Wat heeft een croissant met een ketting te maken?

Wat heeft een croissant met een ketting te maken?

In Lifestyle by Roryblokzijl3 Comments

Een croissant? Heel eerlijk is dat wel mijn ‘guilty pleasure‘. Ik weet het, een croissant bevat veel verzadigde vetten en levert veel calorieën op. Daarom eet ik het niet vaak. Maar eens per week of twee weken? Dan kan ik mij toch echt verheugen op dit lekkere hapje. Hoe je ook van zoiets lekkers kunt genieten zonder al het ‘slechte’? Daar weet een van mijn favoriete (web)shops – My Jewellery – wel raad mee. Ik zocht en vond namelijk deze fan-tas-ti-sche ketting met een hangertje eraan… van een croissantje!

Een briljante ketting!

Briljant gevonden. En zo ontzettend leuk! Toegegeven, ik houd van dames sieraden. Een ketting, armband, ring of oorbellen? Je maakt mij er heel blij mee. En waar ik vroeger vooral verwend werd met gouden sieraden, al dan niet met een briljant of diamant erin verwerkt. Kan ik nu juist zo genieten van de makkelijk te combineren en leuke sieraden – zoals deze ketting – van materiaal dat niet verkleurt. We hebben het dan over een heel andere prijsklasse. Maar dat maakt het ook zo aantrekkelijk. En dus verwen ik mijzelf met enige regelmaat.

Wat heeft een croissant met een ketting te maken?

Een ketting, meerdere looks

Je kunt deze ketting ook zo leuk combineren met verschillende looks. Een colbertje, jeans en Uggs? De ketting maakt het net even wat stijlvoller. Juist een kek rosé gouden paillettenjurk met laarzen of stiletto heels? De ketting geeft het nét die twist en het vleugje humor. Je ziet, ik ben er hartstikke blij mee! Maar inmiddels heb ik wel wat meer leuke sieraden – naast deze croissant-ketting – verzameld en wil ik die ook netjes opbergen. Et voilá,  ik vond dit gezellige sieradendoosje waar ik niet alleen alles in kwijt kan, maar die ik – door het handzame formaat – ook mee kan nemen op reis.

Wat heeft een croissant met een ketting te maken?
En wat dacht je van dit te gekke pailletten rokje en het shiny colbert? Ook van My Jewellery!

Mijn stijl

Sieraden, ik houd ervan. Van fonkelende diamanten (of briljanten) gecombineerd met goud of zilver. Minimalistisch en soms juist uitgesproken sieraden zoals deze ketting met hanger. I love it! Maar ik heb bijvoorbeeld ook handgemaakte hangers (gemaakt van bijzondere edelstenen uit Indonesië die ik van mijn opa heb gekregen) waardoor het niet alleen een cultureel tintje krijgt maar ook een blijvende herinnering is. Heel dierbaar en voor altijd. Want het zegt wat over mijn afkomst en identiteit. En los daarvan? Geven sieraden nét even die ‘finishing touch’ aan je outfit.

Wat heeft een croissant met een ketting te maken?
Dit toffe paarse jurkje is ook uit de collectie van eerdergenoemde (web)shop. Een beetje eighties meets Dynasty vind ik

Een ketting met een croissant-hanger

Wat ook zo leuk is? Een sieraad doet je (terug)denken aan mooie momenten. Want door deze ketting met het croissant-hangertje moest ik ineens terugdenken aan mijn korte trip naar Parijs met lieve Claudia. Wat hebben we ontzettend veel lol gehad. Waar we van te voren dachten dat we van alles en nog wat in de avond zouden ondernemen hebben we eigenlijk zo genoten van al het andere dat we hebben gedaan. Van lunchen in een brasserie tot aan boodschappen doen in een lokale supermarkt.

Wat heeft een croissant met een ketting te maken?

Allons au supermarché

Want in plaats van uit eten gaan genoten we van een goed glas wijn, allerlei lekkers en natuurlijk uiteindelijk … die (echte) croissant! Had ik toen overigens dat sieradendoosje maar gehad, dan had ik allerlei sieraden mee kunnen nemen op deze korte trip. Want het leuke van op (een korte) vakantie gaan met een dierbare blog-vriendin is dat we ter plekke natuurlijk allemaal leuke en gezellige video’s gingen opnemen. De skincare ging mee, net als de laptop en mooie kleding. Als ik toen ook maar de ketting met de hanger van een croissant had gehad. Dan had ik wel de show gestolen bij de bakkertjes daar.

Wat heeft een croissant met een ketting te maken?

Het is zoals het is

Enfin. Het is zoals het is en de dingen lopen zoals ze lopen moeten. Uitspraken die ik (h)erken. Ik bestelde naast de ketting nog allerlei andere leuke items en die zie je ook terug op de foto’s in dit artikel. Misschien leuk voor de inspiratie? En om te laten zien wat ‘echt’ Rory is: glitter, kleur en bijzondere items die eruit springen…

Houd jij van croissants? En wat voor sieraad draag jij het liefste (ketting, ring, armband, anders)?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

My Jewellery heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van dit artikel