flink wat jaren in haar fijne Sleepi-bed kan slapen. En ze nog heerlijk kan chillen, spelen en lezen in haar Stokke Home-bed van daarvoor. Die staat bij ons in de ruime gang, pal naast de (kinderboeken)kast. Een favoriete plek. En hoe leuk is het dat ik Mila’s Tripp Trapp kon personaliseren met een houten plankje met haar naam erin. Dankjewel Ewout! We zijn er ontzettend blij mee.

Duurzame kinderkamer

Hoe alleen ergens naartoe gaan je zoveel kan brengen

Ook was ik benieuwd wat nu het principe ‘duurzame kinderkamer’ nu in zou houden. Inspirerende Annemarie (stylist Duurzame Kinderkamer) kon mij er uitgebreid over vertellen. Het uitgangspunt is – voor mij – erg inspirerend en herkenbaar. Je kijkt eerst naar wat je hebt en daarna pas (wat heb je nodig?) naar wat je (erbij) zou willen aanschaffen. Eigenlijk min of meer zoals wij dat ook hebben gedaan. Gordijnen, kleur van de muur. Dat hebben we allemaal hetzelfde gelaten. Commode? Die van mijn broertje (geboren in 1987) deed prima dienst. Dat mijn jurkjes uit 1973 wat zand leken te verliezen was een teken dat dit soort items 39 jaar bewaren toch nèt iets te lang was. Wel heel lief hoor Mam! (note to self: misschien moet ik ze nu toch eens wegdoen…)

Do the hulaaloop

Over kleding gesproken. Wist je dat je bij Hulaaloop (het bedrijf van Emma en Puck) een abonnement kunt nemen op het huren van babykleding? Denk aan merken als Imps & Elfs en Little Label. Hartstikke handig en los daarvan heel goed voor het milieu. Een stukje bewustwording over het (her)gebruik van kinderkleding.

Hoe alleen ergens naartoe gaan je zoveel kan brengen
En natuurlijk móest ik even – dwars door de Huishoudbeurs heen – naar het Pasar Colours Festival, waar de gado gado van Warung Gina op mij wachtte

Samen en niet alleen bij Koffie, koffie … tijd

Ook de dag erna deed ik veel dingen lekker in mijn eentje. En toch stiekem ook weer samen, want natuurlijk ontmoette ik veel mede-Koffietijdvrouwen bij de opnames van het televisieprogramma Koffietijd van afgelopen donderdag. Diverse onderwerpen passeerden de revue (van samengesteld gezin, via – mijn – eczeemprobleem op en rond de ogen, naar het moederschap in het algemeen). Het was wat druk die dag, want na een heerlijke lunch (klaargemaakt door Roberta) van chili-con-carne met koffie en chocolade erin verwerkt reed ik terug naar huis om vervolgens de trein te pakken naar Amsterdam.

Hoe alleen ergens naartoe gaan je zoveel kan brengen

En (alleen) door naar het Oenobiol event!

Venue: Esther’s Cookery (je ziet haar rechtsachter in beeld). Een ontzettend leuke kookstudio en catering waar vegetarisch wordt gekookt. Je inspirerende workshops kunt volgen, teambuilding-uitjes kan doen met je werk (iets met ‘cook and coach’) en je leert hoe je gezond en heerlijk vegetarisch kunt koken.

Hoe alleen ergens naartoe gaan je zoveel kan brengen

Waarom ik daar was? Voor een leerzaam en leuk event van Oenobiol. Hoe bereid je jezelf voor op de zomer. Hoe bescherm je jouw huid het beste? Zowel van buiten als van binnen en op hoeveel manieren kan je dat eigenlijk doen? Dermatoloog Bas gaf een uitgebreide en heldere presentatie die je wel even doet nadenken over hoe je in het leven staat. Want het gaat niet alleen om zonbescherming (door middel van zonnebrandcrèmes en beauty supplementen) maar ook om je hele ‘way of living’. Gezond leven, weinig stress, genoeg slaap, gezond eten en genoeg water (of vocht) tot je nemen. Het draagt allemaal bij aan een gezonde huid.

Oenobiol Paris Hair Support Volume

Natuurlijk ben ik erg blij dat ik een aantal beauty supplementen (Sun Sensitive Skin, Sun Age Protect en Autobronze Teint) mee naar huis heb gekregen om te testen. Ik ben nu nog in de afrondende fase – ik test dit beauty supplement 6 maanden – van de Oenobiol Paris Hair Support Volume die mijn haar van binnenuit voedt voor mooi en vol haar. Het kwam bijzonder goed uit. Niet alleen om ik een veertigplusser ben, maar ook omdat ik dankzij het luizenprobleem behoorlijk wat haren – letterlijk – uit mijn hoofd heb getrokken.

Iets met pillen slikken en goed voor je huid zorgen

Ik vind het nog even spannend – ik wil hier open en eerlijk over zijn. Ik heb een probleem met het slikken van pillen – of ik deze nieuwe pillen daadwerkelijk kan slikken. Maar if so, dan kun je op langere termijn meer informatie en persoonlijke ervaring op mijn blog verwachten over de Oenobiol Sun Sensitive Skin en de Sun Age Protect (beiden ter voorbereiding op de zon). En de Autobronze Teint (beauty supplementen voor een natuurlijke en stralende goudbruine teint zonder zon).

Een moment om nooit meer te vergeten

Het moment dat mij het meeste is bijgebleven tussen alle waanzinnige leuke, geweldige en leerzame events, televisieopnames en presentaties op deze dag. Is mijn rit in de tram naar de Gerard Doustraat (waar het event van Oenobiol plaatsvond). Ik denk dat ik dit nooit meer vergeet. Een bejaarde meneer stapt in. Vanzelfsprekend wil ik voor hem opstaan. Hij lijkt buiten adem. Nee, dat wilde hij absoluut niet. Hij zegt dat hij prima even kan staan, ondanks dat hij 88 is, en wil wat vertellen: “Mijn vrouw…“. Ik onderbreek hem per ongeluk en vertel hem dat hij er veel jonger dan 88 uitziet.

“Mijn vrouw is pas geleden overleden”

Hij valt stil en ik vraag hem wat hij over zijn vrouw wil vertellen. Hij kijkt naar mij en vertelt dat zijn vrouw pas geleden is overleden. Ze waren 67 jaar samen. Hij breekt. En ik ook. De tranen rollen over mijn wangen. Terwijl hij een zakdoek pakt aai ik hem over zijn arm. Het was alsof de omgeving vervaagde. We spraken nog even over zijn gevoel. Dat hij haar zo miste. Elke ochtend en elke avond is zo moeilijk. Nu ik dit schrijf wellen de tranen weer op.

Mens zijn, voor en met elkaar

Ik herlees ik de titel van deze blogpost en voel de ironie hierin. Eigenlijk wil ik die acuut veranderen. Maar dan bedenk ik mij. Als ik niet alleen – in mijn eentje – dit event had bezocht, dan had ik nooit deze meneer ontmoet. Of de tijd voor hem kunnen nemen (als je in gezelschap bent bedoel ik). Dit was een ontmoeting om te koesteren. Omdat hij zijn verdriet heeft kunnen uiten en voor mij, omdat hij het met mij heeft willen delen. Dit is waarom we mens zijn.

Doe jij het liefst dingen samen, of geniet je ook weleens van een momentje alleen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]