Voordelen van een paar dagen zonder internet

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl11 Comments

Zonder internet?!? Dat is toch niet meer van deze tijd? Nee, inderdaad. Maar als het dan toch gebeurt. Schiet dan niet direct in de stress. Laat je laptop / iPad / tablet / iPhone / smartphone dan maar even in zijn hoesje. Stop het in een lade en ga weer ‘back to basic‘. Ik kan je vertellen…het werkt.

Even wat sneeuwvlokjes uitchecken

Voorbeeld? Uhm, nou, bijvoorbeeld tijdens de afgelopen vier dagen. We gingen ‘even’ naar de sneeuw. In Hallenberg. Een pittoresk plaatsje in de buurt van het bekende Winterberg in Duitsland. Met peuter was dit nèt te doen qua reistijd. We hebben er – inclusief pauze en files – vijf uur over gedaan. Normaal gesproken zou de reis iets korter zijn geweest. Geen probleem overigens. Want er valt genoeg te zien onderweg. Als je maar de moeite neemt om de kleine en mooie dingen om je heen te zien.

Voordelen van een paar dagen zonder internet

Beter kort dan helemaal niet!

Hallenberg dus. Zaterdagavond heen, dinsdagochtend terug. Ik hoor je denken. Wat kort! Yep, dat dacht ik ook. Toch hebben we allemaal het gevoel gehad dat we lang vakantie hebben gevierd. Dat kwam natuurlijk ook door de geweldige omstandigheden. Toevallig begon het zaterdag flink te sneeuwen. Bleek het zondag een ultiem zonnige dag te zijn met een strakblauwe lucht. Waardoor manlief en Opa heerlijk een middag hebben kunnen skiën in Winterberg. En wij? Hebben ons uitstekend vermaakt in dit prachtige huisje op een toplocatie. Van alle gemakken voorzien, dit superleuke en ontzettend goed verzorgde appartement.

Voordelen van een paar dagen zonder internet

En wat zit er in je bagage? Tablets, smartphones…

Tja, dat hadden we natuurlijk allemaal bij ons. Zodat we tussen alle sneeuwvlokken door op internet ons ding konden doen. Grappig om te merken wat je onbewust allemaal aan ‘gadgets‘ meesleept. De merken laat ik maar even in het midden. Soms bemerk ik namelijk wat commentaar van lezers van mijn artikelen voor Computertotaal als ik het over een bepaald, niet nader te noemen merk heb. Maar goed, daar gaat het nu niet om. Want je bent niet een paar daagjes weg om alleen maar online bezig te zijn, toch?

Internet weg? Stresslevel stijgt (tijdelijk)

Alsof het ‘meant to be’ was deed ineens de wifi het tijdelijk – ondanks de tig versterkers – niet meer goed vanaf zondagmiddag. Geen verbinding te krijgen. Stress! …in eerste instantie. Tot je realiseert dat er meer is in het leven. Even weg met dat internet. Want er is sneeuw! We hebben vakantie! Er is zoveel ‘offline‘ te doen. Wandelen. Naar de plaatselijke kroeg gaan. Heerlijk een hapje eten. Ècht praten met elkaar, zonder de mobieltjes ernaast.

Doe eens gek, ga eens ‘offline

Heerlijk! Het is voor het eerst dat ik een volledig tijdschrift heb kunnen lezen tijdens het slaapje van peuter. Dat ik uit mijzelf al heel snel ‘klaar’ was met het steeds maar weer proberen een verbinding te krijgen. Ik heb genoten. Van het ‘oldskool‘ niets doen. Van een sneeuwpop maken. Van lummelen en kletsen. Want daar gaat het toch om? Verbinding voelen met elkaar. Die verbinding is het meest belangrijk.

Voordelen van een paar dagen zonder internet

Offline gaan, doe jij dat wel (genoeg)?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Schrijf je in! En ontvang mijn artikelen direct in je mailbox.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]