Serendipity tijdens de feestdagen? Omdat geven fijner is dan ontvangen

Serendipity tijdens de feestdagen? Omdat geven fijner is dan ontvangen

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl14 Comments

Wie kent de film Serendipity van een fiks aantal jaar geleden nog? Ik noem de plot nog even: Zo’n tien jaar geleden ontmoetten Jonathan (John Cusack) en Sara (Kate Beckinsale) elkaar. Op รฉรฉn avond werden ze verliefd maar werden ze ook meteen van elkaar gescheiden. Ze lieten het destijds aan het lot over of of ze ooit samen zouden eindigen. En ja hoor, een paar jaar laten – als ze allebei eigenlijk op het punt staan om te trouwen met een ander – gaan ze beiden naar elkaar op zoek. Een mooie uitleg van de term ‘serendipity‘. Officieel betekent het woord toevalstreffer. Ik moet altijd denken aan ‘meant to be‘.

Elkaar verwennen

En ik vind het ‘meant to be‘ dat we elkaar in deze feestdagen van 2021 gewoon wat extra verwennen. En waarom niet? We mogen allemaal wel wat liever voor elkaar zijn. Koesteren van dat wat er is. De feestdagen zijn bij uitstek een moment van bezinning. Laten we focussen op dat wat er wel is en ons daar op richten. En nee, dan gaat het niet perse om cadeaus. Maar hoe fijn is het om een ander iets te geven, te verwennen met een extraatje. Omdat het kan. Omdat je de ander een hart onder de riem wilt steken. Of omdat je wilt dat iemand zich wat meer ontspant.

Serendipity tijdens de feestdagen? Omdat geven fijner is dan ontvangen

Rituals

Hoe gaaf is het dat een van mijn favoriete merken Rituals een nieuwe lijn heeft ontwikkeld, genaamd Rituals Serendipity. Denk hierbij aan een (limited edition) wintergeur en natuurlijk het kenmerkende prachtige uiterlijk van de producten. De kleur Midnight blue brengt precies de juiste sfeer – vind ik – voor niet alleen het winterseizoen, maar ook de feestdagen. Want in deze tijd, wanneer alles toch anders is dan jaren geleden, is het extra belangrijk om elk moment te vieren. Zo zie ik dat in ieder geval. En Rituals werkt daar goed aan mee met een cadeau assortiment vol mooie cadeauverpakkingen en adventskalenders.

The art of giving

Weet je dat ik het stiekem veel fijner vind om een cadeau te geven dan te ontvangen? Natuurlijk is het heel fijn om mooie cadeaus te krijgen omdat je weet dat iemand aan je denkt en de moeite doet iets voor je te vinden. Maar andersom geeft het mij gewoon een warm gevoel om mij te verdiepen in de ander en iets te zoeken wat oprecht bij die persoon past. En als dat niet altijd even makkelijk is, dan kun je altijd terugvallen op producten waarmee je jouw gezicht- en of lichaamshuid verzorgt.

Serendipity tijdens de feestdagen? Omdat geven fijner is dan ontvangen

Een stukje luxe

Rituals staat voor verwennen, vind ik. Van een ander of van jezelf. Ik denk bij mijzelf verwennen altijd aan een heel programma, als in een spa. Eerst een scrub om je huid goed te reinigen, dan nog een heerlijk schuimende douchegel, een bodylotion of juist een vollere body butter om na het douchen je huid goed te hydrateren. En erna een vleugje parfum. En wat dacht je van de fijne fragrance sticks die je in allerlei geuren vindt. Kortom, Rituals staat voor mij voor luxe.

Rituals Serendipity, een mooi cadeau voor tijdens de feestdagen

Betoverend mooi vind ik deze lijn. En dat is ook nu net wat ik nodig heb tijdens deze donkere dagen. Het doet mij een beetje denken aan een sprookje. Winters, een donkere avond gevuld met lichtjes zodat je de lichtheid door het donker heen kan zien schijnen. Feestelijk ook, vreugdevol en verwarmend. Iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken momenteel. Laten we focussen op samenzijn, of dat nu alleen met je gezin is of met de hele familie, met vrienden, collega’s of desnoods alleen. En de geur? Mystiek, prestigieus, luxe, warmte en winterse feestelijkheid.

Serendipity tijdens de feestdagen? Omdat geven fijner is dan ontvangen
Photocredits alle productfoto’s: Bijenkorf

Geven jullie elkaar tijdens de feestdagen cadeaus? En welk product uit de Serendipity-lijn lijkt jou fijn om te geven (of krijgen)?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

disclaimer