Of er iets is wat ik vroeger thuis erg miste? Ja, een bad!

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl27 Comments

Een bad. Een overheerlijke luxe waar ik al van geniet sinds H. en ik onze eerste vrije sector huurwoning hadden gevonden. In dat appartement en in de koopwoningen die erna volgden was telkens een bad te vinden. Heerlijk! Of ik er elke dag in lig vraag je? Nee, dat niet. Maar ik heb nu de mogelijkheid en dat is zo fijn. Die keuzemogelijkheid. Zo lekker als je wat ‘kikkerig’ bent. En dat ervaar ik de laatste tijd best vaak.

Een bad? met een douche word je ook warm hoor

Met een lekkere douche word je ook warm hoor Rory. Yes, dat is waar. Maar het gaat mij niet alleen om het warm worden, maar ook om de ontspanning. Puur even niets doen. Languit liggen – nou ja, wel met je hoofd boven water – en genieten van de rust, warmte èn geur. Want dat is wel een dingetje voor mij. Of ik nu badschuim, badolie, een bruistablet of badparels gebruik. De geur daarvan is zeker niet van ondergeschikt belang.

Iets met geuren en kleuren

Ik kan namelijk echt rustig of ronduit energiek worden van bepaalde geuren (of kleuren, maar dat is even off-topic). Het kwam dan ook erg goed uit dat ik een van de nieuwste producten van mijn favoriete merk Kneipp mocht testen: ‘Kneipp Badparels‘. Pareltjes die niet alleen heel lekker geuren, maar ook etherische en verzorgende oliën bevatten. Heerlijk voor de normale en droge huid. Een dubbel fijne werking dus. En bijzonder omdat ik drie verschillende geuren mocht testen.

Of er iets is wat ik vroeger thuis erg miste? Ja, een bad!

Kneipp Badparels-hack

Ook prettig? Of heel handig als je niet een bad in je huis hebt. Je kan het ook op andere manieren toepassen. Een ‘badparels-hack‘ om het zo maar te noemen. Men neme een voetenbadje en vult het met wat badpareltjes en warm (let op! Niet heet) water en geniet op de bank terwijl je bijvoorbeeld de Happinez leest (goede combinatie!) of je favoriete Netflix-serie kijkt (ook een aanrader). Maar iets heel anders is ook mogelijk. Een klein schaaltje gevuld met Kneipp Badparels in je toiletruimte (let op met huisdieren en kleine kinderen), of juist in de gang. Heel fijn als je huis bij binnenkomst lekker ruikt.

Vroegâh hadden we geen bad

Weer even terug naar vroeger. Toen ik klein was hadden we geen bad in onze badkamer, maar zat ik in een plastic badje. Wat ook heel handig was, want in de zomer werd het badje naar de tuin gebracht en kon ik lekker afkoelen en spetteren en spatten. Ook in de woningen daarna was – bij mijn weten – geen bad. Het was helemaal niet erg (want ik was het niet gewend), maar als ik weleens bij vriendinnetjes thuis was, kon ik er toch wel naar verlangen. Met ons eerste huurappartement werd de droom werkelijkheid en zaten we er bijna ieder weekend standaard met zijn tweetjes in.

Ik MOET even ontspannen, lieverd

Inmiddels – moet ik toegeven – gebruik ik het bad in onze huidige woning minimaal. Dochter ligt er twee keer per week in. H. zeker ook een paar maal per week. En ik? Nagenoeg niet. Raar. Iets met geen tijd nemen en te druk zijn. Daar moet nu verandering in komen. Want ik vind dat ik niet ergens over kan schrijven als ik het niet uitgebreid getest heb. En ja, de Kneipp Badparels heb ik in drie geuren ontvangen, dus … I had to put it to the test!

Of er iets is wat ik vroeger thuis erg miste? Ja, een bad!
Prachtige kleine badpareltjes

Pamper yourself and feel marvelous

Jezelf marvelous voelen? Ja graag! Wat mij bij deze (heerlijke) geur opvalt is dat je bijna de rozenblaadjes voor je ziet. Weet je dat ze in ons ‘vaste’ hotel op Bali – voor pasgetrouwde stellen – altijd een bad lieten vollopen en er rozenblaadjes op legden? Zo lief! Iets met kleine moeite en groot gebaar. Het badwater kleurt mooi roze en ruikt heerlijk. H. vindt het iets te bloemig ruiken (maar hij is dan ook niet echt de doelgroep).

Of er iets is wat ik vroeger thuis erg miste? Ja, een bad!

Take a break and relax!

Relaxen? Iets wat ik véél vaker zou mogen doen. Waar ik nu (te) regelmatig een sport- of yogales skip, zou ik juist meer aandacht aan mijn ‘body and mind’ mogen besteden. Dat dit ook kan door het nemen van een heerlijk bad is natuurlijk een pre. Deze geur (heerlijk fris) vind ik erg prettig. H. ook trouwens. Het klopt ook, want dit is iets meer ‘zijn ding’. Het badwater kleurt blauw en de geur bevat extracten van yuzu en watermunt.

Of er iets is wat ik vroeger thuis erg miste? Ja, een bad!
Hier zie je de badparels iets minder duidelijk, maar het langzaam van oranje naar geel kleurende badwater wel

Enjoy life! Every single day

Prachtige quote voor de laatste variant van de Kneipp Badparels. Iets wat heel erg voor de hand ligt, maar waar we met zijn allen best op mogen worden gewezen. Dochtertje drentelde ook bij het bad rond en rook de geur van mandarijnen. Wat heel goed klopt want deze badparels bevat etherische mandarijnolie en kumquat-extract. De geur is heerlijk. Maar de kleur … even wennen. Zoals mijn dochtertje ook zei: “Mama, het lijkt wel alsof je een grote plas hebt gedaan“. Dus dat.

Resumerend, iets met een bad

Het is heerlijk – en zo nodig en heilzaam – om je zo nu en dan even terug te trekken in de badkamer en te genieten van een heerlijk ontspan moment. Het hoeft helemaal niet lang te zijn. Een kwartiertje is al heerlijk om helemaal bij te komen en te relaxen. Het gebruik van de badparels is prettig. De geuren zijn heerlijk. Aan de kleur van de oranje badparels moest ik even wennen (het oog wil ook wat). Daarentegen ben ik heel erg van het visualiseren – waar het hoofd van vol is moet je maar denken – en hebben anderen wellicht helemaal geen last van de gele kleur.

Neem jij regelmatig een ontspan moment in bad en welke geur zou jouw voorkeur hebben?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De drie varianten Kneipp Badparels heb ik toegezonden gekregen

Met een verpakking van 150 gram heb je genoeg voor twee baden. Voor een verpakking betaal je €3,99

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]