Een gewone dag? Let’s wear couture

In Lifestyle by Roryblokzijl17 Comments

Let’s wear couture? Uh, couture? Zomaar? Op een gewone dag? Dat is zonde! Misschien kan je het beter bewaren voor speciale gelegenheden. Nee hoor, niks ‘zonde’. Geniet van je dag. Máák die dag bijzonder. Door iets moois aan te doen. Doe eens gek. Denk out of the box‘Embrace your inner child’.

Kriebels in mijn buik

Child? Kind? Hoe kom je daar zo bij? Wat bedoel je eigenlijk precies? Nou, weet je nog? Dat speciale gevoel van vroeger. Als je ‘verjaardagskleding’ kreeg? Een paar dagen van te voren hing het al aan je kast. Zodat je er iedere dag en avond (voor het slapen gaan) nog éven naar kon kijken. De opwinding die je voelde bij het idee dat je het binnenkort aan mocht doen?

Een gewone dag? Let's wear couture

Echte uitstraling komt van binnen

Dat gevoel bedoel ik. Het gevoel van speciaal zijn. En dan niet persé op je verjaardag. Maar juist op ‘any other day’. Iedere dag is bijzonder of kun je bijzonder maken. Breng het uiterlijk naar binnen. Kleed je mooi en je voelt je ook mooier. En dat straal je weer uit. Naar buiten. Een bijzondere wisselwerking die voor mij heel goed werkt.

Op je sokken in een pashokje

Wat de momenten zijn dat ik mij even niet zo mooi voel vraag je? Uh, in het licht van pashokjes? Überhaupt. Stel je voor. Je nog winterse bleke lijf in een panty. Het liefst zo’n net iets donkerder bruine kleur. Met een strak randje wat afknelt, precies bij je taille. Zodat een fijne ribbel – die we overigens allemaal wel hebben – tevoorschijn komt? Ik wacht nog steeds op de briljante uitvinding van een ‘low rise’ panty zonder (te) strakke band aan de bovenkant. Ja, daar zou je wel een foto van willen zien hè? Helaas (en die heb ik ook niet trouwens).

Een gewone dag? Let's wear couture

Croissant, latte macchiato en … speciaalbier

Ik denk terug aan de eerste doorpas-sessie bij ontwerpster Laura. Confronterend. De sokken waarvan het randje lekker in je onderbenen staat. Nog bleke benen. Je lijf wat er nu eenmaal minder mooi uitziet dan wanneer het ‘sunkissed’ is. Ik merk dat ik dan direct de neiging heb om dat ene croissantje per week toch maar te laten staan. Net als die tweede latte. Dat ik na ga denken over de speciaalbieren die ik het weekend daarvoor had geconsumeerd.

Ga nu niet in de verkramping!

Verkrampt! Zonde, want ik negeer daardoor volkomen het feit dat ik weliswaar geen 18 meer ben, maar wèl een mooi lichaam heb op mijn 47ste (al zeg ik het zelf. Soms moet je jezelf complimentjes geven). Maat 36 en soms zelfs 34, slank. Waarom zie ik dat niet wat meer? Ja, in je ondergoed, bikini of in je blootje is het inderdaad weer anders. En is het allemaal niet meer zo strak als vroeger.

Een gewone dag? Let's wear couture

Iets met koesteren

Maar ik heb wel een kind gekregen. Waardoor je lichaam nu eenmaal verandert. En ik ben (net) 47. Mag het dan ook alsjeblieft? Want het is zoals het is. En dat geldt voor iedereen. Denkend aan dit alles kijk ik mijn kledingkasten door en koester ik bij elk kledingstuk de momenten en herinneringen die mij elke keer weer zo blij maken.

Mijn couture-cocktailjurkje

De jurk die ik op mijn 40ste verjaardag in New York droeg. Het vintage jurkje, speciaal aangeschaft voor het ‘Eyes Wide Shut’ themafeest tijdens Oud en Nieuw in 2005 in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Mijn bruidsjurk (uit 2003) die ik voor ‘Libelle TV’ gewoon – zonder te vermaken – nog prima paste in 2016. En natuurlijk mijn meest unieke key piece ever. Speciaal voor mij gemaakt. Ontworpen. Op maat gemaakt… mijn eerste cocktailjurk (couture) van Laura Blagogee.

Een gewone dag? Let's wear couture

Niet bewaren, maar dragen. Ja, ook of júist op een gewone dag

Wil dat zeggen dat ik dat ene unieke key piece dan ook moet ‘bewaren’ voor speciale gelegenheden? Juist niet! Natuurlijk is mijn cocktailjurkje hèt unieke jurkje voor die ‘Late-Tea’ (overigens met of zonder alcohol te reserveren) met De Man in het Amstel Hotel. Wat hebben we ontzettend genoten van die speciale ‘datenight’. Je voelt je letterlijk bijzonder. Niet alleen door de prachtige locatie (de laatste keer dat ik in het Amstel Hotel was, genoot ik van de bijzondere opening van het Asperge seizoen 2017), maar ook door de persoonlijke aandacht. De met zorg bereide hapjes en bijpassende (thee-)drankjes.

Een gewone dag? Let's wear couture

Ga je optreden?

Waar ik bij mijn vorige werk nog weleens de opmerking kon krijgen: “Wat zie jij er feestelijk uit! Ga je optreden?” Denk ik nu. Het leven is te kort, bijzonder en speciaal om mooie kleding niet te dragen of te bewaren voor speciale momenten. Geniet van elke dag. Elk moment. Op jouw manier.

Couture, voor ieder moment, voor iedere dag

Couture is voor elke dag. Kies voor couture en kies voor jezelf. Zodat iedere ‘gewone’ dag een beetje bijzonder wordt. Ik draag mijn couture jurkje naar een verjaardagsfeestje. Naar een press event of open dag van een PR-bureau. Of gewoon zomaar, bij een wandeling in de natuur. Gecombineerd met een bezoekje aan Het Arsenaal en daarna onze favoriete stamkroeg. Gewoon, omdat het kan.

Een gewone dag? Let's wear couture

Wat vind jij van mijn – couture – cocktailjurkje?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Dit prachtige couture cocktailjurkje is speciaal voor mij ontworpen en volledig handgemaakt door Laura van Laura Blagogee Couture (deze jurk kost – as it is – € 845,-)

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]